miercuri, 3 februarie 2010

"Războinicul luminii" vs. "dracul" Pavel Coruţ











Sunat aseară de un părinte drag, indignat de ce se întîmpla la OTV, am deschis şi eu televizorul pe postul ăsta preţ de cîteva minute. Pe ecran se lăfăia, cu figura sa de securist capitalizat, Pavel Coruţ, deasupra unui titlu mare: "Iisus nu este fiul lui Dumnezeu". Grafomanul a terminat cu toate conspiraţiile lumii contra României şi a trecut la alt nivel, zice el: se ocupă niţel de "diversiunea" religiei creştine, care, vezi bine, nu-i decît o afacere iudeo-masonică. Astfel, după mintea lui Coruţ, Iisus e un oarecare, nici vorbă de ipostas al Sfintei Treimi, şi "n-a mântuit pe nimeni în 2000 de ani", iar diavolul nu există "pentru că Dumnezeu e atotputernic şi nu are contracandidat".
La un moment dat, a intrat în direct prin telefon Gigi Becali, care a înţeles să sară în apărarea Mântuitorului şi a creştinătăţii, abătînd o ploaie de înjurături asupra lui Coruţ. Prin spume de nervi, cei doi au avut şi un schimb de "argumente". Coruţ a afirmat că dracul e o invenţie omenească, pentru că draco în latină înseamnă şarpe! Iar Becali i-a replicat, în stilul său, că dracul înseamnă pe româneşte Pavel Coruţ.
O scenă grotescă peste care, din cînd în cînd, se auzea rîsul aţîţător al maestrului de ceremonii Dan Diaconescu, care, pentru urechile CNA arunca şi cîte un neconvingător: "nu jigniţi".
N-am rezistat să asist mai mult la "acuzarea" conspiraţionistului decerebrat şi blasfemiator şi la "apărarea" nevrotic-ofensatoare.

Si ca sa nu mai avem discutii, ca vad ca unii comentarori au dubii:




Pe subiect se pronunta si parintele Savatie Bastovoi.

17 Comentários:

Miriam spunea...

Eşti un mincinos, pentru că am văzut şi eu discuţia lui Becali cu Coruţ.Întradevăr Becali l-a făcut pe Coruţ dracu, i-a spus că dracu vb. prin el, că este bolnav psihic dar n-am auzit nici o înjurătură. Menţionează tu una care a rostit-o Gigi Becali. Se vede că "naţionalismul"tău a fost deformat de când erai în partidul Pentru Patrie. Acolo a-ţi învăţat dihonia şi ura încât nu v-aţi mai înţeles nici între voi.Acum asemenea PP, aruncaţi cu noroi asupra ori-cărei iniţiative bune ,venită din partea unor persoane pe care voi le dispreţuiţi. Sincer nu m-am aşteptat şi în cazul candidaturii lui Coja să fiţi primii care să-l terfeliţi, în timp ce preşedintele PP, trădătorul Totoiescu Virgil a trimis scrisoare de susţinere lui Băsescu. Mă bucur când aud că revista Rost la care am fost abonată este în prag de faliment şi sper să se întâmple cât mai curând. Atitudinea ta şi a PP n-a făcut decât să dezamăgească majoritatea tinerilor ce s-au apropiat de voi făcând în acelaşi timp (intenţionat sau nu) loc elitelor oculte care stăpânesc şi conduc România.

Unknown spunea...

@ Miriam:

Calci pe urmele lui Becali.

Oare ce inseamna: zdreanta, nenorocitule, tilharule etc? Sint injuraturi sau nu?

Doi: invata sa scrii romaneste.

Trei: chiar nu cred ca poti tu vorbi de un senior ca dl Totoescu.

Patru: Sa astepti mult si bine falimentul Rost.

Cinci: eu nu am nici o legatura cu PP (desi ii respect pe batrinii de acolo pentru trecutul lor de jertfa, pe unii ii si indragesc foarte tare, iar pe unii tineri ii simpatizez pentru dorinta lor de desavirsire si curatenia lor - dar nu cred in proiectul PP).

