vineri, 7 septembrie 2007

Ecumenismul este impus cu politia la Sibiu

Un fapt desprins din Kafka s-a intimplat astazi dimineata la Sibiu: o studenta a fost retinuta ilegal de politistii din localitate pentru ca distribuia gratuit materiale informative despre ecumenism. Tinara, a carei identitate nu sint abilitat sa o fac publica, se afla cu alte doua colege la catedrala din Sibiu si dadea credinciosilor interesati brosuri cu extrase din scrierile Sfintilor Parinti ai Bisericii despre erezii si schismatici si din mari duhovnici romani despre ecumenism, precum si CD-uri cu un film documentar pe acelasi subiect, film in care apar Pr. Cleopa, Pr. Iustin Parvu, Pr. Arsenie Papacioc, Pr. Arsenie Boca.
Scandalul a inceput cind citiva preoti au citit ce scria in brosura si au decis ca este nepotrivita pentru marele moment pe care il traieste "capitala culturala europeana", recte adunarea ecumenica. Ei au incercat sa le alunge pe fete, dar n-au reusit si atunci au chemat politia. Tinerele au aratat ca este un punct de vedere ortodox si nimic mai mult si ca nici o lege din tara asta nu le interzice sa-l faca public, cu atit mai mult cu cit se intemeiaza pe scrierele si spusele unor stilpi ai Bisericii. La care unul dintre preoti (ii voi da si numele dupa o verificare mai amanuntita) a replicat stupefiant: "Ce, sint mai credibili Sfintii Parinti decit mitropolitul nostru (IPS Laurentiu Streza, mitropolitul Ardealului - n. mea)? Ca doar mitropolitul a organizat adunarea ecumenica..."
Garcea a pus mina pe una dintre fete si a bagat-o scurt in duba, fara nici un drept, ca pe vremea Securitatii. Timp de 6 - 7 ore, politista Lenuta Neagu a tinut-o ilegal la sediul Politiei Sibiu pe studenta, a anchetat-o, a obligat-o sa dea declaratie scrisa - fara sa beneficieze de asistenta unui avocat -, a amprentat-o. La urma,i-a confiscat, tot fara temei legal, materialele antiecumeniste.
Unde e dreptul la opinie si libertatea de exprimare? Cit va mai dura pina va inceta Politia practicile abuzive deprinse in comunism?
Faptul ca politia cenzureaza, intr-o tara altfel, vezi bine, democrata, un punct de vedere mi se pare extrem de grav.
Ministrul de interne insusi ar trebui sa ordone o ancheta la Sibiu, pentru a stabili cite prevederi legale au incalcat politisti in acest caz si pentru a stabili masuri exemplare.
Sper ca aceasta informatie va fi luata in considerare de presa si tratata asa cum se cuvine. In masura posibilului, voi furniza date suplimentare tuturor celor care imi vor solicita.

30 Comentários:

Anonim spunea...

Sibiu, capitala sovietica a culturii de mucegai.

Anonim spunea...

Mare plata de la Domnul Hristos va avea aceasta fata!
S-a profetit ca in vremurile din urma pericolul va veni chiar din interior! Dusmanii omului sunt casnicii lui.
Politistul, daca nu intervenea preotul, nu o retinea!

Anonim spunea...

Sper ca veti intreprinde cele cuvenite incat presa cu larga audienta sa afle. Nu cred ca nu va fi prezentat incidentul. Va multumim.

Anonim spunea...

REVOLTATOR DOMLE, REVOLTATOR! BATU-I-AR DUMNEZEU SA-I BATA! DE S-AR INDRACI TOTI DACA ASTA ISI DORESC. SA AIBA SI EI PARTE IN VIATA DE ACELEASI TRATMENTE AMPLIFICATE CHIAR! Nenorocitii...

Unknown spunea...

Va rog publicati o adresa unde putem contacta aceste fete pentru a le da o mina de ajutor in distribuirea materialelor.
A venit vremea ca noi ortodocsii sa facem mai mult decit sa ignoram lupii in piei de oaie (sectantii).
Maria

Unknown spunea...

Va rog publicati o adresa unde putem contacta aceste fete pentru a le da o mina de ajutor in distribuirea materialelor.
A venit vremea ca noi ortodocsii sa facem mai mult decit sa ignoram lupii in piei de oaie (sectantii).
Maria

Unknown spunea...

