vineri, 30 martie 2007

Testamentul spiritual al parintelui Calciu

La Editura Christiana, avindu-i ca ingrijitori pe Razvan Codrescu, Lucian D. Popescu si Claudiu Tarziu, a aparut, in pragul sarbatorilor pascale, volumul omagial Testamentul Parintelui Calciu. Ultimele sale cuvinte, cu un profil biografic si sapte evocari.
"Cei care-l stiu pe Parintele Calciu - si care nu- s putini - au prilejul sa-l stie si mai bine prin acest volum, primind mesajul sau testamentar, care nu poate sa nu angajeze creator si marturisitor orice autentica si treaza constiinta religioasa si nationala" - se arata in Lamurirea editoriala.
Pe linga amplul portret biografic semnat de Razvan Codrescu, in sumar mai sint: ultimul interviu dat de Parintele Calciu, ultima conferinta, tinuta la Cluj, ultima scrisoare (catre enoriasii sai), testamentul propriu-zis, ultimul text scris de Sfintia Sa - prefata la Intoarcerea la Hristos, de Ioan Ianolide - si evocarile semnate de Parintele Iustin Parvu, staretul Manastirii Petru Voda - Neamt, Claudiu Tarziu, Demostene Andronescu, Raul Volcinschi, Serban Popa si Patricia Sullivan.

Seja o primeiro a comentar