Sase: nu te-ai putea apropia de noi, pentru ca nu cred ca poti duce un articol din Rost la capat - este peste puterea ta de intelegere, adormi ca Becali dupa citeva fraze.

Sapte: nu mai reveni aici, ca nu-ti mai public nici un comentariu.

Si sa stii ca ma bucura mesajul tau. Raspunzind acestui comentariu inept, am raspuns si altor tembeli care tot zvonesc de ani de zile despre mine.

Gigel Chiazna spunea...

Becali a vorbit excelent!!! cautati pe youtube "Becali vs. Corut" sa vedeti concret cum l-a facut Becali pe Corut si pe Diaconescu

Unknown spunea...

@ Gigel:

De la tine aveam pretentii. Chiar nu intelegi cit rau face un astfel de specimen Bisericii?

Anonim spunea...

Am ras cu lacrimi la filmulet. Il si vad pe Becali dupa cum vrea pr. Savatie, raspunzand in calitatea de patriarh 'esti un nenorocit', 'sa mi-o belesti energeste nenorocitule', iti dau posibilitatea sa poleNizezi cu mime ma nenorocitule', 'esti cea mai mare jogodie si zdreanta de om' :)

Anonim spunea...

Claudiu,

zdeanta, nenorocit, talhar sunt soft...astea pentru Gigi sunt cuvinte dulci...ma mir cum s-a controlat Gigi asa de bine :)))

Unknown spunea...

@ Anonim:

Nu s-a controlat. Asculta pe film, ca urmeaza si altele, pe care nu le-am reprodus.

Cristian spunea...

Da, geniala imaginea cu Becali avand mitra, engolpioane si carja patriarhala. Nu trebuie subestimata nici forta demonica a posedatului Corut. Asta este securitatea nationalista pe care o exalta Roncea si toti retardatii yoghini. O gramada de imbecili antisemiti care fac din Biblie un instrument de diversiune, ca doar la asta sunt experti. Ortodocsi? Asa, ca Coja care face in biserica apologia lui Ceausescu, alt mare crestin si iubitor de popor (am avut o zi caldura inchisa si mi-am amintit de el). Miriam, ce mica (si habauca)esti...
O lege care sa interzica propaganda anticrestina ar fi buna. E si igienica. Pai in goana dupa reiting o sa ne trezim cu toti satanistii si hulitorii la OTV.
Va dati seama ce ar fi patit asta daca ar fi spus despre Coran ce a spus despre Sfanta Biblie? Il beleau musulmanii cu multa energie, dar pe bune, nu in vorbe. Nu-i pune nimeni un ananas la gat lui Corut? :)

Pr. Marcel spunea...

Fratele meu drag, indivizi ca Pavel Coruţ sau Gigi Becali s-au născut, au trăit şi au prosperat în sânul acestui popor. Îmi amintesc de succesul pe care l-au avut cărţile lui Coruţ în anii '90. "Creştinii" români au cumpărat zeci de mii de exemplare din cărţile cu conţinut aberant scrise de Coruţ. De ce? Pentru că individul ăsta le "mângâia" orgoliul: românii "poporul ales", "salvatorii planetei" etc. Românii ăştia "creştini" s-au regăsit, după ani de la epuizarea "pavelcoruţomaniei", în gloata susţinătorilor "Cavalerului luminii", nenea Becali, pe care l-au făcut europarlamentar, aşa cum l-au făcut pe Coruţ, un om bogat din vânzarea cărţilor. Coruţ şi Becali sunt cele două părţi componente ale "bombei atomice" a necredinţei acestui popor. Unul e cu mintea plecată "în spaţii extraterestre", altul se crede "marele cruciat". Contopirea lor nu poate produce altceva decât un infect spectacol de mahala, aşa cum a fost emisiunea de ieri seară, moderată de nefericitul bolnav Dan Diaconescu. Există totuşi o diferenţă. Pavel Coruţ nu a fost decorat cu "Crucea Şaguniană" de către un ierarh al Bisericii noastre, aşa cum a fost "onorat" Becali. Dacă ar fi să am un "preferat" între cei doi, cred că mi-ar fi mai simpatic Pavel Coruţ. Măcar el nu încearcă să-şi cumpere mântuirea, aşa cum face Gigi Becali prin daniile către Biserică. O ultimă rostire: cu "fanii" celor doi este inutil să dialogăm. Nu au vindecare! Doar să-i aşezăm în rugăciunile noastre, căci acolo unde omul este neputincios, mila lui Dumnezeu face lucrare! PS - sfat pentru cei care aşteaptă falimentul ROST: amintiţi-vă că "nu mor caii, când vor câinii"!

