marți, 17 noiembrie 2009

Deschid sesiunea de pariuri: cine va cîştiga alegerile prezidenţiale?

Sondajele de opinie sînt foarte derutante şi arată mai degrabă că opţiunile electoratului sînt încă insuficient sedimentate. Orice se poate întîmpla în primul tur. Iar în al doilea am putea avea surprize şi mai mari.
Aparent paradoxal, în ciuda sărăciei ofertelor electorale şi a campaniei lipsite de dezbateri serioase pe probleme care ne afectează, cred că de această dată ar putea conta mai mult raţiunea decît emoţia.
Iată de ce vă invit să faceţi pronosticuri privind rezultatele celor două tururi de scrutin.
De dragul jocului, dar nu chiar lipsit de argumente, şi ţinînd cont de evoluţia votului în sondajul deschis pe acest blog, eu aş miza aşa: turul 1 - Traian Băsescu şi Crin Antonescu, turul 2 - Crin Antonescu.
Dvs. pe cine pariaţi?
Cîştigătorului îi ofer un abonament pe un an la revista Rost şi respectul meu :)
Sesiunea de pariuri se închide sîmbătă, 21 noiembrie, la ora 23.59.

40 Comentários:

Anonim spunea...

Turul 1 Traian Basescu si Mircea Geoana - diferenta intre ei de max 3%. In turul 2 castiga Mircea Geoana cu 52%

Anonim spunea...

I: Basescu si Geoana. II: Basescu.

Iuliana spunea...

In ciuda preferintelor personale, cred ca in turul 1 vor iesi Traian Basescu si Mircea Geoana, iar in turul 2, Traian Basescu. Post cu folos duhovnicesc!

Unknown spunea...

@ unui glumet (nepostat):

Mestere, ai gresit adresa. Mai cauta, mai cauta...

Anonim spunea...

Antonescu si Vadim => Antonescu


Dar eu sunt deja abonat ROST, asa ca .. :)))

sceptik spunea...

AM GRESIT!!!


Rectific, am scris prost, ma gandeam in alta parte:

Antonescu + Oprescu => Antonescu

Poti sterge mesajul anterior.

Anonim spunea...

Traian Basescu > Crin Antonescu. Tur II Crin Antonescu

Paul Slayer Grigoriu spunea...

@ Claudiu: Pai si daca sunt mai multi castigatori? Instinctul meu - care e insuficient dezvoltat - imi spune ca va fi cam cum ai mizat tu. S-ar putea chiar sa fie hotarat acest lucru.

Unknown spunea...

@ Paul:

Daca sint mai multi cistigatori, toti vor avea respectul meu si un abonament la Rost :) Dar trebuie ca o data cu miza sa-mi trimita si un email cu datele personale si sa-mi spuna pseudonimul cu care semneaza. Intre postarea la comentarii si emailul pt mine nu trebuie sa fie mai mult de 1 min diferenta. Ei, ce zici de asa regulament? :) Ar trebui sa-l urc la postare.

Anonim spunea...

@Claudiu: in acest caz regulamentul trebuie autentificat la notar si transmis Ministerului Finantelor spre luare la cunostinta si avizare:)

Unknown spunea...

@ Vlad:

Corect. Dar n-avem ministru valid, sa ni-l avizeze :) Ce facem, asteptam noul guvern? :))

Anonim spunea...

Cel (cei) care va (vor) castiga si doresc sa ramana anonimi cred ca vor fi onorati sa aiba macar respectul tau.

Anonim spunea...

Pai in cazul asta mergem pe gentlemen's agreement.:) Your word is more solid than a rock.

Ion de la Chiuiesti spunea...

1. Basescu - Geoana.
2. Geoana.

Gheorghe Iosip spunea...

