marți, 20 ianuarie 2009

AZEC organizează o dezbatere publică privind paşapoartele biometrice

În atenţia membrilor AZEC:

Invitaţie la Dezbatere publică


Asociaţia Ziariştilor şi Editorilor Creştini (AZEC) vă invită să participaţi Joi, 22 ianuarie a.c. la dezbaterea publică pe o temă care a suscitat deja un imens interes şi o mare emoţie în lumea religioasă din România, şi nu numai. Este vorba despre introducerea, anul acesta, a paşapoartelor biometrice şi a cipurilor personale – văzute de unii duhovnici ortodocşi ca fiind un semn premergător Apocalipsei.

Subiectul a stârnit o şi mai mare emoţie în rândul opiniei publice prin implicarea directă a Părintelui Iustin Pârvu de la mânăstirea Petru Vodă în această dispută. Comunicatul (mesajul) adresat creştinilor ortodocşi de către Prea Cuvioşia Sa a suscitat vii comentarii şi dezbateri, în special pe blogosferă, dar şi restul mass media.

Dezbaterea publică organizată de AZEC spre lămurirea acestui subiect va avea loc între reprezentanţii mânăstirii Petru Vodă (iniţiatoarea şi susţinătoarea acestui protest contra amintitei forme de evidenţă a populaţiei), sociologi, reprezentanţi ai Ministerului Internelor şi Administraţiei, teologi de marcă, ziarişti.

Pentru presă şi membrii AZEC, intrarea este liberă.
Sunt aşteptate, la final, întrebări.


Locul de desfăşurare:
Foaierul Sălii Radio (str. G-ral Berthelot, nr ), începând cu ora 12,00.

13 Comentários:

Cătălin Mareş spunea...

Cineva care nu are legatura nici cu AZEC, nici cu presa, cum ar putea asista la dezbatere? De exemplu pentru mine, "persoana fizica", exista invitatii sau alt mod de a intra?

Unknown spunea...

@ Catalin Mares:

De acesta data, cel putin, nu. Sala, si "formatul" dezbaterii nu sint potrivite pt o manifestare cu public din afara breslei.
Vor exista insa relatari in presa si postari video si audio pe internet, din care va veti putea face o impresie.

Cătălin Mareş spunea...

Va multumesc

Anonim spunea...

Adica voi ii negati si calcati in picioare pe Marii Duhovnici ai neamului: Parintele Cleopa, Parintele Argatu, Parintele Iustin ???????? atunci si voi sunteti anti-crestini!

Unknown spunea...

@ Ioana:

Duduie, de unde ai scos prostia asta? Iarta-ma ca sint asa brutal in exprimare, dar am toleranta zero la prostie.

Anonim spunea...

Pentru Ioana:

Observati ca Parintele Iustin Parvu a inteles mai bine decat vi se pare dumneavoastra ratiunea acestui demers, de vreme ce a indemnat sa se faca si isi trimite reprezentantii. Cat despre Parintele Cleopa si Parintele Argatu, lasati-i sa se odihneasca in pace!

Anonim spunea...

Tot catre Ioana:

V-a mobilizat asa fermitatea duhovniceasca a Parintelui Iustin sau dementa neosecurista a jurnalistului Roncea? Faceti macar distinctia intre ele?
Adevarata impietate fata de Parintele Iustin nu-i a celor care cauta un plus de lamurire, ci a celor care se folosesc de autoritatea si de imaginea sa ca sa agite si sa invrajbeasca lumea, urmarindu-si propriile interese, fara nici o legatura cu morala sau duhovnicia.

Anonim spunea...

hmm...ce-i drept claudiu are privire nu tocmai crestina. poate si din cauza barbii :))

Unknown spunea...

@ alexander:

deh, asta e ca in bancul ala, ori ai basca, ori n-ai basca, tot e rau :)

Anonim spunea...

da..capul te tradeaza :))

Anonim spunea...

Cum putem avea si noi acces la informatiile dezbaterii “publice”organizata de AZEC ?

Anonim spunea...

Cum putem avea si noi acces la informatiile dezbaterii “publice”organizata de AZEC ?

Unknown spunea...

@ Agaton:

De vreme ce a fost presa acolo, inseamna ca a fost publica. Urmariti blogul acesta, site-ul AZEC si restul presei si mediilor online ortodoxe. Veti gasi in citeva zile si materiale audio/video, si scrise.