miercuri, 26 noiembrie 2008

Campania de vaccinare anti-cancer de col uterin trebuie stopată

Ieri seară, începînd cu ora 17.00, la biserica Sfânta Treime din incinta Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu”, Asociaţia „Christiana”, Asociaţia „Pro Vita”, Asociaţia „Sfinţii Martiri Brâncoveni” şi Asociaţia „Rost” au organizat o conferinţă de presă cu privire la efectele controversate ale vaccinului „Silgard”.
Programul de vaccinare a fetiţelor de clasa a IV împotriva virusului HPV prespune vaccinarea unui număr de cca. 110.000 de fete, iar costul total al acestei acţiuni este de 23 milioane euro, plătiţi de la bugetul de stat. Ministerul Sănătăţii derulează acest program în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, fără a-l fi supus dezbaterii publice. Pentru cele două ministere nu a contat opinia părinţilor acelor copile care vor fi supuse unor proceduri dureroase de vaccinare, în condiţiile în care nu se cunosc încă efectele secundare ale vaccinului administrat şi rata de reuşita a acestuia.
Firmele producătoare ale vaccinului recunosc că abia în septembrie 2009 vor şti exact ce efecte are vaccinul. Pînă atunci, cei vaccinaţi sînt folosiţi drept cobai pe banii noştri.
Declaraţiile oficialilor români, presărate cu avertismente privind responsabilitatea părinţilor care nu-şi lasă copiii vaccinaţi, dau impresia că acest vaccin este obligatoriu. Statul român nu-şi asumă însă responsabilitatea pentru efectele nocive şi poate chiar letale pe care le-ar putea avea vaccinul (astfel de efecte au fost înregistrate deja în SUA).
În plus, Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă a prezentat rezultatele unor studii americane care spun că nu se poate proba o legătură de cauzalitate între virusul HPV şi cancerul de col uterin. Atunci, de ce să admitem administrarea vaccinului?
Avînd in vedere toate acestea, Asociaţiile amintite mai sus cer stoparea imediată a campaniei de vaccinare, pînă la data cînd rezultatele testelor asupra afectelor vaccinului vor demonstra că sănătatea fetelor vaccinate nu poate fi pusă în pericol.

UPDATE
Pentru amanunte foarte interesante, vedeţi filmul conferinţei de presă

8 Comentários:

Anonim spunea...

Gardasilul a intrat pe piata de-abia in 2006. Inca nu exista studiile finale (de asa zisa faza III, realizate pe un numar mare de subiecti) asupra eficacitatii si sigurantei in utilizare.

Are, cert, efecte secundare comune cu alte vaccinuri- febra, durere in zona inocularii, stare generala proasta s.a. Au fost raportate si cateva cazuri de deces si reactii autoimune indreptate impotriva sistemului nervos la pacienti carora li se administrase vaccinul (un total de vreo 15 cazuri din sapte mii si ceva raporturi despre reactii adverse, ceea ce unii ar spune ca e putin, altii ca este mult). Deocamdata, insa, nu se poate spune daca intr-adevar aceste efecte dramatice se datoreaza doar vaccinului sau unor patologii preexistente la persoanele respective.

Din pacate, in valtoarea contestarilor pe baza de argumente medicale (si nu, nu se poate afirma ca HVP -papiloma virusurile- nu sunt implicate in cancerul genital- sunt implicate doar anumite tulpini din cele cunoscute, dar asta este cu totul altceva; tot pe baza de studii, “americane” sau nu, s-a demonstrat demult implicarea respectivelor virusuri in diferite forme de cancer genital) se scapa din vedere esentialul:

Cea mai eficienta metoda de prevenire a cancerului uterin indus de agenti biologici (precum HPV) este a nu intra in contact cu respectivii agenti biologici. Iar asta inseamna contact sexual redus la un singur partener, inseamna abstinenta premaritala si fidelitate conjugala.

Practic, vaccinul acesta este o metoda reclamata de prezenta promiscuitatii sexuale in Occident- ei au luat o masura medicala impotriva unei boli spirituale. Protestantii, in State, au pus problema ca vaccinarea cu Gardasil permite oamenilor un stil de viata necrestin si care-i si predispune la tot felul de alte boli cu transmitere sexuala. Noi, in schimb, in mod bizar, ne-am agatat cu ghearele si cu dintzii de efectele secundare ale vaccinului, ignorand, mai degraba, problema duhovniceasca.

Pentru adulti, asadar, "problema" Gardasilului si a cancerului genital cu papiloma virus se rezuma la clasica abstinenta premaritala si la clasica fidelitate conjugala. Daca aleg sa urmeze invatatura Bisericii, abstinenta si fidelitatea ii vor feri mai mult decat orice vaccin. Daca nu, strict din punct de vedere biomedical vorbind, potentialele efecte secundare ale unui vaccin de tipul Gardasilului nu fac decat sa se adauge galeriei de riscuri implicate de promiscuitatea sexuala, si inca undeva la urma cortegiului. Fiindca vaccinul o avea n-o avea efecte la un numar mare de subiecti (asta ramane de vazut), cancer or face, n-or face, dar pana la cancer exista suficiente boli cu transmitere sexuala raspandite in Romania care se iau usor si au efecte imediate si grozav de neplacute (nu mai discutam despre cele cu efect intarziat, dar dramatic, vezi SIDA).

