joi, 19 iulie 2007

Un aventurier politic


Razvan Codrescu isi exprima, cu o intirziere pe care o justifica, pozitia fata de Traian Basescu.
Va indemn sa cititi acest text, care sper sa limpezeasca o data in plus si pozitia noastra, a celor de la ROST, luata in conflictul presedinte - "coalitia celor 322".
Redau aici doar concluzia, restul il gasiti la www.rostonline.org/blog/razvan:

"Nenorocirea Romaniei este ca, privind lucrurile de sus, Traian Basescu nu este deloc altceva decat adversarii sai, ci un aventurier politic inauntrul aceleiasi paradigme vicioase. (...)

De acord: decit Iliescu reintors la Cotroceni imbracat in Vacaroiu, e mai suportabila varianta Basescu. Si eventualitatii de a fi ajuns sa alegem la niste noi prezidentiale intre Geoana (daca nu cumva Vanghelie!), Vadim si Becali, iarasi ii e preferabila varianta Basescu. Sa nu ne facem insa iluzii! (...)

Ma tem insa, dupa toate semnele, ca pentru tara el nu va aduce decit o instabilitate permanenta, un razboi romano-roman de care am obosit deja, recrudescenta populismului falimentar, precum si o perpetuare marinareasca a “erei mitocanilor” – formula deja indelung verificata a compromiterii si sinuciderii noastre nationale."

O abordare mai relaxata, dar in sine nu mai rau prevestitoare decit ce a lui Razvan Codrescu, o are Dan Ciachir in Ziua de azi: http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-07-19&id=224108:
"S-au intreprins si cateva paralele intre raporturile domnului Basescu, respectiv ale fostului premier Adrian Nastase, cu intelighentia nationala. Dupa modesta mea parere, Adrian Nastase apartine tipologiei Gheorghiu-Dej, iar dl Basescu tipologiei Carol al II-lea - Ceausescu."

Seja o primeiro a comentar