Dupa cum evolueaza lucrurile cred ca antonescu cu basescu o sa fie in 2 si catiga antonescu. Ce parere aveti despre Antonescu?

horia barbat spunea...

cineva, ceva lucreaza foarte intens la promovarea lui antonescu, surprinzator as zice pentru ca ma asteptam ca acel cineva ceva sa lucreze la saltarea lui geoana.
si "se lucreaza" doar de vreo luna, ca before n-am simtit presiunea in ceafa; exista si putina inertie interna mediatica dar n-as stii sa spun in ce masura. candva, ceva, cineva l-a lepadat pe geoana si l-a priponit pe crin slabind concomitent sistemul de ancore si balize al basescului. acum, nu ca n-ar fi toti paduchi de sub aceiasi yarmulka, da cui i-o fi cazut cu tronc pestele cu cravata galbena?

Marius Ola spunea...

Pariez exact la fel ca şi tine. Ştiu eu de ce? Nu prea e foarte echitabil pariul. Unii au informaţii, alţii mai puţin:)

Claudiu D spunea...

1.basescu-antonescu
2.antonescu

Mirona-Ioana Tatu spunea...

1. Basescu - Antonescu
2. Regele Mihai I

Cand doi se cearta... ;-)

Nu, e o gluma! :-))))
Dar bine-ar fi sa nu fie... Eu raman monarhista convinsa.

Deci, in turul 2 iese Antonescu.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Am uitat sa precizez ca mai pun si o sticla de horinca!

Rainbow spunea...

Turul 1 - Antonescu si Basescu, Turul 2 - Basescu

ica spunea...

TURUL 1. antonescu si basescu. Turul 2: antonescu

Iulian Capsali spunea...

Am facut o modesta si succinta analiza asupra implicatiilor geostrategice ale acestor alegeri. Varianta Basescu este catastrofala pentru stabilitatea Romaniei. Oricare dintre cei doi candidati este de preferat acestui om care observ ca nu mai are simtul masurii si al oportunitatii. Ghiuleaua teribila trimisa dinspre cercurile americane de influenta in cazul Omar Hayssam, exact in pragul alegerilor, imi confirma faptul ca SUA nu il mai doreste in aceasta ipostaza sub nicio forma. De ce se cramponeaza de putere in aceasta conjunctura, este o intrebare ce tine de insondabilul omenesc. Politica externa a Casei Albe s-a modificat esential in ceea ce priveste Moscova odata cu tanarul "bronzat", vorba unui excentric dar hatru italian, iar tarile cele mai importante ale Europei deja o facusera de cativa ani (Germania, Franta, Italia, etc). Basescu nu are, in acest moment, sprijinul nimanui. Noi, ca romani, nu putem avea o detasare completa fata de relatiile cu Rusia, pentru ca in codul nostru genetic scrie "ostilitate" cand auzim ceva despre iubitorii de tiranie din rasarit. De aceea cred ca varianta Geoana este slaba in context, pentru ca omul este ...slab. Eu stiu amanunte din sanul familiei care il descriu ca pe un tip sub papuc, iar daca acasa conduc soacra si nevasta iar seful il face "prostanac", va intreb ce poate face Geoana in fata lui Putin? Basescu are dezavantajul faptului ca este incapabil sa faca o politica externa ambitioasa pentru motivul simplu ca nu mai are relatii cu nimeni. Cred ca Antonescu, dintre toti cei trei candidati cu sanse, ar putea face fata la aceasta situatie dezavantajoasa pentru Romania, mai ales ca, spre deosebire de multi altii, stie istorie. Asa "apos" cum pare, cred ca are abilitatea si curajul sa se descurce intr-o conjunctura externa si interna defavorabila, asta daca nu se rezuma la un singur front, dar si daca se concentreaza doar pe cateva teme importante si nu isi disipeaza energiile in toate cauzele mai mici sau mai mari. In confruntarea cu Basescu a fost peste matroz, iar hahaitul celebru a sunat mai fals ca niciodata. Nu mai era rasul lui. Si pentru tara ar fi o sansa ca sa avem primul presedinte ce nu a fost nici macar membru al partidului comunist, nu mai vorbesc de structurile securitatii. In plus, nu este implicat in nicio afacere murdara. Cred ca merita incercat.

In ceea ce priveste revista Rost, daca o sa castige Antonescu am sa platesc abonamentul pe un an. Deja Adrian Papahagi, care a fost prezent la confruntarea de la Cluj si mi-a dat informatii despre aceasta, mi-a dat banii pentru 12 "rosturi":))

sceptik spunea...

