marți, 5 iunie 2007

Parada gay




Am mai spus-o si alta data, homosexualii au tot dreptul la existenta, ca si ceilalti oameni. Atita vreme cit isi consuma viciul in intimitate, e treaba lor. Insa, cind ies in strada si incearca sa ne prezinte comportamentul lor drept normal si moral, ba chiar o simpla alegere pentru tinara generatie, atunci este si treaba noastra. A cui? A romanilor carora le pasa de ce se intimpla cu societatea romaneasca.
Si atunci avem obligatia sa spunem ce credem, sa protestam contra promovarii unui viciu, sa-i dumirim pe cei mai tineri asupra a ceea ce inseamna homosexualitatea si sa ne opunem obrazniciei cu care "comunitatea gay" pretinde noi drepturi.
Intii ne-au cerut sa nu-i condamnam penal. Iar Parlamentul s-a grabit sa adopte modificarea Codului Penal in acest sens. Pe urma ne-au cerut sa-i lasam sa se casatoreasca, iar unii politicieni ar fi gata sa-si dea votul pentru o astfel de lege, daca nu s-ar teme de reactia romanilor normali. Miine, poimiine, vor cere sa le dam voie sa adopte copii. Sa mai explic consecintele acordarii unui astfel de drept?
Iacata, ne aflam in plina "saptamina gay", care se va sfirsi cu oribilul lor mars, simbata, 9 iunie a.c. Iar Biserica Ortodoxa Romana, cea care trebuie sa vegheze la sanatatea sufleteasca a romanilor, nu are inca nici o reactie. Ca de obicei, ierarhii nostri se tem sa nu fie etichetati "talibani", "fundamentalisti"... Oricum ar face tot la asta se ajunge, dar nu vor sa inteleaga. Sint condamnabili pentru ca se tem mai mult pentru imaginea lor decit de minia lui Dumnezeu.
Daca ierarhii nostri si-ar intelege menirea, ar cheama credinciosii la un miting paralel cu "parada gay", prin care sa se demonstreze ca Romania este inca o tara crestina. Dar ma indoiesc ca o vor face. Probabil ca o reactie la manifestarea sfidatoare a homosexualilor va ramine tot pe seama unor organizatii considerate extremiste si, de aceea, usor de contestat si fara ecoul asteptat. In plus, daca Biserica sta deoparte exista si riscul izbucnirii unor violente, care ar fi regretabile.
Romanilor carora le pasa le pun la dispozitie un indemn in imagini gindit de catre citiva tineri designeri. Fara urma de ura sau de indemn la violenta, ci doar cu inteligenta si umor. Sa vedem daca functioneaza.

2 Comentários:

Anonim spunea...

Societatea contemporana este croita pe politica ,,dreptului,,care insa nu este nou, din perspectiva istorica. Drepturile se cistiga (prin lupta, prin munca) sau se dobindesc (prin nastere). De pilda Romania este o tara independenta pentru ca obtinut acest drept in razboiul din 1877. Ce nu este dobindit sau cistigat nu este drept ci privilegiu. Iar homosexualii s-au nascut barbati si femei si asa vor ramine si in fata lui Dumnezeu, indiferent de parerile lor. Prin urmare nu pot avea decit drepturile conferite barbatilor si femeilor. Ca sa existe, ei trebuie sa ne demonstreze ca sunt un al treilea sex ceeace nu au putut dovedi niciodata. Doar asa li s-ar putea acorda drepturi, oriunde in lume. Cu alte cuvinte homosexualii ,,lupta,, prin parade, adica prin expunere, sa le acordam privilegii, adica privilegiul de a se comporta ca oamenii normali (de a avea o familie etc). Dar noi nu le putem acorda un astfel de privilegiu, pentru ca ei insusi au lepadat aceasta stare de normalitate in favoarea uneia de libertinaj. Ori libertinajul exclude familia.
Homosexualitatea se poate descrie ca o stare din care, experienta istorica, ne arata ca se poate iesi. Consfintirea unei asemenea stari este o eroare fundamentala, iar din punct de vedere social este o bomba psihologica cu efectul unui cataclism.
Emilia

Anonim spunea...

hey sunt perfect de accord cu ce sdpui pana la MANIPULAREA prin doctrine religioase!!!
am zambit exact pana aici.
"Romania este inca o tara crestina"
hai ma,nu mai spune!!;))