joi, 29 noiembrie 2007

Vin informatii despre noul mitropolit al Moldovei

Am informatii noi despre cel caruia i se pregateste scaunul de mitropolit al Moldovei. Din pacate, nu de natura sa ma entuziasmeze. Pentru a nu umbri praznicul Sfintului Andrei - cel care ne-a crestinat -, am decis sa le fac publice in zilele urmatoare. Voi scrie atunci despre cine, cum si de ce va fi al doilea dupa Patriarh.
Pina atunci, va invit, cititori dumneavoastra, sa va dati cu parerea: banuiti la cine si de ce ma voi referi?

11 Comentários:

Anonim spunea...

Da. Omul lui Daniel :) .Am uitat cum il cheama, dar el este.

Ioan Usca spunea...

Cred că va fi un ierarh vrednic. Înalt Prea Sfinţia Sa Laurenţiu, de pildă...

Anonim spunea...

Irineu de la Craiova?

Anonim spunea...

Cred ca sanse mari are IPS Nifon, Arhiepiscopul de Targoviste.

Radu

Anonim spunea...

Nifon sau Laurentiu...Tot un d... Vai de noi, ca am ajuns sa socotim vrednici pe cei mai lumesti, mai securisti si mai folo-masoni ierarhi.... Deci ii meritam...:((

Anonim spunea...

Erata: filo-masoni*

Anonim spunea...

hm, vom fi surprinsi, nu?!
Cassian? nu cred sa fie Laurentiu, desi si el ar fi "potrivit".
oricum, cineva pe placul...

Mihai

PS. personal, mi-a placut Ioan de la Covasna.

Paul Slayer Grigoriu spunea...

Si mie imi place PS Ioan de la Covasna, dar zvonurile il dau intr-adevar favorit pe IPS Nifon. Vom trai si vom vedea. Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Banuiti cine..., daca Noul Statut ne arata ca..., Hai sa lasam mirenii sa nu se mai gandeasca ca doar ei sunt "monahi" si au depus "voturi"... noi trebuie sa decidem... asa intre noi... stiti voi... asa e mai bine, ca pe vremea...

Eleutherios spunea...

Streza cu siguranţă :D

Andrei Dîrlău spunea...

Sper numai sa nu fie Vicentiu Ploiesteanul, cel care l-a lovit in cap pe parintele Adrian Fageteanu cu bastonul asa de tare, in 2002 cand inca era la Manastirea Antim, incat parintele a stat in coma si a trebuit sa plece de la Antim. Daca ar fi Vicentiu ar insemna ca a fost un troc, o negociere - sprijin contra scaun.
Despre Laurentiu - vrednicia cred ca in primul rand consta in fidelitatea neconditionata fata de protectorul sau. Nu spun ca si in al 2-lea rand la fel, ca sa nu judec cu pacat, dar nici n-as putea spune in ce anume altceva.