luni, 19 noiembrie 2007

Acordul de la Ravenna in dezbaterea laicilor

Ca membru al AZEC, am primit urmatorul comunicat, pe care il postez aici. Comentariile mi le pastrez, cum e si firesc, pentru dupa dezbatere. Insa, pina atunci, nu pot sa nu va intreb pe dvs, cititorii mei, care, vorba ceea, sinteti "mai destepti decit ai lor", cam care credeti ca va fi sensul discutiilor, avind in vedere persoanele care vor participa la dezbatere?

Asociaţia ziariştilor şi editorilor creştini (AZEC) vă invită la o dezbatere cu tema:
Întâlnirea de la Ravenna şi primatul Papei - bombă mediatică sau eveniment istoric?
Participă:
Daniel Barbu – profesor, Universitatea Bucureşti
Petre Guran – istoric al religiilor, Institutul „N. Iorga”
Mirela Corlăţan – jurnalist, Cotidianul
Corvin Ariciuc – jurnalist, Adevărul
Remus Rădulescu – jurnalist, Radio România

Moderator: Marius Vasileanu - jurnalist, realizator tv

Sunt aşteptaţi toţi colegii din presă care se ocupă de problematica religioasă, precum şi reprezentanţi ai birourilor de presă ale Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române şi Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti

Întâlnirea va avea loc miercuri 21 noiembrie 2007, ora 16.00 la
Cafe DEKO – Clădirea Teatrului Naţional, etajul 2(aceeaşi intrare cu Lăptăria lui Enache).

3 Comentários:

Anonim spunea...

Daca nu l-au lasat pe Barbu sa vorbeasca poate a avut o sansa intalnirea aia :))

Anonim spunea...

Eu cred ca a fost o bomba mediatica menita sa atraga atentia presei si a opiniei publice de la problemele reale ale romanilor din Italia.Documentul in sine reprezinta doar o etapa, nu tocmai fericita, dar nici cea mai importanta din cadrul dialogului catolic-ortodox.Problemele Bisericii pot fi dezbatute doar de clerici si mireni. Doar daca respectivii laici sunt si mireni, adica daca fac parte din poporul lui Dumnezeu sunt indreptatiti sa se pronunte.Daca nu, doar vorbe goale.De la un timp se face o confuzie periculoasa intre laici si mireni.

Anonim spunea...

Nu a fost doar o bomba mediatica. Documentul de la Ravenna vorbeste foarte clar. Este bine de citit Comunicatul publicat de Vatican si veti vedea ce anume au semnat "ai nostri". Personal chiar imi fac griji privind viitorul Bisericii Ortodoxe si al credinciosilor ei. Nu-mi vine sa cred ca niste buni cunoscatori ai dogmei si canoanelor Sf. Parinti au semnat un astfel de document prin care Biserica noastra se pune de fapt in subordinea Bisericii Catolice. Sa spunem lucrurilor pe nume, nu? Chiar ma intreb daca au realizat ce semneaza de fapt.