joi, 28 iunie 2007

Un politician la conducerea TVR


Impartasesc integral punctul de vedere de mai jos:

Comunicat de presa
28 iunie 2007
Bucuresti

Protest fata de numirea unui politician in fruntea TVR

Conventia Organizatiilor de Media, Agentia de Monitorizare a Presei, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie protesteaza ferm fata de politizarea fara precent a televiziunii publice si fata de incercarile de presiuni politice asupra Consiliului National al Audiovizualului.

Pentru prima oara in istoria post-decembrista a televiziunii publice o persoana cu functie executiva in partid a fost desemnat drept Presedinte-Director General al televiziunii publice. Acest lucru a fost posibil din cauza refuzului partidelor de a reforma legea SRR-SRTV si a fost facilitat de negocierile politice intre unele partide.

Alexandru Sassu coordoneaza Secretariatul Executiv al PSD de Marketing Politic si Cercetarea Opiniei Publice. Transferul sau in fruntea televiziunii publice nu inseamna altceva decat subordonarea politica a acestei institutii media.

Responsabile de aceasta situatie sunt toate partidele politice. Clasa politica din Romania nu s-a debarasat inca de mentalitatea comunista de a tine sub control principalele canale de informare in masa. De aceea televiziunea publica si autoritatea de reglementare in audiovizual sunt in imposibilitatea de a-si indeplini mandatul de a actiona public.

Solicitam partidelor politice sa adopte de urgenta proiectul noii legi de organizare si functionare a SRR-SRTV, proiect care garanteaza independenta reala acestei institutii. Proiectul prevede reducerea numarului de membri in Consiliul de Administratie ce pot fi numiti de partide, incompatibilitatea dintre pozitia de membru CA si functia politica, separarea functiilor de presedinte si director general (functia de decizie de cea de executie) si eliminarea posibilitatii de revocare a CA prin respingerea raportului anual de catre Parlament.

Solicitam domnului Alexandru Sassu sa nu se faca partas la politizarea TVR si sa refuze postul de Presedinte - Director general.

Facem apel catre angajatii TVR sa denunte public orice tentativa de interferenta politica in activitatea editoriala.

Solicitam parlamentarilor sa revina asupra deciziei rusinoase de astazi printr-un vot impotriva politizarii TVR in sesiunea din toamna.

Seja o primeiro a comentar