duminică, 25 mai 2008

Problema homosexualitatii, in dezbatere la Realitatea TV

Ieri dupa amiaza am fost invitat la emisiunea "Fabrica" de pe Realitatea TV, dedicata subiectului zilei: parada gay si reactia societatii civile crestine. Puteti viziona emisiunea aici. Va rog sa comentati. Sint foarte curios cum apreciati "prestatia" realizatorilor de la Realitatea TV.

Diseara, incepind cu ora 23.00, voi vorbi pe acelasi subiect la Radio Romania Actualitati, intr-o emisiune realizata de Cristian Curte. Emisiunea poate fi audiata si pe internet.

6 Comentários:

Anonim spunea...

Prestatia reporterilor de la Realitatea TV a fost vadit pro-homosexualitate atit in teren cit si in studio. S-a vorbit mult fara a se defini termenii de baza. Moderatoarea trebuia intrebata ce inseamna cuvintul toleranta pentru ca daca s-ar fi uitati in DEX 98 ar fi aflat ca termenul pe care se cladea toata rezistenta ei avea o cu totul alta semnificatie. Daca excludem semnificatia tehnica a termenului si o preluam doar pe aceea sociala, conform DEX exista un singur sens acela de ,,casa de toleranta,, care inseamna bordel. Prin urmare in limba romana in afara de intelesul general de ,,ingaduinta, indulgenta,, in sens social cuvintul toleranta este legat de prostitutie.
Datele inaintate de doamna psiholog sau ce era, sunt false. Nu cunosc nici o tara cu 10% homo, chiar si SUA are doar 5 %.
Atita timp cit in Romania nu exista nici o lege care sa interzica homosexualilor drepturi politice, economice etc. inseamna ca ei au aceleasi drepturi ca si noi si deci manifestatia lor nu are nici un mobil decit acela de propaganda.Declaratia acelui gay cu privire la inregistrari video cu preoti homosexuali dovedeste ca aceasta minoritate pregateste un atac impotriva BOR iar pe de alta parte ca aceasta minoritate se ocupa si cu pornografia. In ambele cazuri ne aflam in fatza unor infractiuni pe care reprezentantul gay le prezenta ca fiind absolut normale si de care nimeni nu s-a sesizat pina acum.
Trimiterea la istorie nu le face nici un serviciu. In Grecia antica pruncul care la nastere nu avea bine definit caracterul sexual era ucis imediat chiar de parintii lui. Prin urmare chiar si societatile pagine au infierat homosexualitatea.In evul mediu crestin nu mai vorbesc.
Daca e vorba sa fie acceptati pentru contributia sociala a acestora atunci raportat la populatia Romaniei inseamna ca ei au contributie de 0 urmat de alte 4,5 zerouri. Rog administratia sa calculeze si sa le trimita un centima de jandarm sa pazeasca marsul.Pina una - alta postul cu pricina ar trebui sa dea seama pentru atitudine partinica si colportarea pe post a unor infractiuni de drept penal.

Anonim spunea...

De acord cu Emilia. Una din infractiuni se numeste coruptie sexuala si e definita in art. 202 C. pen.
"Realitatea" nu e la prima abatere de la o abordare obiectiva a problemei homosexualitatii.
Deja imi provoaca o greata imensa aceasta linguseala mediatica in favoarea acestor nefericiti.
Insa nu ma mai mira nimic: prostia domina si in Romania ca peste tot. Nu mai exista discernamant si singura solutie este sa atragem atentia oamenilor obisnuiti si care mai au inca bun simt asupra anormalitatii ce se doreste a fi promovata in Romania.
Si asta nu trebuie facut numai in preajma paradei, ci si in alte perioade ale anului (1 iunie, ziua anti-avort daca o fi existand asa ceva, 1 martie si alte date cu relevanta pentru familia normala). Numai asa vom dobandi un dicurs coerent.
Si nu in ultimul rand, nu ar strica si un protest public impotriva infamei Fundatii SOROS.
Inca ceva: poate nu ar fi rau sa existe o dezbatere publica deschisa intre reprezentantii ACCEPT si reprezentantii Rost, Pro-Vita si Christiana, de ex. Sa nu mai apara la TV tot felul de oameni care nu stiu sa puna problema, ci tocmai cei care stiu si cunosc datele sa discute. Nu cred ca ar strica un astfel de dialog deschis, ca sa vada sarmanii homosexuali si nu numai ca noi cei care luam atitudine nu suntem extremisti, ci oameni cu capul pe umeri.

P.S. Mi s-a facut groaza dupa ce am citit articolul din gandul de astazi despre copiii care traiesc in astfel de medii si modul in care li se perverteste conceptia asupra familiei. Nu mai dau linkul..

Razboi intru Cuvant spunea...