Va rog publicati o adresa unde putem contacta aceste fete pentru a le da o mina de ajutor in distribuirea materialelor.
A venit vremea ca noi ortodocsii sa facem mai mult decit sa ignoram lupii in piei de oaie (sectantii).
Maria

Unknown spunea...

Din cite stiu, n-au nevoie de ajutor.

preot Constantin Prodan spunea...

Nu am fost acolo, dar poate ca a fost vorba de tulburarea linistii publice... Evenimentele prezentate subiectiv ascund intentii dubioase.

Anonim spunea...

Constantine, Constantine, ti-a zis mama...
Draga domnule, imi placi. Cica n-ai fost acolo dar iti dai cu presupusul ca s-ar putea sa fie vorba despre tulburarea ordinii publice. Ei as! E ca si cum as spune eu: nu l-am citit pe cutare, dar se poate sa fie un scriitor de doi bani.
Dar in cazul dumitale logica nu functioneaza defel? Cum sa tulbure ordinea trei fete care impart brosuri si CD-uri. Daca vrei le ei, daca nu nu. Nu te trage nimeni de mineca, nu se striga ca la piata. Ti s-a intimplat vreodata sa primesti de la un tinar un pliant pe strada (publicitar)? Sigur ca da. Ala tulbura ordinea publica?
Si inca un lucru, pentru linistea dumitale si a altora la fel: n-a fost tulburare - ti-o spune unul care a fost acolo.
Eu va inteleg ca sinteti putin speriati ca exista o reactie si ca ismele nu intra in romania chiar ca-n brinza, dar oricum, mai rafirati baieti, mai rasfirati, ca vi se vad cornitele.

Anonim spunea...

Am intrat in veacul vremurilor de pe urma.Venirea Anticristului e la un pas de noi.Asa scria un Sfant Parinte dupa ce a avut o viziune de la Dumnezeu:"Anticristul se va naste din al o mii-lea neam de curvari.Mama sa va fii ceam mai mare curva si desfranata femeie care a existat vreodata.La varsta de 13 ani copilul se va plimba printr-o gradina impreuna cu mama sa iar atunci pamantul se va crapa si satana va aparea in fata copilului spunindu-i:"nu te teme eu sunt Lucifer si te-am ales ca impreuna cu tine sa conducem acest pamant,accepta-ma si to voi face imparatul acetei lumi.Copilul accepta si este posedat de satana.La varsta de 30 ani Atichristul va fii incoronat imparatul Ierusalimului si stapanitorul intregii lumii.Va face minuni mari,va cobori foc din cer si invia mortii din morminte,si va convinge pe oamnei sa ia semnul lui sau marca numelui lui 666 pe mana dreapta sau pe frunte si cine nu o va lua va fii omorat.Aveti credinta si rabdati pana la capat,Mantuitorul va venii si toti cei ce cred in El nu vor murii in vecii vecilor,Amin!

Anonim spunea...

adevar si justitie nici nu au fost, nici nu vor fi...

Anonim spunea...

Exact asa, dar mult mai grav, s-a intamplat si in cazul yoghinilor. Dar datorita "imaginii" create de mass-media nimeni nu i-a crezut si nici nu si-a batut capul sa verifice. Din pacate se vede treaba ca politia, atunci cand asculta de ordine sau cand o face din proprie initiativa, pentru a-si impresiona stapanii (si in acest caz aceeasi masoni, care vor sa distruga si ultima reduta a crestinismului adevarat), nu face diferenta pe cine abuzeaza...

Anonim spunea...

Calde salutari !
Fratilor sa ne bucuram in cele din urma pentru cei ce au asemenea initiative ca mare plata vor avea.Cred ca acesta nu este decat inceputul unui lung proces de lamurire a multora rataciti si asimilati de momentul ”adunaturii” de la Sibiu.
Acest inceput ne revine noua crestinilor ortodocsi in a lua atitudine cu binecuvantarea duhovnicului si ajutorul fratilor si surorilor in Domnul.
Doamne-ajuta cui ajuta si sporeste cui iubeste !

Anonim spunea...

Ma bucur de felul cum puneti dv problema.Ceea ce nu inteleg este faptul ca dv ar trebui sa stiti ca Biserica nu a avut si nu va avea nicicand libertatea de care vorbiti.Lumea nu stie ce e cu ecumenismul asta,nu se vorbeste in Biserica de aceasra mare erezie.

Unknown spunea...

Cred ca Bunl Dumnezeu va avea grija de poporul roman!

Unknown spunea...

