miercuri, 11 martie 2009

Nu mai contaţi pe mine în AZEC. Deocamdată

În ultima vreme, Asociaţia Ziariştilor şi Editorilor Creştini (AZEC) a fost pricină de mari şi tensionate discuţii în lumea ortodoxă românească. Reproşurile şi acuzaţiile făcute conducerii AZEC de către diverşi membri ai organizaţiei sau de oameni din afara ei au provocat demisia lui Răzvan Bucuroiu din funcţia de preşedinte. Pînă să-şi rezolve problemele interne, AZEC s-a autosupendat din Forul Ortodox Român. Evenimente ulterioare acestor două gesturi, mă determină să mă autosuspend şi eu din calitatea de membru al Consiliului Director al AZEC, pînă la proxima Adunare Generală a Membrilor. Pînă atunci voi decide dacă mai este cazul să rămîn ori ba în CD şi în organizaţie.
Autosuspendarea mea şi eventuala demisie nu au nici o legătură cu demisia lui Răzvan Bucuroiu. De asemenea, nu constituie un răspuns la acuzaţiile lansate asupra conducerii AZEC. Cînd şi dacă voi considera potrivit, voi arăta motivele acestui gest.
Deocamdată, nădăjduiesc că, fără mine în ecuaţie, se vor simţi mai la largul lor atît căldiceii, cît şi talibanii.

PS:
Nu insistaţi să aflaţi detalii acum. Dar, dacă vă pasă de AZEC, vă invit să vă exprimaţi opinia în legătură cu rolul organizaţiei în societatea românească aşa cum îl vedeţi dvs., cititorii acestui blog. Vă mulţumesc.

15 Comentários:

Anonim spunea...

Si daca mai asteptati putin pana sunteti suspendat conform statutului AZEC? Chiar sa nu merite sa vedeti daca intr-adevar se doreste demisia dvs.?

Unknown spunea...

@ Mihail:

Nu exista nici un motiv pt care sa fi fost suspendat.

Anonim spunea...

Exista deja multe organizatii, asociatii,... declarat crestine.
Nu ar fi oare momentul potrivit pentru a le consolida intr-un partid de orientare crestina ?

Stiu ca este extrem de greu si nu cred ca un astfel de partid are sanse reale sa ajunga la guvernare in Romania, dar nu vad alta posibilitate pentru a avea o voce puternica si cu sanse de a fi candva si luata in seama de putere.

In plus, momentul actual pare sa ofere o buna oportunitate de a-l face vizibil repede si de a-i oferi o baza electorala destul de stabila.

Anonim spunea...

DA! Si sa avem o tara a noastra, ca momentan a oricui e, numai a noastra nu.

Anonim spunea...

Da! O tara a noastra care sa nu mai fie a lor!?
E loc pentru toti, soarele rasare pentru buni si rai. Sa lasam exclusivismul deoparte.
Avem deja un partid, PNT-CD. Nu cred ca e o idee buna desi imi fac si eu iluzii.
Sub semnul Crucii am putea invinge.

Anonim spunea...

Ma, voi n-ati vazut filmul "Braveheart" ("Inima Neinfricata")? :)

Anonim spunea...

Organizaţie pornită şi alcătuită prost, doar din dorinţă neostoită a celui care se vrea cu orice preţ şef, ori poate chiar secretar de stat la culte, orice nu contează. Vremurile s-au dovedit neprielnice, pălăria oricum prea mare şi e mai cuminte pentru relaţiile lui Dinu Păturică să se dea de-o parte.

Anonim spunea...

Nu, ma, nu l-am vazut, povesteste-l!

Anonim spunea...

(Am cam deviat de la subiect, imi cer scuze.)

"I shall tell you of William Wallace. Historians from England will say I am a liar, but history is written by those who have hanged heroes..."

"Aye, fight and you may die. Run, and you'll live... at least a while. And dying in your beds, many years from now, would you be willin' to trade ALL the days, from this day to that, for one chance, just one chance, to come back here and tell our enemies that they may take our lives, but they'll never take... OUR FREEDOM!"

Theatrical Trailer - http://www.youtube.com/watch?v=1ZCbPbJnxNY

(Sa revenim la discutia despre AZEC.)

