miercuri, 4 noiembrie 2009

Surprizele Europei: CEDO interzice crucea în şcolile italiene

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a hotărât că expunerea crucifixului în şcolile publice din Italia încalcă dreptul la educaţie şi la libertate religioasă. CEDO a precizat că prezenţa crucifixului este deranjantă pentru copiii care au o altă religie decât cea creştină sau care sunt atei.

Un caz similar a fost judecat anul trecut în România, iar atunci ONG-urile şi Ministerul Educaţiei, care au contestat o decizie a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, au cîştigat bătălia în justiţie.

6 Comentários:

Alexandru Racu spunea...

Uite aici cum sta treaba pe frontul american. Ei inca au institutiile si traditiile politice necesare pentru a face fata asalturilor minoritatilor agresive:

http://news.yahoo.com/s/ap/20091104/ap_on_an/us_gay_marriage_analysis

Evident, vazand ca nu le merge cu populatia americana, "baietii" au decis sa mute lobby-ul la nivel federal. Insa acolo inca se da o batalie intre popor si elitele birocratice. In UE, din nefericire, razboiul a cam fost pierdut de mult. Cel mai probabil, securea razboiului a fost ingropata (in capul nostru)odata cu tratatul de la Lisabona

Ilie Catrinoiu: http://culianu.wordpress.com/ spunea...

Pai da, eu zic sa se faca referednum, cine vrea eliminarea simblolurilor religioase din spatiul public si cine nu vrea. Ca asta e democratia. Numai ca UE nu e o entitate politica democrata, ci totalitara.

America ramane tara democratiei. Obama o sa plece de la Casa Alba inainte de vreme.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ideal ar fi ca parintii sa semneze la inscrierea odraslelor ca sunt de acord cu simbolurile religioase. Daca nu vor, sa-si faca scoli separate!

Iuliana spunea...

Da, sa se infiinteze scoli ortodoxe, ca sa poata, cine doreste, sa marturiseasca adevarul credintei sale. Si sa fie educati copiii intru Hristos si pentru mantuire. Scoala e putreda din perspectiva duhovniceasca. Ce folos ca vor avea "scoala" daca nu vor fi in Adevar si vor bajbai prin intuneric? Tolerarea icoanelor in scoli e insuficienta. Praf in ochi din parte statului antihristic, asa cum bine l-a numit Parintele Justin. In Romania nu avem scoala in sensul crestin ortodox al termenului. Avem manipulare prin scoala. Sa ma ierte Dumnezeu daca gresesc, dar vad zi de zi copiii si tinerii romani ducandu-se de rapa. Tot mai departe de calea mantuirii. Ce folos!

Anonim spunea...

@ Catrinoiu

Ai ajuns si tu un fel de Brucan?

Mirona-Ioana spunea...

America nu mai este demult "tara democratiei". Acolo se instaleaza incet dar profund (si sigur!) comunismul si dictatura. Ca una care am fost si am vazut realitatea la fata locului, va spun ca am fost socata sa vad cat de mult seamana societatea americana de azi cu cea comunista lasata de noi in urma.

Despre comunismul care va ajunge sa stapaneasca America a profetit chiar Father Seraphim Rose, in urma cu vreo 20 de ani. Acum se cam implineste proorocia.

Cine are ochi de vazut, vede, si urechi de auzit, intelege...

In ceea ce priveste interzicerea crucifixelor, icoanelor din scoli, nu ma mai mir. Astea sunt vremurile: pre-eshatologice. Si mai mari decat acestea vom vedea...

Dumnezeu sa ne inarmeze cu putere, rabdare si intelepcine, de a trece cu bine prin ele.