ATENTIE: Cine aproximeaza precum posesorul blogului (Claudiu) va fi descalificat automat :)). Informatiile din interior nu se pun :pp

Anonim spunea...

As face si eu o sesiune de pariuri dar n-am blog. Intrebarea ar fi:Cu ce ne va fi noua mai bine indiferent cine ar invinge in alegeri?
Celui ce nimereste raspunsul corect ar primi doar respectul meu.

radu spunea...

D-l Antonescu si basescu in turul I si ANTONESCU turul doi.Sa intram si noi in normalitate

paireli n. spunea...

Si mie mi-ar place sa castige Antonescu. Si sper sa nu fie doar un "wishfull thinking" al nostru al tuturor. Nu particip la pariuri ca sa nu-mi zgandar "pasionalitatea" -:)

elena spunea...

Crin va intra in turul doi si il va lua pe cel care va mai intra fie el base sau geoana.

Paul Slayer Grigoriu spunea...

@ Anonim: Foarte probabil cu nimic. Ideea e daca ar trebui facut ceva ca sa nu ne fie mai rau.

Anonim spunea...

ideea e ca traian basescu nu mai are ce cauta ca presedinte al tarii

habio spunea...

mmmmmmmmm,presedintele este ales deja :)).
darrrrr cred ca in urma alegerilor va iesii Crin

Iulian Capsali spunea...

Va recomand cu cea mai mare caldura un interviu luat unui un om de mare finete intelectuala si de enorma boierie: Neagu Djuvara. Din pacate, trebuie sa-i dau dreptate -romanul este tarat de comunism si de propaganda celor 60 de ani (inclusiv de regim Iliescu). Trei generatii...dar mai bine cititi singuri.

http://prezidentiale.evz.ro/emain/articolul/876439/NEAGU-DJUVARA-Votul-e-o-datorie-nationala

Anonim spunea...

Dle Capsali, intr-adevar un interviu foarte reusit. Sunt intru totul de acord cu observatiile dlui Djuvara, care ma fac inca o data sa cred ca Basescu va iesi din nou presedinte. (nu tin cu nici unul dintre candidatii actuali la presedintie, cu atat mai putin cu actualul presedinte)

Iulian Capsali spunea...

Draga Vlad, speranta moare ultima...
(asta mai in gluma, mai in serios). Este o mare tragedie ca nu suntem in stare sa iesim din marasm si sa ne detasam de cliseele atat de adanc inoculate de comunism, in care intra scarba de politica si dorinta de a fi condusi de un om care sa acapareze total puterea. Daca este si mitocan, dorinta se transforma in placere. Toti cei care isi doresc un parlament slab nu cunosc istorie.

Anonim spunea...

Dl. Capsali, nu sunt fatalist din fire, dar cred ca este scris in codul nostru genetic national sa ne dorim la conducere oameni-fortza, indiferent de profilul moral al acestora. Parlamentul sau sfatul boierilor au fost mereu dusmanii poporului.
Oameni ca Vlad Tepes, Corneliu Zelea-Codreanu sau Ion Antonescu raman repere pentru instransigenta lor si spiritul justitiar, chiar daca ele nu au avut o finalitate favorabila natiunii.
Conducatorii luminati au fost cu adevarat providentiali si in covarsitoarea majoritate meteorici.

horia barbat spunea...

