joi, 31 ianuarie 2008

Petitie pentru pastrarea Religiei ca disciplina obligatorie in liceu

Pana pe data de 17 februarie se afla in dezbatere publica amendamentele la Legea Invatamantului, intre care si cel conform caruia religia nu ar mai fi obligatorie pentru anii de liceu.

Un prieten a creat o petitie on-line, in sprijinul pastrarii Religiei ca disciplina de trunchi comun (obligatorie) pentru clasele de liceu.

Daca veti considera de cuviinta, semnati petitita si, de asemenea, trimiteti acest mesaj mai departe, altor persoane interesate de subiect.
Timpul este destul de scurt, dar putem strange semnaturi, daca fiecare isi ia cateva minute pentru a intra pe pagina cu petitia si, de asemenea, pentru a da mesajul acesta mai departe.

Petitia se bazeaza pe un document intocmit de pr.prof.dr. Dorin Opris, ISJ Alba si prof.dr. Monica Opris, Sc. cls. I-VIII “Ion Agârbiceanu” Alba Iulia (”Marginalizarea Religiei in invatamantul contemporan. Consideratii pornind de la statutul Religiei în proiectul Legii Invatamantului Preuniversitar”), document pe care, personal, il gasesc rezonabil si exprimand o pozitie argumentata. Documentul a fost preluat de pe blogul lui Laurentiu Dumitru.

Va reamintesc faptul ca petitia se semneaza cu nume si prenume, optional profesia si localitatea de domiciliu, semnaturile incomplete (numai prenume/porecla) neputand fi luate in consideratie. Profesia si localitatea se pot inscrie in rubrica de “comments” pe care o ofera formularul de semnare a petitiei.

Toate cele bune!

Oana Iftime
Department of Microbial Genetics & Biotechnology
Faculty of Biology- University of Bucharest
Aleea Portocalelor 1-3 060101 sector 6 Bucuresti
Romania

http://oiftime.googlepages.com/

8 Comentários:

Doina spunea...

Religia in scoli nu face altceva decat sa formeze costiinta elevilor.
Sa nu uitam ca suntem un popor crestin ortodox cu multi martiri care si-au dat viata pentru apararea dreptei credinte.

Bunul Dumnezeu sa ne lumineze mintile!

Anonim spunea...

Religia in scoli nu face altceva decat sa formeze constiinta elevilor.
Sa nu uitam ca suntem un popor crestin ortodox si ca multi martiri si-au dat viata pentru a apara dreapta credinta.
Asa cum trupul are nevoie de hrana, de haine la fel si sufletul are nevoie de Dumnezeu.
Omul fara de Dumnezeu nu are identitate.
Doamne ajuta si fereste poporul acesta mult incercat.

Ioan Usca spunea...

Semnat! Preluat Petiţia...

Anonim spunea...

Cu aceasta ocazie sa nu uitam ca mai exita o petitie care se asteapta semnata....
Este vorba de scrisoarea deschisa initiata de Oana Iftime si adresata Sf Sinod si PF Patriarh, pe care o gasiti aici

Asadar, vin si va indemn: Cei chemati ... semnati !

Doamne ajuta!

Ioan Usca spunea...

De când cu subiectul Petiţiei, am ceva mai mult de moderat la comentarii, căci, în general, derbedeii ştiau că nu are rost să se obosească să scrie la mine.

Anonim spunea...

Ca ortodoxa nu pot sa nu ma crucesc de ce-am ajuns sa aud.
Traiesc de ceva vreme in Statele Unite si pot sa spun ca aici sunt scoli declarate religioase si finantate de bugetul american.Si nimeni nu mai face atata tam-tam din cauza asta.Ba chiar in sarbatorile ortodoxe imi iau liber de la job exact din acest motiv si nimeni nu are dreptul sa ma dea afara si nici nu o face,tocmai pentru ca in chestiuni de religie nu exista dubii;fiecare om are dreptul sa fie ceea ce se declara si asta mi se pare un lucru firesc.

Cum pot guvernantii si parlamentul sa fie atat de orbi si sa discute ceea ce nu prezinta problema;fiecare tanar are dreptul sa aiba acces la "informatia",precum si la"formatia"necesara pentru a sti sa deosebeasca foarte simplu binele de rau.Macar acest drept fundamental sa li se recunoasca.

Anonim spunea...

un popor fara religie este un popor fara identitate, nu lasa ga cei din conducere sa-ti fure identitatea acum cand ai toata viata innainte

Anonim spunea...

toti avem nevoie de Dumnezeu mai mult ca oricand ,este destul sa priviti in jurul vostru ;