Anonim spunea...

Phota ce-am pohtit, sa nu mai vad AZEC in fata ochilor! Pippidi, drago, iesi la interval sa zapacim, ca doi vrednici urmasi ai lui Zubasku, pe orthodocsii ashtea, ca acu venii de la Djiuban, caterisitul de Camaciotka, cu temele facute despre indosarierea electronica, noile biometrice si arta "apeluirilor" catre Biserica, popor smd.!
Semnath V Rhonk

Anonim spunea...

mai cum isi baga dracu coada peste tot;era si azec o organizatie care mai coagula cate ceva da se vede ca unele orgolii decid
Dezbinarea duce la robie.Dumnezeu sa va dea gandul cel bun

Anonim spunea...

Domnule Târziu,

Azi-mâine se face anul de când vă sfătuiam să fiţi atent în ce Azec călcaţi când plecaţi dimineaţa de acasa(postarea din 5 mai 2008)...

Anonim spunea...

05 mai 2008 19:36

Anonim spunea...

"Domnule Claudiu Târziu,

F. Bichir şi-a adus "obolul" şi la revista "Lumea credinţei", ba chiar a debutat ca autor de volum la editura cu acelaşi nume, beneficiind de o prefaţă duioasă din partea lui Răzvan Codrescu care l-a avut dealtfel constant colaborator la "Puncte cardinale", după cum celălalt "factotum AZEC", Răzvan Bucuroiu, îl are constant invitat matinal tv la "Universul credinţei - universul sufletului tău" ca şi la şpriţurile personale. Lui Bichir i se mai alătură un personaj dubios şi oftalmic, Silviu Alupei şi el "cercetător" al Bisericii KGB şi, din păcate, la un moment dat colaborator la "Rost"! Iosif Conta al acestui ansamblu este părintele C. Stoica. Acelaşi sub Teoctist, uşor coafat sub Daniel! Vă socotesc un om integru şi cinstit, tocmai de aceea fiţi vă rog prudent şi (mai) atent în ce AZEC călcaţi când ieşiţi din casă!"

http://www.rostonline.org/blog/claudiu/2008/05/civic-media-dezvaluie-ziua-gazetar.html

Unknown spunea...

@ am fost curios:

Nu prea vad rostul pt care reluati aici un mesaj la care v-am raspuns atunci intr-un mesaj pe care il consider valabil si azi:

La 06 mai 2008 21:28 , Blogger Claudiu Târziu a spus...

Va anunt ca nu intru in polemica, dar sint necesare citeva precizari:

1. AZEC este o organizatie profesionala inaite de toate. Nu e vreo gruapre religioasa, sa fie clar. Si prin urmnare sint admisi toti ziaristii care se declara crestini (nu doar ortodocsii) si dovedesc preocupare pentru viata crestina.

2. Razvan Bucuroiu nu este factotum la AZEC, ci doar presedinte, cu un mandat de doi ani si un vot in Consiliul Director - din care mai fac parte sase persoane,intre care si sussemnatul.

3. Fiecarui editor i se intimpla sa aiba de-a face la un moment dat macar cu un colaborator controversat (o stiu pe pielea mea). Editorul insa cintareste textele pe care le primeste, nu e judecatorul moral al autorului. Asa se face ca Bichir, da, a putut colabora la reviste onorabile. Cind persoana cu pricina prea face nefacute, te dispensezi de ea. Asa cum s-a intimplat si cu Bichir.

4. Razvan Codrescu l-a cunoscut pe Bichir intr-o perioada cind acesta era foarte tinar si cu bune intentii. Ba chiar o vreme a si mers pe o cale onorabila, urmind Facultatea de Teologie Ortodoxa si scriind texte corecte despre Biserica in diferite ziare si reviste. Din cite stiu eu, astazi, Bichir nu mai este colaborator nici la Puncte Cardinale, nici la Lumea Credintei. Asadar, ce le reprosati celor doi Razvani, ca s-au inselat, ca totul omul, in privinta cuiva? Sau poate ca domniile voastre nu v-ati inselat niciodata?

Anonim spunea...

Dragă Claudiu,
Nu poţi să nu le admiri acestor vajnici Anonimi fixitatea ideilor!