am inteles de ce Djuvara a revenit in tara dupa 90: sa se alature celorlalti "fini intelectuali si enormitati boieresti" care au format corul satuilor de Romania, de istoria ei plina de marsavii, tradari si cecitate cronicizate si definitive, de boieri hulpavi si sangerosi, de domnitori oportunisti sa fara scrupule, de norod infect si gregar, de lideri fara orizont si perdanti, de oameni de cultura mica fara viziune integratoare, fara opera, fara reprezentativitate, fara recunoastere externa, diplomatie precara sau duplicitara, armata tampa si lipsita de scrupule, cetateni cu profil lombrosian, hoti si criminali, principali actori in amploarea holocaustului, sefi de stat minori sau exhibitionisti, abulici sau frustrati care atunci cand se intampla sa faca o figura aparte sunt automat chestionabili la origini, neam cu origini incerte, nord-africane, iudeo-antiohiene, roxolane, scite, pecenege, cumane, slav-bolnave, albaneze sau tatare...etc.
si stiti ce-i fabulos pe deasupra, domnule capsali, acesti intelectuali fini si boieri respectabili fac bani frumosi cum bine recunosc scriind stramb si murdar despre nemul lor, daca-i al lor...si sunt promovati masiv de massmedia si de un intreg aparat de institutii publice si private, ong-uri, comitete, seminarii si sunt primii abonati la proiectele editoriale ale principalelor edituri, in intrg aparat de pr si marketing le construiesc aura infailibilitati si dictia profetica.
cu onor, ati pus si dvs. umarul la acest fapt gretos.
si inainte de a ma acuza de viziuni idilizant-nationale, pasuniste, retrograde, talibane sau pur si simplu orbire....va rig sa-mi numiti tara europeana in care se mai intampla ceva similar.

Iulian Capsali spunea...

Alexei Alexandrovici, cred ca aveti doar o depresie dupa moartea minunatei Anna. E foarte veche, poate cronicizata, dar poate ca odata cu primii fulgi albi de zapada, sa va treaca, sa se astearna linistea peste sufletul Dvs. obijduit, sa va mai bucurati de chiotele copiilor de la derdelus, de linistea padurii de mesteceni... Asta ca sa glumesc.
Daca va iau in serios, o sa va spun ca de oameni ca dvs. e tara asta plina - persoane inveninate, inversunate, incrancenate, infailibile si, implicit, purtatoare ale unor adevaruri imuabile. Varful de lance al acestui tip de problematizare incruntata, excesiva si teribila este C.T. Popescu. Este foarte greu sa ai un dialog cu persoane preponderent monologale, carora le plac doar confirmarile in oglinda. Pana la urma, fiecare gaseste in acest interviu doar ceva cu care rezoneaza in adanc, cu o lume ce sta sa se piarda, ce nu mai supravietuieste decat in imersiune, permanent supusa unui atac furibund din partea celor care se simt intrigati de acel "ceva" in care nu se mai regasesc deloc si care le repugna visceral. Mi se pare de prost gust sa va impropiati, avand o mentalitate mai degraba trotkista, numele unui nobil. Dar nu este de mirare: si Lenuta Ceausescu fibrila sa se aseze in caleasca reginei Elisabeta, pe care, in ascuns, o invidia.

Adrian Valer spunea...

turul 1: Traian Basescu si Crin Antonescu ; turul 2: Crin Antonescu

horia barbat spunea...

domnule Capsali,
ma revendic mai degraba de sub mana Terezei decat de sub poala Annei :)
va admir serenitatea si aprope ca ve suspectez de sinceritate in privinta plecaciunilor reverentioase ce i le faceti domnului djuvara. constat insa si o predispozitie de slugarnicie atavica in fata variilor forme de nobiliaritate pe care le intalniti, chiar si sub aparentele unui nickname pe net. incetati sa mai slujiti numelor, obiectelor, pompei, ideilor, cravasei, briantinei si parasiti anticariatul pentru un loc mai umil in lumea reala, printre noi cei multi si incrancenati.
poate abia atunci veti baga de seama ca discursul ipocrit-pleznitor lui ct popescu seamana izbitor in esente cu sarcasmul muscator al lui djuvara. pana la urma si tenisul e un sport nobil, nu? la fel cum si istoria practicata de unii poate degenera in cel mai de succes SF.
si da, nu sunt un om al dialogului, cand nu-i fata catre fata. de aceea, daca doriti, putem purta in continuare o serie de monologuri cult-injurioase, sau poate mai bine o lasam balta...?
daca nu, succes la vot! orice ar insemna asta...

Iulian Capsali spunea...

1. Comentariul meu anterior ramane (perfect) valabil.

2. Cat despre "lumea reala", diferenta intre noi este ca dintre un nickname si un nume.

3. Degeaba vreti sa para un suras, pana la urma tot un ranjet rezulta. Pana la urma, tot o Coana Lenuta iese din pantalonii lui Karenin.