joi, 8 ianuarie 2009

Primii trei paşi împiedicaţi ai guvernului Boc

Guvernul Boc a pornit cu dreptul, cu dreptu-n stîngul. Boc, boc! Şi-a început activitatea dînd o ordonanţă de urgenţă neconstituţională, prin care îi numeşte pe Mircea Geoană vicepreşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Pe urmă, a iniţiat modificarea legii pentru indemnizaţia de concediu post-natal, aşa încît nedreptatea de pînă acum – cînd toate mămicile primeau aceeaşi sumă ridicolă indiferent de impozitele şi taxele pe care le plăteau, dacă se încumetau să stea doi ani acasă cu copilul, să-l crească – să continue într-o formă uşor ameliorată. Iar alde Băsescu se plînge că demografia e în plin avât spre fundul prăpastiei.
În fine (vorba vine, că mai urmează şi alte prostii, simt eu), guvernul Boc a dat o ordonaţă prin care interzice cumularea pensiilor cu alte venituri de la stat, lovind în cei mai săraci profesionişti: profesorii, medicii, actorii... Chiar în cei care ne lipsesc mai mult.
Ceva îmi spune că la baza acestor tîmpenii stă concepţia comunistă a PSD-iştilor, aprobată din nepricepere de PDL-işti.
În tot cazul, prin aceşti primi trei paşi greşiţi, guvernul Boc ameninţă să facă viitorul să sune prost – pentru sine, dar mai ales pentru noi.

5 Comentários:

Adriana Dumitru (Gherghe) spunea...

...cred ca s-au grabit sa arate lumii ce schimbari revolutionare pot sa aduca noii nostri alesi...insa, unde nu-i cap, ci doar dorinta de grozaveala, vai de consecintele prostului care face pe desteptul, niste roade care, din pacate, se sparg in capul si al celor care i-au votat si al celorlalti...pana cand o sa mai rabdam noi pe MĂRIA asta care, in cochetaria ei de prost gust, isi schimba doar palariile, cam scumpe, platite cu varf si indesat din bugetul unui popor ce parca nu se mai poate regasi in sperantele lui Mircea Platon si Ovidiu Hurduzeu de a iesi la suprafata dintr-o minunata "Romanie profunda".

heraasku spunea...

Stima.
Despre ultima ordonanta ar trebui vorbit numai de bine. Mai ganditi-va! Este un lucru bun. Minunat. Extraordinar.
Eu nu inteleg cum nu se intelege. Numeni nu interzice unui om, care se poate face PFA, sa colaboreze cu Statul. Chiar daca are 150 ani. Institutiile Statului au dreptul de a colabora in sistem de contract cu oricine indeplineste conditiile cerute de institutie. Salarizarea creaza un "drept" asupra postului astfel obturat. Problema este ca acesti pensionari, majoritatea nefiind atat de valorosi ca cei 5%, TIN POSTURILE OCUPATE. Managerii de institutii nu scot la concurs posturile caci au prelungit angajarile pentru clientela lor docila. Tinerii sunt refuzati caci ei "fac probleme", corecteaza deformarile sistemului, isi stiu drepturile si, sunt sigur, chiar pot deschide procese. De asta este acceptata situatia pensionarilor.
Bineinteles ca valorile vor ramane dar cate valori sunt? Valorile sunt angajate pe baza valorii lor, ceilalti sunt tinuti pe posturi pe baza nepotismului (bunicismului). Majoritatea sunt niste mediocrii cretini care zac pe posturi obturand posturile. 30% dintre posturile din sistem sunt ocupate de pensionari.
Este o masura geniala un fel de LUSTRATIE. Sper sa tina.

Manuel spunea...

Pai nu stiu unde vom ajunge cu PSD-ii la guvernare. E clar vorba despre o conceptie comunista in cazul PSD. Nici macar nu se streseaza sa ascunda asta. Se vede si din link-urile urmatoare:

Pepiniera lor de cadre, TSD il idolatrizeaza pe Che pe propriul sait:

http://www.tsd.ro/

De pe acest sait daca ne uitam la rubrica de "link-uri" si intram pe saiturile ECOSY si IUSY vom putea observa imediat cateva din "marile idealuri" care anima social-democratia de pe la noi si de aiurea:

- pe saitul IUSY se observa usor banner-ul folosit: chipurile lui Marx, Lenin precum si un simbol foarte "drag" noua: secera si ciocanul.

http://www.iusy.org/

- pe saitul ECOSY in dreapta spre mijlocul paginii observam la "ECOSY networks" primele doua rubrici : Feminist, Queer... Rubricile sunt chiar link-uri spre domenii "de specialitate" ca sa zic asa. Se poate vedea usor.

http://www.ecosy.org/

O mica mostra din activitatile ECOSY Queer se poate vedea mai jos.

http://www.ecosy.org/Queer.21.0.html

A si inca ceva... toate saiturile sunt pe un fond rosu, care iar ne trezeste amintiri...

Aceste link-uri sunt cat se poate de reale, toti le putem verifica.
Sunt convins ca majoritatea comentatorilor, care posteaza aici, cunosc aceste date. Eu le-am postat pt cei care eventual n-au apucat sa le cunoasca. Navigare placuta...

Anonim spunea...

Domnule Claudiu, va puteti lamuri despre efectul ordonantei privind cumularea salariului cu pensia citind articolul acesta

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/835054/Boc-quotVom-pune-capat-dezmatului-pe-bani-publiciquot/

Unknown spunea...

@ Gheorghe:

Sper ca sinteti ironic.

In capul lui Boc, pensionarilor li se face o favoare ca li se da pensie - parca n-ar fi cotizat pentru asta o viata si n-ar fi dreptul lor legitim. Iar salariul peste pensie nu e nici el o favoare, caci se da pentru munca.

Sint de acord ca exista abuzuri - Boc si ai lui sa faca ceva pentru limitarea sau eliminarea abuzurilor, nu sa comita un abuz mai mare.

Si daca tot vrea Boc "singe proaspat", adica sa elimine pensionarii pentru a veni tinerii pe posturi, sa spuna si de unde ii ia pe tinerii aceia. Nu stim ca la noi formarea profesionala si cererea de pe piata muncii n-au nici o legatura?

In plus, pina in anumite sectoare bugetare, daca nu cumva in toate, posturile sint blocate pina la sfirsitul acestui an. Deci, care "singe proaspat"?