Cine vrea sa o ia spre vest sa o ia repede cat mai e timp, altfel militianul il va lua la rost si chiar ii va arde cateva dupa cum se vede!
Sa se duca singuri sa ne lase pe noi in liniste si credinta adevarata!

teofilact spunea...

pai cea ce sa intamplat la Sibiu a fost un fel de apropiere la cea de apoi,pacat ca uni oameni care ar trebui sa slujeasca pe Dumnezeu , fac asemenea chestii. Nu e treaba noastra sa le judecam, dar dupa cele intamplate la Sibiu, nu putem trece din pacate peste ele, asta cu speranta ca bunul nostru Dumnezeu sa ne ierte.Cred ca comentariile sunt inutile, si traim cu speranta ca in viitor ortodoxia va evita astfel de intalniri APOCALIPTICE.
teofilact_ramona@yahoo.co.uk
Va multumesc Hristos sa ne pazeasca. Va pup crestineste.

un oarecare spunea...

Doamne ajuta
vin vremuri bune. Cine vrea sa se mantuiasca, sa se pregateasca de ispite.
Felicitari tinerelor care au facut marturisire de credinta si la Sibiu. Exemplul lor ar fi frumos sa-l urmam cu totii (cei ce vor sa se mantuiasca) ca zice Mantuitorul: "cel ce se va rusina, si nu va marturisi Adevarul, va fi lispit de sprijin la Judecata"
asadar, sa luam aminte

un oarecare spunea...

sa luam aminte,
- daca Sf Iustin Popovici spunea ca ecumenismul este erezia secolului XX;
- daca pr Arsenie Boca spunea ca ecumenismul este erezie;
- daca pr Staniloaie spunea ca ecumenismul este erezie;
- daca pr Calciu Dumitreasa spunea ca ecumenismul este erezie;
- daca Pr. Cleopa Ilie spunea ca ecumenismul este erezie;
- daca pr Arsenie Papacioc spune ca ecumenismul este erezie;
- daca pr Iustin Parvu spune ca ecumenismul este erezie;
- si cati alti parinti sau mireni traitori, sustin acest lucru...
deci daca adevarul sta in gura a doi sau a trei martori cu siguranta ecumenismul este EREZIE.
Si daca ecumenismul este EREZIE atumci sustinatorii si promotorii lui ce sunt?
ietati-ma, trebuie sa o spunem deschis..... si sa vedem pe cine. urmam.

Anonim spunea...

Cinste acestor fete curajoase. Poate ca ar trebui facut mai mult in intreaga tara, si fara vorbe prea multe, fara galagie, pentru ca nimeni sa nu ne acuze de "tulburarea ordinii publice".
Adevarul trebuie marturisit si aparat asa cum ne invata Domnul nostru Iisus Hristos.

Anonim spunea...

Ceea se intampla acum in toata lumea se bazeaza pe "lucrarea" cea draceasca,foarte activa,in conditiile in care credinciosii parca mai mult dorm decat vegheaza.
Ei au toate structurile puterii lumesti de partea lor,noi il avem insa pe Hristos care va face de nimic aceasta "lucrare".Totusi, nu trebuie sa fim slugi lenese si viclene si sa dormim,mangaindu-ne cu gandul ca Stapanul le va rezolva pe toate.Este momentul ca in aceste clipe sa facem mai mult,sa nu creada aia ca suntem doar niste sperietori de ciori in Via Ortodoxa.Asa sa ne ajute Dumnezeu !

Mihai spunea...

Este revoltator ! Sunt avocat si as putea sa formulez pentru acea fata plangere penala. Ma poate contacta pe rapcea@gmail.com

Anonim spunea...

Doamne ajuta!
Le spun acelo fete:
,,Fericiti veti fi cand va vor ocara si va vor prigoni. Si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind din pricina Mea". Adica fericit acela care este ocarat pentru Hristos in chip mincinos.

Vazand ierarhii ortodocsi prezenti la Sibiu,mi-am adus aminte de ingaduinta lui Dumnezeu de a cadea Constantinopolul atunci cand clericii acelor vremi, atrasi de Roma, au facut compromisuri majore,intinandu-si dreapta credinta si inchinare, participand la intruniri si false sinoade.


Cred ca Patriarhul Teoctist a fost scutit de Dumnezeu sa se amestece, sa impreuna slujeasca cu episcopesele si cele 300 de secte.