Cat despre copii, iarasi, strict medical vorbind, nu are sens sa fie vaccinate fetitele la 10-11 ani. Pana sa-si inceapa viata sexuala (chiar si luand in consideratie neplacuta varianta in care incep devreme si au parteneri multipli) ar trebui sa mai treaca ceva vreme (totusi!) rastimp in care lucrurile vor deveni, probabil, mai clare, in privinta efectelor secundare ale Gardasilului. In cativa ani se vor aduna date.

Parintii pot opta pentru a nu se administra vaccinul copilului lor. Practic, administrarea la nivelul populatiei serveste, inevitabil, pentru incheierea studiului asupra oricarui nou medicament. Numai ca nimeni nu poate fi obligat sa serveasca drept cobai. Cu atat mai putin copiii.

Nu trebuie nici scapat din vedere nici faptul ca a aparut, pe baza povestii cu Gardasilul, o isterie antimedicala de tip neoprotestant, la care s-au altoit si niste mesaje circulante pe net, din partea persoanelor/asociatiilor care propaga un anumit tip de "medicina alternativa", cu metode necurate. Am primit, spre exemplu, retransmis, un astfel de mesaj provenit de pe mail-list-ul unei edituri ale carei publicatii sunt de factura New Age, editura unde am ajuns candva, si unde se gasesc, pe pereti, “icoane” cu un “hristos” din care ies “raze energetice”. Despre ce fel de hristos si ce fel de raze este vorba, puteti sa va imaginati.

Profitand de “momentul Gardasil”, respectivii denigreaza, in bloc, vaccinurile, ideea fiind, cel mai probabil, sa nu mai recurgem la medicina clasica, ci sa adoptam metodele propagate de ei, bazate pe proceduri demne de samanii tribali (la care se si regasesc, de altfel, sursa fiind una si aceeasi- demonii).

Se pare ca avem, asadar, pe langa potentialele efecte secundare ale Gardasilului, o serie de probleme de cu totul alta natura, care poate ca ar merita cel putin tot atata atentie ca si latura medicala a povestii despre Gardasil.

Anonim spunea...

deci numai in Romania se poate intalni aceasta conceptie complet TAMPITA.
Accest vaccin a fost inventat pt a stopa o boala atat de crunta...
Numai romanii se pot da peste cap ...ca de obicei...

Go ahead...muriti fratilor de cancer , cu-i ii pasa...bine ca aici in Europa (cea civilizata) lumea gandeste altfel .

Anonim spunea...

incercati sa informati mai mult populatia despre subiect,lasati timp pentru macerarea informatiilor,apoi incercati din nou.S-a suprapus cu aceasta campanie electorala si lumea este suprasaturata de cuvantul ''campanie''.Asa suntem noi romanii mai reticenti.

mama spunea...

Pana acum astfel de lucruri se intamplau doar in Africa. Ma refer la testarea medicamentelor pe segmente largi de populatie. Sunt mama unei fetite de 10 ani si nu inteleg de ce fata mea si multe altele au aceasta nesansa de a fi la locul si momentul nepotrivit, respectiv de a fi vaccinate impotriva dorintei noastre. Toata lumea incearca sa ma convinga de efectele benefice ale vaccinului dar daca ar fi asa de ce sunt doua tipuri de vaccin care se administreaza aleatoriu?
De ce nu s-a distribuit vaccinul la medicii de familie si sa si-l administreze femeie la dorinta, ca si vaccinul antgripal? Ce se urmareste, o testare controlata a subiectilor?
Multa lume nu a citit "Cartea neagra a firmelor de marca". Acolo sunt tratate pe larg scandalurile in care sunt implicate (si) multe companii farmaceutice care au mituit persoane oficiale din tari ale lumii a treia pentru a-si testa produsele pe numite segmente de populatie din acele tari. Asta se intampla si la noi?

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=EqRL5QYayB0

Anonim spunea...

Nu stiu ce sa mai cred...am citit ceva articole dar nu pot sa-mi formez o opinie. Am gasit un interviu cu un doctor

http://www.flu.ro/articole/Sanatate/Vaccinul_pentru_cancerul_de_col_uterin_VIDEO_.html

Anonim spunea...

Felicitari domnu jurnalist! Poate scrieti si despre E-951 sau Aspartame, doar un iaurt pe zi si consumand guma de mestecat "no sugar"(contine mai mult de 10 E-uri) cu racoritoare gama light ne fac sanatosi tun. Incredibil cate porcarii se intampla in tara asta :( Si nu numai... Ar fi cazul ca oamenii sa se documenteze mai mult.

Aqua Porin spunea...

http://abcul.sanatatii.ro/medical-incorrectly/puneti-va-centura/55-autodenuntul-unui-vaccinolog