vineri, 13 noiembrie 2009

Geoană - preşedintele ruşilor? (3) Se pare ca da

După o tăcere atît de lungă încît îl trădează că are ceva de ascuns, Mircea Geoană, liderul PSD şi candidatul acestei formaţiuni la preşedinţia României, a recunoscut că a fost, în vizită secretă, la Moscova în primăvara acestui an. Omul pretinde însă că a făcut-o din... patriotism, ca să salveze ţara, vezi Doamne, de izolare şi să normalizeze relaţia cu Rusia. În fapt, ca să ceară susţinerea ţarului Putin: "Contactele neoficiale sunt contacte neoficiale, ele au pregatit acest moment politic care se prefigureaza" si "De aceea, faptul ca Traian Basescu a paralizat relatia cu vecinii nostri nu este o invitatie la inactiune din partea mea".
Să recunoaştem, nu-i nici o surpriză. Poate aţi uitat, dar partidul al cărui lider formal este Geoană, e partidul fondat, pe sîngele morţilor din revoluţie, de Ion Ilici Iliescu, cel care a semnat tratatul cu URSS, cel care a recunoscut primul independenţa Republicii Moldova, cel care i-a învrăjbit pe români unii împotriva altora, cel care a reprimat sîngeros Piaţa Universităţii, cel care, alături de ciracii săi din structurile securisto-comuniste recuperaţi în F(D)SN/PDSR/PSD, a ţinut România pe loc timp de trei mandate. Iliescu şi PSD nu s-au dezis de o iotă din politica pe care au făcut-o pînă acum. Cum să se dezică Geoană?

10 Comentários:

sceptik spunea...

ba frate spre ce fel de site m-ai redirectionat ?!?

mie mi-a iesit Vlad Tepes ::)))))))

chriss spunea...

dreptate ai Claudiu
Auzisem si eu de aceasta vizita off the record
Se pare ca aschia nu sare.....
Dilema e: care e mai bun el sau base?, antonescu? ceilalti nu merita efortul...

sceptik spunea...

Mi-a iesit:

Vadim

Becali

Oprescu

...

Antonescu (100% la "societate")

Hunor

Base

Cernea :)

Ion de la Chiuiesti spunea...

Tot nu va inteleg de ce persistati in a prezenta Rusia ca un Bau-Bau, cand se stie foarte bine ca e vecina noastra cu care trebuie sa convietuim pasnic. Este o aberatie sa ignori Rusia, ca putere economica si militara. Basescu, ca un politician de rahat ce este, a dat cu piciorul in toate relatiile noastre externe. Trebuie sa reinodam relatiile cu Rusia, cu tarile UE(care fug de Basescu ca de SIDA), cu Statele Unite(care l-au trimis asta-vara pe Basescu la plimbare prin vocea departamentului de stat, refuzandu-i vizita). In rest, vad ca nu iertati "gresitilor" vostri nimic. Poate ar fi bine sa incepem schimbarea cu noi insine!

curier spunea...

era de asteptat ca cineva sa stea in spatele masonului

Marius Ola spunea...

Şi când te gândeşti că eram puţin de faţă la treaba asta cu declaraţia lui Geoană... Nu ştiu dacă să râd sau să plâng.

Unknown spunea...

@ sceptik:
De ce nu ma mir? :)))

@ chriss:
Fiecare hotaraste pt el.

@ ion de la chiuiesti:
Nu prezint Rusia ca pe un baubau, doar ca nu mi s epare normal sa te duci pe scuns sa iei firman de la unii care ne-au calcat in picioare in toata istoria. Mi se pare si nedemn, si primejdios.
Sint de acord sa avem relatii normale cu Rusia, numai ca, de obicei, de la Moscova normalitatea se numeste vasalitate, subordonare. Daca putem discuta de pe pozitii cu adevarat normale, bine, daca nu, prefer sa nu avem relatii cu ei.
Deja sintem intr-un imperiu, UE, unde suveranitatea, independenta etc ni se subtiaza pina la disparitie. Dar macar acolo ni se da iluzia ca avem dreptul la opinie. Nu cred ca e cazul sa mai avem un stapin.
Cit despre cei care ne-au gresit si iertare, nu stiu exact la ce va referiti - probabil la Iliescu & Co. In orice caz, v-am mai spus si repet: pt a capata iertare, trebuie sa te caiesti si sa o ceri. Or Iliescu si ai lui n-au facut-o.

Anonim spunea...

NU CRED CA GEOANA TREBUIE SUSPECTAT DE CEVA..NU CRED CA E PRIMA VIZITA NEOFICALA..ASA CRED CA FAC TOTI OAMENII DE STAT PT BINELE TARII..SE INCEARCA TOT FELUL DE CAI DE COMUNICARE, OFICILAE SAU NU, PT AIESI DIN IZOLAREA IN CARE NE A BAGAT FOSTUL PRESEDINTE BASESCU..

Anonim spunea...

NEFIIND O VIZITA OFICIALA,NU INTELEG DE CE SI PE CINE AR AFECTA ATAT DE GRAV..??SI IN PLUS,GEOANA ESTE UN DIPLOMAT..DE CE S AR PUNE RAU CU ALTI…CA PANA LA AMERICANI NE JUPOAIE RUSII ASA CA…NU UITATI..AFARA PLOUA..

Anonim spunea...

Am citit undeva ca Rusia detine zacaminte de hidrocarburi in Siberia care ar putea asigura consumul mondial actual pe urmatorii 200 de ani. Cine ignora lucrul asta dintr-un patriotism/nationalism deplasat are, probabil, mania autoflagelarii.