joi, 1 mai 2008

1 Mai, risu'-plinsu

Sarbatorirea muncitorimii in Romania se face ca la noi, absurd, cu umor involuntar, cu scene de mare tristete, cu multa poleiala... Si, evident, se da pe toate televiziunile.

Absurd: sarbatoresti ziua muncii si muncitorul intr-o tara in care prea putini isi mai doresc sa munceasca, pentru ca munca e un semn al neputintei, e umilitoare, cei destepti "descurcindu-se"; intr-un stat care sileste milioane de cetateni sa-si caute locuri de munca in alte tari; intr-o republica in care numarul asistatilor il depaseste pe cel al angajatilor (legal).

Umor involuntar: doi organizatori ai marii crapelnite din Parcul Izvor din Bucuresti (ca nu putem sarbatori decit mincind pe saturate si bind pe nemasurate), Mircea Geoana si Cristian Diaconescu (PSD) s-au certat pe mici. Geoana spunea ca un adevarat muncitor serbeaza numai cu mici, iar Diaconescu pretindea un pic de staif ce i s-o fi parut burghez: sa bage si hotdog.

Trist: la paranghelia pesedista s-au inghesuit o multime de oameni fara nici un fel de legatura cu PSD, nici de apartenenta, nici de simpatie, nici de vot. Intre cei 3000 de participanti, multi pensionari. Saracii, s-u gindit sa sara un prinz pe spinarea PSD, care anuntase mincare, bautura si muzica gratis. Numai ca, ajunsi acolo, s-au trezit ca tichetele pentru micii gratuiti erau insuficiente pentru citi venisera. Si multi dintre ei s-au milogit o zi intreaga sa capete un tichet care le dadea dreptul la patru mici si-o bere. Nu-si permiteau sa cumpere, chiar la pret redus (cum a fost), un mic. Dar tare ma tem ca batrinii astia voteaza tot cu tovarasii lui Iliescu, care i-au adus in sapa de lemn. Asa ca intr-un fel isi merita soarta.

Poleiala o veti fi vazut si dvs. Multe materiale promotionale. Campania electorala e in clar, desi abia de miine cica-i oficiala.

Seja o primeiro a comentar