vineri, 11 decembrie 2009

Iarna e aproape ca vara

Un prieten din Apuseni mi-a scris că a mers azi la cules de ciuperci. "Nene, nu e basm. Ghebe, păstrăvi (de fag şi de stejar), pălăria şarpelui şi alte soiuri... Şi au o aromă inegalabilă. Om mai vedea ce-o mai fi şi cu global warmingu' asta, dar nu-i în regulă, 15 grade în decembrie, asta oricine ştie", zice amicul. Şi-l cred, că e om serios.
Drept pentru care m-a apucat un dor nebun de zăpezile de altă dată. Măcar să mai ningă o dată ca acum aproape doi ani, că mai trăiesc o bucată. Dacă s-ar putea de Crăciun, aş fi şi mai fericit. Însă, prognoza pe următoarele trei luni e descurajantă: va fi cald şi nu vom avea zăpadă nici de sărbători, în sud. Va ninge doar în Maramureş şi Bucovina mea dragă. Aşa că mă consolez cu cîte o imagine că aceasta pe care am pus-o în capul blogului.


2 Comentários:

Mirona-Ioana Tatu spunea...

Asta a fost si reactia mea, cand am deschis azi blogul tau si am zarit imaginea cu nametii si saniile trase de cai: " - UAU! Ce iarna!!!"

O prietena de-a mea, care e meteorolog, mi-a confirmat, ca la Sibiu va ninge saptamana viitoare. Poate chiar de ziua mea... :D Nici ca se putea un cadou mai frumos... de Sus. :) Abia astept! :D

Si mie mi-e doooor de iernile de alta data, cu zapada mare, ger si bucuria sarbatorilor. Ah, iernile copilariei...

Adria spunea...

Draga Domnule Claudiu, de cate ori intru pe blogul tau care se deschide pe aceasta imagine de basm, ma astept sa aud clinchetul zurgalailor.