luni, 11 februarie 2008

La moartea Parintelui Grigorie Băbuş

Am primit cu oarecare intirziere o veste foarte trista pentru mine: a murit Parintele Grigorie Băbuş, la aproape 93 de ani (născut la data de 3 iunie 1915, în comuna Teişani, jud. Prahova). Stingerea sa a trecut neobservata de presa.
Parintele Grigorie era in manastire de la virsta de 13 ani. A fost prieten bun al PF Patriarh Teoctist si, pina anul trecut, directorul Bibliotecii Sfintului Sinod, pe care a tot construit-o o viata.
A trecut la cele veşnice în 7 februarie 2008 şi a fost înmormântat sâmbătă, 9 febr. a.c., la mănăstirea sa de metanie, Cheia, din judeţul Prahova, de către un sobor de preoţi şi diaconi în frunte cu Î.P.S. Teodosie Petrescu - Arhiepiscopul Tomisului şi P.S. Gherasim Cristea – Episcopul Râmnicului.
Părintele Grigorie a fost unul dintre oamenii in care stralucea dragostea lui Dumnezeu. Preot harismatic, carturar si martor al unei epoci importante.
Sint cu atit mai afectat de plecarea sa cu cit imi propusesem sa-l mai vad o data (stiam ca e bolnav) cit de curind si n-am mai apucat.
Dumnezeu sa-l odihneasca in ceata dreptilor Sai!

1 Comentário:

Anonim spunea...

Da, un om exceptional, un om smerit si un chip de monah, poate ultimul slujitor al Catedralei patriarhale din generatia veche.

Sunt fericit ca l-am cunoscut! Parinte, roaga-te pentru noi, pacatosii.

Mihai