marți, 3 noiembrie 2009

Secretar de stat răpus de gripa porcină

La doar o lună de la numire, Adrian Streinu-Cercel şi-a dat demisia din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii azi dimineaţă, înainte de a merge să fie audiat de Comisia de Sănătate a Parlamentului. El a refuzat să facă publice motivele demisiei sale, dar acestea ar putea fi legate de faptul că a fost criticat pentru felul în care a gestionat "criza" gripei porcine.
Cu doar o zi înainte, Adrian Streinu Cercel spunea că epidemia de gripă porcină ar putea ucide minimum 20.000 de români.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri că a fost alertat de declaraţiile panicarde ale lui Streinu-Cercel, dar că apocalipsa se mai amână. Şi că România nu va importa nici un vaccin, pentru că îl poate produce singură în cantităţi suficiente. Băsescu a îndemnat la calm şi a amintit că aşa s-au isterizat specialiştii şi presa şi în timpul gripei aviare, care s-a dovedit în cele din urmă o mare afacere pentru nişte şmecheri. Ştie oare ceva mai mult? Să ne spună şi să încheiem şi "epidemia" asta.
UPDATE
Evenimentul Zilei susţine că PSD a pus la cale demisia lui Steinu-Cercel, pentru a-l lăsa pe Băsescu să se descurce singur cu "epidemia" de gripa nouă şi a pasa pe umerii săi responsabilitatea unui eventual dezastru în gestionarea acesteia. Dacă ar fi epidemie, scenariul s-ar susţine. Dar eu unul am îndoieli că este.
Ziarul mai spune că oamenii PSD rămaşi în Ministerul Sănătăţii pregăteau o mega-afacere cu vaccinuri, măşti şi alte materiale contra gripei. După cum era uşor de bănuit.

5 Comentários:

sceptik spunea...

Si-au dat si ei seama?

NENOROCITII!!!

Corina Negreanu spunea...

Domnule Claudiu,
cred ca merită ascultat ceea ce se spune despre gripa porcină la:
http://www.radiocluj.ro/resurse/podcast/observator_stiintific_16_oct_2009_-_vanea_atudorei_despre_industria_farmaceutica_red_melania_dragan_1256124371.mp3

E de folos pentru linistea oamenilor.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Streinu-Cercel ar merita bagat la puscarie pentru zvonurile de panica induse! Privitor la partea mercantila, se vrea o felie si de catre punga prezidentiala!

Unknown spunea...

@ Corina Negreanu:

Va multumim mult.

Mircea Puscasu spunea...

Un link despre ce spunea Streinu Cercel despre gripa aviara, in 2006.
Cum ca vor muri 2 milioane de romani, etc.
http://www.libertatea.ro/stire/aviara-ar-putea-ucide-doua-milioane-de-romani-156192.html

Dati mai departe. Raspanditi.