marți, 26 august 2008

Un editorial ca două palme pe obrazul gros al lui Dobrincu & Co

Victor Roncea publică în ZIUA de mîine un editorial despre preconizata închidere forţată a expoziţiei "Destine de martiri" de la Iaşi. Un text ca o pălmuire publică a obrazului gros dovedit de alde Dobrincu şi gaşca. Poate că unora li se va părea excesivă atitudinea indignată a lui Victor. Şi dacă e aşa, gîndiţi-vă cum v-aţi simţi ca tatăl sau bunicul dvs să fie băgat în puşcărie fără nici o vină, în afară de cea de a fi patriot şi creştin, să fie schingiuit inimaginabil, să iasă mutilat trupeşte şi/sau sufleteşte, supravieţuind printr-un miracol, şi să fie în continuare scuipat, umilit, înjurat şi bătut pe stradă, în văzul lumii, fără posibilitatea de a se apăra. Oare cum aţi reacţiona? Dar dacă aţi avea proba sfinţeniei unui astfel de om, sfinţit în calvar, şi care nu vă este rudă?

Dau aici doar un fragment din editorialul lui Victor Roncea:
"Dupa infamul scandal al informatorilor trimisi la Berlin cu ICR-Tour si al manelistilor de strada cu spray in nas desemnati reprezentanti ai Romaniei la New York, CNSAS-ul gaseste ca este normal sa se razbune pe o alta expozitie, care prezenta viata si sacrificiul unor martiri anticomunisti ai Ortodoxiei romanesti. Este vorba de "Destine de martiri", aflata sub spectrul interzicerii la Iasi, unde sunt prezentati Sfintii Inchisorilor, o parte din mucenicii propusi spre canonizare in Biserica Ortodoxa Romana. Amintim aici ca Biserica Rusa a canonizat deja sute de sfinti ai lagarelor de concentrare bolsevice si ca Vaticanul a beatificat anul trecut circa 500 de luptatori crestini cazuti in Spania in lupta cu brigazile teroriste sovietice. La noi, dimpotriva, razboiul continua: urmasii teroristilor bolsevici ataca memoria victimelor comunismului. (...)
«O sa se bata cu noi si morti, iar noi sa fim alaturi de voi ca sa ne aparati. Si morti vom izbandi!», spunea Parintele Calciu de pe patul de spital din salonul care-i devenise si chilie, si loc de pelerinaj. Iata ca nu au trecut nici doi ani si cuvintele profetice ale marturisitorului dreptei credinte se implinesc. Aceiasi dusmani ai Romaniei de ieri, incearca sa mutileze memoria luptatorilor anticomunisti."


Cititi textul integral in ZIUA.

UPDATE

Va mai recomand: Efecte previzibile si paradoxale, de Dan Culcer; «Destine de martiri», o expozitie interzisa iesenilor, de Madalina POPA; "Sfintii inchisorilor" interzisi la Iasi, de Victor Roncea, O nouă revoluţie comunistă, la Iaşi, de Pr. Savatie Bastovoi

7 Comentários:

Anonim spunea...

D'le, altceva nu stiti sa scrieti? Mai bine ne citati de-a dreptul din Nae Ionescu. Ar fi macar mai cinstit.

Unknown spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Unknown spunea...

Anonimule,

Daca vrei sa te convingi ca si eu, si Victor stim sa scriem si altceva, da o cautare pe google, ca pare a-ti fi mai la indemina decit biblioteca.

Cit despre Nae Ionescu, nu vad de ce m-as jena sa citez din el. A facut scoala in epoca, iar multe dintre articolele sale sint scrise ca pentru azi - incepind de la coruptia din Biserica si politichie si pina la incultura crasa si lipsa de credinta adevarata care domina spatiul romanesc.

Anonim spunea...

In mod normal, expozitia trebuia sustinuta si de Patriarhie. Numai ca Preafericitul considera compania lui Sorin Oprescu (care s-a declarat de acord cu legalizarea prostitutiei) mult mai onorabila decit cea a mucenicilor crestini. Plus ca preseaza si niste dosare ...

Unknown spunea...

Deocamdata, Patriarhia n-a gasit ragazul sa ia vreo pozitie, desi e vorba de niste oameni care figureaza in Martirologiul pe care l-a girat.

Sa vedem daca va pastra aceeasi tacere si atunci cind va fi deconspirat lotul de X preoti turnatori la Secu. "Cotidianul" a dat de veste deja ca CNSAS baga in instanta dosarele a 260 de popi turnatori de la diferite culte. Ghiciti care are mai multi?

Anonim spunea...

Patriarhia va adopta aceeasi pozitie pe care a avut-o si cu ocazia gayfest din mai, a.c. Ierarhia este deja in eshaton, acolo unde nu mai este umbra de durere, nici intristare, nici suspin. Sa speram ca nici viermi neadormiti.

Anonim spunea...

Patriarhia tace cind este atacata familia, tace cind este atacata istoria si demnitatea neamului, tace cind este atacata credinta (ori se face ca nu pricepe, ca in cazul Corneanu). Noroc cu Trinitas-ul, care ne anunta regulat infiintarea unui nou cont B.O.R.