Anonim spunea...

Viclenia celui rau aceasta este: sa intarate doi oameni care amandoi il iubesc pe Dumnezeu, fiecare in felul lui.

Pavel Corut, un patriot care, probabil, si maine si-ar da viata pentru Romania, daca i s-ar cere, este alunecat complet prin fanatism si mandrie, proasta intelegere a lucrurilor si prea multa incrancenare in propriile adevaruri.

Gigi Becali, un iubitor de Dumnezeu care din prea mult zel da prin bat, incorsetat intre dragostea de bani/putere si de Dumnezeu. Cu un ochi la slanina lumeasca si cu unul la painea cereasca, Gigi Becali risca sa tanjeasca dupa hrana o vesnicie.

Doi oameni care gresesc, fiecare in felul lui, dar mai apropiati psihologic decat ar crede fiecare dintre ei, doi oameni pentru care trebuie sa ne rugam, pe care trebuie sa ii privim ca pe ceea ce sunt: niste frati si ei, niste oameni cu pacatele lor, ca si noi.

Sfanta Treime, Tatal, Fiul si Sfantul Duh sa ne ierte pe toti si sa ne indrume!

Adria spunea...

As dori sa va atrag atentia asupra scriitorului si omului de stiinta Zecharia Sitchin, care pentru cercetarile sale in cadrul Asociatiei Nord Americane pentru Studiul Orientului Mijociu a fost desemnat omul de stiinta al anului in 1996. Ambitia lui a fost sa gaseasca dovezi concrete si stiintifice a ceea ce ne transmite Vechiul Testament. Si a facut descoperiri uluitoare, concluziile la care a ajuns le'a expus in câteva carti, nu stiu daca sunt traduse in româneste. Lectura scrierilor sale bulverseaza tot ceea ce erai ordonat sa crezi si sa accepti. Sunt de acord cu Pavel Corut ca relatia cu Dumnezeu nu poate fi decât una intima, personala. Nici un preot nu'ti poate deschide poarta spre Dumnezeu prin tot felul de ritualuri de care nici nu e vorba in Noul Testament. Poate doar Parintele Cleopa, citind cartile sale, de ce oare vorbele sale se aseamana cu invataturile lui Dalai Lama? sau Krishnamurti? sau cele desprinse din textele vechi maya?? Pavel Corut incearca sa transmita ceva.

Andrei D. spunea...

intradevar Becali l-a injurat pe Pavel Corut, dar acele injuraturi au rabufnit dintr-o manie scuzabila, fiindca si IIsus i-a mustrat pe vanzatorii din templu si pe farisei.Oricum, Becali a fost singurul care a luat atitudine impotriva dracului numit Corut, care manipuleaza pe multi romani pentru satan.

TibieT spunea...

"O gramada de imbecili antisemiti care fac din Biblie un instrument de diversiune, ca doar la asta sunt experti."

