sâmbătă, 23 mai 2009

Reacţii la Marşul pentru Familie. Miopia presei

Reacţiile mediatice la Marşul pentru Familie, care a avut loc ieri în Bucureşti, ne dezvăluie în toată splendoarea ei miopia presei noastre. O miopie, desigur, jucată, interesată.

La marş au participat peste 1000 de persoane, mai multe decît în anii precedenţi, dar mai puţine decît ne-am fi aşteptat avînd în vedere efortul de organizare depus. Din păcate, poporul român se dovedeşte, în majoritatea sa covîrşitoare, inert. Cînd se va trezi, va fi deja tîrziu, poate prea tîrziu. Dar noi ne facem datoria în continuare să mărturisim. Căci nu pentru numărul nostru, ci pentru credinţa noastră ne va mîntui Dumnezeu.

Presa fie n-a scris nimic încă despre marşul de ieri, căci nici nu a avut vreun motiv de scandal, fie a minimalizat acţiunea. Astfel, Realitatea TV spune că au fost prezenţi 100 de oameni, iar Pro TV pretinde că au fost aproximativ 300. Trebuie să fii orb de-a binelea, ca să nu vezi realitatea.

Ştim că este ordin ca homosexualii să fie sprijiniţi în propaganda lor, iar creştinii să fie domoliţi, descurajaţi şi în cele din urmă scoşi de pe scena publică. Dar eu unul mă aşteptam totuşi la o minimă onestitate. Nimeni nu se speria dacă jurnaliştii ar fi spus cinstit numărul de manifestanţi, ba, avînd în vedere că sîntem un popor creştin, 1000 de manifestanţi sînt chiar puţini. Deci, ziariştii puteau spune adevărul, fără să-şi primejduiască ingrata misiune.

Vedeţi mai jos două din relatările de ieri:

REALITATEA.NET - Marş în Bucureşti pentru protejarea familiei

3 Comentários:

Dragos Moldoveanu spunea...

Ambasada Olandei condiţionează parteneriatele economice cu România de acceptarea legală a căsătoriilor între homosexuali. "Marile companii europene nu vor putea investi într-o ţară atâta vreme cât nu-şi vor putea aduce oamenii să muncească aici pentru că statutul lor este nerecunoscut oficial", scrie "Cotidianul" în articolul intitulat "Ambasada Olandei sprijină cauza gay în România" ("cauza"!!??). Aşadar, "oamenii" marilor companii europene sunt homosexuali. "Dacă reprezentanţii clasei politice vor alege să menţină în ilegalitate căsătoria între cuplurile gay pentru că majoritatea populaţiei se declară împotrivă, această decizie va afecta pe termen lung relaţiile economice ale României". Adică: şantaj făţiş! Alte comentarii sunt de prisos. Momentan.

@irina_sweet_home spunea...

cred ca fata de anii precedenti au fost mai multi participanti, sunt sigura ca vom fi si mai multi in anii viitori

normal ca reactia presei a fost minima, acest mars trebuie sa treaca cat mai neobservat, dar sondajele de opinie arata ca, oricat s-ar stradui ei, romanii, intr-o majoritate covarsitoare, sunt contra politicilor homosexuale. Eu cred ca exista nadejde.

Anonim spunea...

Hristos a inviat!

Va adresez si eu o rugaminte: daca se poate sa le organizati mai des. Sunt persoane care fie nu pot ajunge fie nu au auzit de organizarea actiunii.
Domnul sa ne ajute pe toti!