Nu pot sa nu remarc un limbaj de lemn deja existent in discursurile clericilor ravnitori de ,,constructia spirituala a Europei", ,,biserica Europei", ,,unitate in diversitate", si cate altele...cuvinte in care harul nu prea se agata.

M-a durut ca intr-o tara gazda, majoritar ortodoxa, am respirat numai aer protestant,nimic din duhul rugaciunii si misticii ortodoxe nu am regasit.Maica Domnului , Sfintii lui Dumnezeu, Sfintele Taine au fost marginalizate, chiar gasite incomode, acceptand sa le ignoram de dragul unor neintelegerii unor oameni.Nu ne va pedepsi aspru Dumnezeu pentru asemenea acceptari? Cum poti sa te rogi in acelasi duh cu cineva care o denigreaza pe Maicuta noastra Preacinstita?

Oare fondurile europene atat de atractive si tot ce ofera o Europa eclectica,nu se aseamana cu argintii acceptati de Iuda atunci cand la vandut pe Hristos?
Vi-l inchipuiti pe Sfantul Ioan Gura de Aur participand si rugandu-se in modul invocat la Sibiu?Eu personal nu .

Nu am o credinta habotnica,nu sunt fundamentalista dar vreau sa ma asigur ca aflandu-ma in credinta ortodoxa insemneaza dreapta slavire si inchinare.Ori ecumenismul imi inspira un haos al dreptei credinte si inchinari.Chiar nu este de invatat nimic revenind la caderea Constantinopolului?

Negreanu Maria Corina,
Cluj Napoca

Multumesc Domnului Claudiu Tarziu pentru blogul costruit.

Anonim spunea...

Bravo IPS Laurentiu Streza.Va vota cu masonii si cu Ips Daniel Ciobotea.Ai fost sau esti profesorul preotilor din Ardeal dar in fata Lui DUMNEZEU ce vei fi?Asa profesor de ortodoxie asa elevi.Dumnezeu sa va ierte caci voi nu aveti grija nici macar de sufletele voastre dar de cele ale supusilor vostri enoriasi!

Anonim spunea...

biserica ortodoxa a mers intotdeauna intr-un duh al blandetii si al smereniei! atunci cand o persoana este pomenita de 5-6 ori la sfanta liturghie la toate manastirile din aceasta tara,cum credeti ca ar putea avea vreo putere acea persoana daca nu ar fi ingaduit?

Anonim spunea...

De unde atata ura crestina a ortodocsilor contra altor credinte dupa principiul ca daca nu este ca noi este contra noastra ? Nu sunt si ei tot romani ? Sau or fi malgasi ?

Anonim spunea...

DUMNEZEU NE MAI POATE AJUTA IN ACEASTA PROBLEMA. sa asculti mai bine de niste omeni care stau cu nasul in carti decat de Sfintii Parinti si de cei ce au facut ceva palpabil pentru ORTODOXIE ca parintii prigoniti de comunisti, marturisitori. Dumnezeu sa se milostiveasca spre noi, ca pentru pacatele nostre fratilor.Domne ajuta!

tutenes spunea...

Poate oricine sa dea o cautare pe google cu cuvintele cheie ecumenism , streza pentru a vedea nemnaipomenita dreapta credinta a acestui asa-zis mitropolit .
El a patronat cu multa ravna adunari ecumenice ca cea de la Sibiu din 2007, in care s-a rugat cu catolicii , protestantii si alte adunari pe care el le considera biserici .
In schimb pericolul vine de la ortodocsii vechi calendaristi care tin traditia si canoanele Bisericii la loc de pret si condamna ecumenismul si serghianismul , erezii imbratisate larg de BOR .
Acest streza vine cu minciuni si aberatii de genul ca "stilistii se inchina la sfantul calendar" , un "argument" de un prost gust infiorator si cu totul fals .
Daca stilistii se inchina la calendar , care pentru BOR nu era atat de important , CUM SE JUSTIFICA PERSECUTIA PE CARE BOR A DECLANSAT-O impotriva BOSV incepand cu anii 30 ???
Noi ne inchinam la calendar dar BOR in cardasie cu jandarmii au batut si torturat oameni , pe unii pana la moarte ...

Claudia G spunea...

subcomisarul neagu lenuta este una dintre cea mai buna persoana din ipj.cred ca isi face datoria,nu ca altii.este precauta,inteligenta si pe deasupra si frumoasa.multi ar vrea sa fie cum e dumneaei.dar trebuie sa muncesti mult sa ajungi ca dansa.bravo leni te sustin..cu mult drag.