As ruga daca este cineva capabil sa-mi aduca la cunostinte cu probe stiintifice cine este sau cum poate fi fiul lui Dumnezeu.
Eu sunt convins ca suntem toti.
Mai sunt convins ca Dumnezeu vorbeste oamenilor prin oameni"cine are urechi sa auda si ochi sa vada".
Daca asa este atunci cea mai buna asemanare se poate face in reclama in care "daca toti oamenii ar sariin acelasi timp...cada mingea copilului si marul din copac".
De aici si prea mica putere a "diavolului" caci prea putini il putem inchipui la fel.
Rautatea este in oameni si se vede dupa comentariile de mai sus.
Cine va da dreptul sa judecati?
Cati cunosc legine nescrise ale lui Dumnezeu si ale universuluiin care traim?
Sustin stiinta cu deoarece este ceea care ne-a adus azi la un nivel de dezvoltare,nivel in care s-a descoperit pelicilina pentru a combate infectiile precum TBC-ul,stiinta deoarece am acum un PC-deschis in fata si comunic cu voi dragi cititori si toate ce avem de trebuinta care vin de la Dumnezeu si prin oameni adevarati.
Acum adresez o intrebare sunt curios cine-mi va raspunde.
De ce in orasul in care locuiesc sunt biserici dar cersatori la colturi si oameni fara locuri de munca?
Biserica a creat locuri de munca pentru oameni?
Ce a facut biserica inafara in ultimii 1600 de ani?
A facut victime omenesti?
A curmat vieti nevinovate si genii?
Nu cred ca afacerist fiind,daca construiesc case unor oameni si biserici am cea de la Dumnezeu mai ales ca banii stransi din afaceri au fost prin cumpararea de terenuri de la oameni inculti care nu-i cunostea pretul,cumparand pe mai nimic,inseland oamenii ca mai apoi sa construiesc biserica.
Sa fim seriosi Domnilor.
Si vocabularul spune multe despre un om.
Nu sari cu injurii la adresa unei persoane.
Iti pui intrebari si dezbati un subiect cu opinii proprii cu persoane cumsecade.
In ce priveste Biblia...o privesc ca pe un manula ca si multe alte carti din care trebuie sa cautam sa culegem ce ne este bun si util azi in secolul nostru.
Si intradevar sunt peste 200 de religii in lume.
De ce ortodoxismul sa fie perfect?
Dumnezeu este unul pentru toti.
Va intitulati Razboinicul Luminii?
Cu ce drept?
Sunteti atat de luminat?
Credeti ca aveti atatea cunostinte incat sa daruiti oamenilor?Sa-i indrumati intr-o directie buna?
Dupa comentariile dumneavoastra si felul cum abordati un subiect si cum judecati alti oameni,sincer ma indoiesc.
Increderea mea in persoane de genul este sub zero.

Anonim spunea...
"
Pavel Corut, un patriot care, probabil, si maine si-ar da viata pentru Romania, ...."

Multi oameni adevarati ar face asta,dar ma indoiesc ca ar face asta majoritatea comentatorilor de aici,inclusiv Becali.

O zi buna va doresc.

Anonim spunea...

Miriam, uitate la film. Diaconescu zice "Domnu' Becali, vedeti ca domnu' Corut poate sa va faca ceva pe plan energetic". La care Becali zice "pe plan energetic, sa mi-o beleasca". Daca nici asta nu e injuratura...

Gelu spunea...

E trist faptul ca pana si crestinii care se considera crestini nu sunt crestini. Ca si crestin-ortodox autentic nu poti sa accepti mascaradele lui gigi berbecali...oameni ca el fac foarte mult rau Patriei noastre si credintei noastre...

totedati spunea...

și când te gândești mai bine, fără emoții isterice inutile ambii au într-un fel dreptate!

dumnezeu nu are contracandidat, pentru că e omnipotent și dacă își încordează mușchiul șterge pe jos cu oricine ( argumentul lui coruț)

DAR SATANA NU ȘTIE ASTA! nu recunoaște supremația Lui asupra sa PENTRU CĂ AȘA A VRUT DUMNEZEU, să îi ascundă asta! dracul nu vrea să accepte că e altcineva mai mare ca el și deocamdată dumnezeu îl lasă să se amăgească cu iluzia că la un moment dat, vorba lui stephen hawkings, cunoscându-i legile va fi la fel de puternic ca dumnezeu, va fi dumnezeu! ( ăsta e argumentul lui becali, coruț e dracul pentru că dracul nu acceptă faptul că universul e bun așa cum la făcut dumnezeu în cele 6 zile și neagă faptul că universul material e bun așa cum a fost făcut de dumnezeu, iar negând perfecțiunea și divinitatea lui isus neagă divinitatea omului material din carne și oase!) becali chiar dacă nu reușește să își raționalizeze/argumenteze acest lucru simte în mod instinctiv, nativ, când coruț neagă divinitatea lui isus unde e buba ...

