joi, 6 noiembrie 2008

Unde va duce alegerea lui Obama ca presedinte al SUA?

Ce se intimpla in SUA afecteaza toata Lumea. Deci, am urmarit si eu cu atentie alegerile pentru presedintia celui mai puternic actor global.
A fost la "moda" sa spui cu cine tii, cu Obama sau cu McCain? M-am abtinut. L-as fi preferat pe Ron Paul, dar el n-are sanse intr-un sistem ca acela american, care este exportat masiv in toate "democratiile".
Ma intorc insa la Obama si McCain. L-as fi votat pe al doilea. Pentru ca are mai multa personalitate si radacini mai adinci in America profunda. Dar mai ales pentru argumente ca acelea aduse de Traian Ungureanu.
Fata lumii promite sa se schimbe radical odata cu victoria lui Obama. In ce sens, vom vedea. Mie unuia nu mi se pare de bun augur declaratia pe care a facut-o presedintele Comsiei Europene, Jose Manuel Barroso, imediat dupa aflarea rezultatului votului. Barroso spera ca statele unite ale Europei si Statele Unite ale Americii au acum sansa, data si de uriasa criza economica, de a desavirsi noua ordine mondiala.

7 Comentários:

Anonim spunea...

Draga Claudiu, alegerea lui Obama aduce dreptei si un beneficiu, si anume acela ca ne scapa de prietenii falsi. In SUA, cu putin inainte de alegeri, si mai intens dupa victoria lui Obama, neoconi de toate varstele si tipurile au inceput sa dezerteze la Obama (dupa ce tot neoconii o atacasera pe Sarah Palin). Pana si Fox News, maretul canal "(neo)conservator", a inceput sa-i cante osanale marelui Obama. Lucrul e normal daca ne gandim ca neoconii sunt, de fapt, niste stangisti purtand o falsa masca "conservatoare". Daca reduci conservatorismul la apararea intereselor lui big business si la "human rights", atunci cand te consideri "elita" si dispretuiesti oamenii normali, atunci cand arunci peste bord traditia, e normal ca diferentele dintre dreapta si stanga sa fie microscopice. Lucrul, pentru cine stie sa citeasca realitatea, e valabil si la noi, asa dupa cum am aratat, impreuna cu Ovidiu, in "A treia forta: Romania profunda". Dreapta noastra e, de fapt, doar nominal diferita de stanga globalista a unui Obama. Poate ca, acum ca li s-au schimbat stapanul si finantatorii in SUA, si neoconii nostri vor inceta sa mai mimeze dreapta si vor redeveni ceea ce erau la inceputul anilor '90: niste stangisti de salon adepti ai "societatii deschise".

Anonim spunea...

Îmi permit să am speranţe diferite de cele ale domnului Barosso...

Anonim spunea...

Da, sunt semne bune, precum spune Dl. Platon. Dansul si Dl. Hurduzeu au meritul de a ne fi explicat aceasta lipeala a conservatorilor de stil nou cu stangistii... In RO partid de dreapta?! care dintre ele?

Insa sunt si semne rele; n-am mai vazut de mult atat entuziasm dirijat, atata demagogie, atat stangism, toate acestea grupate in jurul acestui domn...

Mihai

PS. cel putin America profunda a dat o lovitura, cel putin pentru un timp baietilor de acelasi sex. chiar California hollywood-iana... deci se poate!
desigur, presa, a lor si a noastra, nu a povestit (poate decat marginal) aceasta revenire exceptionala.

Anonim spunea...

Foarte justa remarca domnului Platon. Nu cu mult timp in urma scriam si eu un articol despre "stangismul" metamorfoza(n)t al neoconilor, pe linia lui Kristol. Sa nu uitam, la urma urmei, ca in urma cu cateva decenii acest corifeu al neoconservatorilor era taman un trotskist din a treia internationala.

In plus, marsavia neoconilor s-a observat in confruntarea cu paleoconservatorii si libertarienii grupati in jurul lui Pat Buchanan. A arunca cu noroi, numindu-l "antisemit" pe Buchanan e o lipsa totala de corectitudine. E si amuzant, in fond, avand in vedere ca Buchanan a fost aparat tocmai de Murray Rothbard care e nici mai mult, nici mai putin decat un reprezentant de vaza al poporului evreu.

Totusi, revenind la subiectul Obama, cred ca nu putem sa fim tocmai entuziasmati de rezultatul alegerilor. Vom vedea cat de mult merge "stangismul" lui (ne)mascat ...

heraasku spunea...

Intr-adevar, nostalgicii socialismului se dau pe fata oriunde intorci privirea. Desi oamenii lucizi erau dumiriti fata de acestia, acum sunt vaditi. Acesti "nemernici" care au nenorocit Romania au ajuns pe val. Imi este teama ca nimic nu-i mai poate opri sa-si scoata armele la vedere. Si acum au toate armele in dotare. S-au imbogatit, au devenit "directori de opinie" sunt ascultati de 18 ani ca cei ce stiu cum se fac treburile in aceasta tara. Nimic nu-i va mai opri sa-si verse toata cocleala marxista in imaginarul romanului. Toata media, toate institutiile de cultura sunt impanzite de acesti monstrii si de creaturile lor gingase - bursierii cu cap de crocodil, vorba lui Bogza.
Sincer, cred ca suntem pe cale "sa ne retragem in munti" si sa luptam pentru a ne apara realitatea.
Altfel, asteptam partidul corect pentru a participa si noi la alegeri, nu? Doresc si eu sa votez, m-am saturat sa-i tot vad pe altii cum voteaza si aleg intre dracu si lacu.

Anonim spunea...

O populatie majoritara americana cu creiere spalate de "marea democratie socialista" care il da (sau cel putin promite) poporului paine si circ sa taca din gura.
Si daca Dumnezeul nostru este stomacul, nu ma mira cine a fost ales...
O sa vedem cat de capabil va fi acest nou idol Obama sa schimbe economia USA si in favorea cui?

Scarry to think about it!
Domnul cu mila.

Anonim spunea...

pentru ellaina

Sa nu ne batem joc de populatia americana ca nu e cazul. Stiu ei mai bine decat noi ce vor si ce au de facut. Mai multe creiere spalate sunt la noi in tara dupa 50 de ani de comunism abrutizant si dupa de 20 de ani de tranzitie namoloasa.
Vin alegerile si la noi, sa vedem cu ce mandrete de parlamentari ne vom trezi dupa o zi de vot in care nu numai cei treji vor vota.

uncle sam