Dezgustatoare modalitatea in care Realitatea TV se transforma intr-un nou tribunal al poporului! Asta trebuie sa se inteleaga in primul rand, ca nu este o simpla dezbatere, ci una cu orientara clara, prestabilita, cu scop bine precizat. De la bun inceput s-a pus problema ca "Romania nu e inca pregatita". Replica a venit multe prea tarziu la acest mod de a pune problema. Astfel, s-a pornit deja, cu discutia, de la niste premise false, acceptate, din pacate, si de participantii nostrii.
De altfel, ca jurnalist, probabil ca ai remarcat, Claudiu, ca RTV si grupul mediatic din care face parte s-a transformat in institutie media de linsaj public.
Prin urmare, ati fost practic in gura lupului, si acest lucru s-a vazut. Este greu sa ajunga "mesajul" dorit de afirmare a normalitatii, in conditiile in care el este mascat de modul in care e facuta dezbaterea. De altfel, nu e prima data in istorie cand se fac asa zise dezbateri care au de fapt scopul de a compromite participantii si mesajul lor.
Au fost prea multe replici la care nu s-a dat raspuns, de pilda cam la tot ce a spus dna aceea psiholog, care a adus o serie de argumente false si de statistici, insa foarte "lipicioase", tolerante, facute anume pentru cei care au o atitudine de genul "nici ca homosexualii, dar nici ca cei cu marsurile".
Au fost si luari de atitudine f bune, insa...in mod evident sabotate prin treaba cu publicitatea si prin taiatul scurt al cuvantului interlocutorului...De aceea cred ca trebuie constientizat foarte clar acest lucru - ca, daca se accepta sa se mearga la astfel de emisiuni, trebuie mers acolo ca la proces, cu abilitati de avocat, cu argumente solide, adecvate...Cu constiinta faptului ca jurnalistii si asa-zisii moderatori sunt niste inchizitori, procurori in blana de moderatori.
Nu in ultimul rand, poate fi acceptat si faptul ca la un moment dat trebuie spus in fata ca e dovada de nerusinare...nerusinata si tupeu fara margini sa acuzi in grup preotii de homosexualitate si sa refuzi clar "dialogul" cu astfel de personaje ca respectivul minoritar sexual.

Unknown spunea...

Idignarea voastra este legitima. Si o impartasesc.
Insa, daca vrei sa te faci auzit, trebuie sa risti sa intri si in astfel de emisiuni "orientate". Stiam unde ma duc. Nu cred ca am fost in gura lupului, pentru ca n-am mentalitate de victima. M-am dus ca un om care marturiseste ceea ce crede si o face stiind ca are de partea lui Adevarul si bunul simt public.
Cred ca am reusit sa spun ce am intentionat, in ciuda tertipurilor folosite de realizatori.
Sigur, nu toate bataliile se incheie cu o victorie decisiva. Uneori e nevoie de multa rabdare pina sa vezi rezultatele. Cert lucru insa este ca saptamina trecuta s-a inregistrat cea mai viguroasa reactie a partii sanatoase a societatii romanesti contra nu a homosexualilor sau a apucaturilor lor pidosnice, ci impotriva unei politici, in care promovarea agresiva a homosexualitatii este doar o componenta. Asta e esential.

Pariziana spunea...

Absolut genial: au vorbit despre moralitate si dreptate sociala aparand ceva care aboleste, prin esenta sa, moralitatea si dreptatea sociala. Asa ca asteptam cu interes marsul violatorilor, care se vor apara sustinand ca au dreptul sa violeze pentru ca isi platesc darile la stat! Incep sa ma obisnuiesc cu ideea ca dezbaterile televizate demonstreaza numai faptul ca media e axata pe dezinformare si ca scopul este sporirea conflictelor. In numele tolerantei!

gheorghe fedorovici spunea...

Dincolo de argumente, aspectul celor prezenti ramine cel mai graitor. Chiar si unui necrestin i-ar fi fost limpede ca cei care apara normalitatea arata normal, pe cind cei care militeaza pentru diversitate arata jalnic.
In privinta tolerantei: cind ai de-a face cu un om inselat, ii arati intelegere si incerci sa-l indrumi. Dar cind cel inselat vrea sa-i traga pe toti in ratacirea lui, nu mai poate fi vorba de nici o intelegere, de nici o bunavointa. Unul ca acesta trebuie „lasat Satanei”, ne sfatuieste Apostolul (1Corinteni 5, 5).
Atitudinea prezentatorilor de la Realitatea are aceeasi explicatie ca si atitudinea psiholoagei: intr-o lume normala, mass media dispare in mod natural, la fel ca breasla psihologilor si ca orice alta industrie care prospera pe seama oamenilor bolnavi. Interesul lor, asadar, este ca lumea sa fie populata de oameni bolnavi. Mass media nu este decit cel mai bun mijloc de contaminare a oamenilor cu deseuri mentale a caror radioactivitate intrece cu mult efectele celor mai teribile arme nucleare.
Am reusit sa urmaresc si emisiunea de la Radio Actualitati. In ciuda intervalului destul de scurt de timp, vorbitorii au reusit sa prezinte argumente serioase (nu doar teologice, ci si medicale, sociale sau pur si simplu de bun simt). Merita subliniata mai ales fermitatea cu care s-a aratat ca spatiul public nu este neutru d.p.d.v. religios, si nici nu poate fi neutru intr-o tara ca Romania. Este trist totusi ca in Romania nu conteaza nici macar acum faptul ca politicienii sint atei, ca sustin homosexualitatea, avortul si prostitutia.