adică e o creatură a domnului care crede că poate schimba legile în niște legi mai bune ... cum spune în biblie, a zis domnul să nu mănânci din măr că vei muri negreșit? NU are dreptate! dacă vei mușca din măr vei cunoaște binele și răul și asta e mult mai important și mai de dorit decât să evitarea morții! altfel spus are o opinie diferită asupra a ce e bine și ce e rău decât pretinsul dumnezeu pe care nu îl recunoaște ca dumnezeu, omnișcient și omnipotent, din moment ce nu e de acord cu el! se consideră deasupra lui! mai bun ca el!

ca și pavel coruț care îi recunoaște ipocrit supremația dar îi respinge parșiv lucrarea ca rea! că după pavel coruț ceea ce e rău nu vine nici de la dumnezeu nici de la diavol ci e ceva inferior! dumnezeu nu e creatorul acestui univers rău, barbar, inuman, plin de boli și lucruri rele acesta e etern și dumnezeu e doar o ființă evoluată! e de fapt exact diavolul!

ceea ce nu își poate explica rațional pavel coruț e de ce o ființă supremă, atotputernică și omnișcientă, bună și perfectă a creat un univers imperfect ș rău! exact problema diavolului, cea care la făcut să îl respingă pe dumnezeu ca superior lui! și cât timp îl va respinge pe isus ca dumnezeu întrupat într-o ființă inferioară, un simplu om, nu va reuși niciodată să rupă acest cerc și paradox al limitei logicii umane!

ce nu vrea să recunoască și să admită diavolul și pavel coruț e că lucrarea și creația din cele 6 zile e bună, rea și greșită e doar respingerea și neînțelegerea acestei lucrări din proprie voință a creaturilor, respingere posibilă doar cu voia lui care ne-a dat libertatea de al iubi sau de al respinge! libertatea de a fi buni sau răi! binele sau răul e alegerea noastră pentru că avem ca și EL capacitatea de a crea la scară mai mică, un micro-univers bun sau rău! cauza necauzată, puterea de a crea, nu îi aparține doar Lui ci și nouă, celor făcuți după chipul lui! și nu numai nouă ci și diavolului! și el are o voință liberă de aL recunoaște, de a crea lucruri bune sau de al respinge și de a crește și înmulți partea rea din univers!

adevăr a spus isus, că nu va aduce pacea sufletului și a rațiunii ci dezbinarea! pentru că ridică materia imperfectă, creația, până sus la înălțimea lui dumnezeu ca o creație dumnezeiască, perfectă! până când nu îL vom accepta, ne vom lupta cu el și îi vom nega perfecțiunea creației!

isus e piatra din capul unghiului, bolovanul de care se vor împiedica toți filozofii, în frunte cu azazel, filozoful șef!

Gabriel Marinescu spunea...

Pavel Corut a formulta cel mai aproape de adevar descrierea DIVINITATII si foarte corect a formulat o parere despre biblie pe care si eu consider ca fara capitolul "APOCALIPSA" era demult uitata,aruncata la lada de gunoia istoriei.Cel mai sigur lucru pe care il stim despre DIVINITATE este ca deocamdata cel putin NU STIM NIMIC!Iar religiile sunt TOATE mincinoase.Cea mai aproape dpdv filozofic pentru EDUCATIE este budismul,insa restul sunt doar pure speculatii si smecherii care profita de incultura si lipsa de educatie a oamenilor prea nepregatiti atat dpdv educational cat si nativ!Adica prea prosti pentru a intelege adevarul care insa nu este deloc simplu,notiunile despre DIVINITATE fiind extrem de complexe deloc usor de inteles.