duminică, 23 mai 2010

Cît de ticăloşită e presa românească

Scuze pentru o postare cu acest titlu într-o zi de mare sărbătoare, dar e o constatare legată de un eveniment şi nu pot s-o amîn. Evenimentul a fost Marşul pentru Familie, organizat vineri 21 mai, de Forul Ortodox Român şi Alianţa Familiilor din România. Iar constatarea mea se naşte în faţa manipulării grosolane la care s-au dedat majoritatea ziarelor şi televiziunilor zise "centrale".

De la marşul cu pricina nu s-au ostenit să relateze decît Agerpres (care a apreciat numărul de participanţi la 150), TVR (în emisiunea "Universul credinţei" de azi dimineaţă - vedeţi în a doua parte, la rubrica de actualitate religioasă) şi Realitatea TV (o ştire în treacăt, unde spunea că au fost 500 de demonstranţi, pentru că, deh, am avut şi un mesaj anti-guvernamental). În rest, tăcere. Ca şi cu două zile mai înainte, cînd conferinţa de presă a organizatorilor, pe tema motivelor care ne-au determinat să mărşăluim, a fost onorată doar de cîţiva ziarişti. (Şi remarc aici profesionalismul celor de la TVR, Radio România şi Agerpres - nota bene: instituţii de stat! - care au relatat de la conferinţă). Subiectul nu interesează, pentru că pune probleme de fond şi n-are nimic spectaculos în el, deşi, în esenţă, este scandalos că într-o ţară pretins creştină (cel puţin cu peste 85% din locuitori botezaţi) sîntem nevoiţi să apărăm familia în stradă.

Carevasăzică, principalele televiziuni de la noi şi cotidiene naţionale au ignorat protestul a peste 200 de persoane respectabile, familii cu prunci în braţe, făcut pe o ploaie torenţială, pe un traseu destul de lung, de la Biserica Kretzulescu pînă în Dealul Patriarhiei. Dar aceleaşi instituţii de presă au transformat în evenimentul săptămînii scălîmbăiala grotescă şi libidinoasă a homosexualilor şi a susţinătorilor lor, intitulată pompos "Gayfest", de sîmbătă după amiaza.

Relatări în direct, dezbateri în studio (greaţa maximă a atins-o, ca de obicei cînd vine vorba de homosexuali, Realitatea TV), actualizări ale ştiriilor în variantele online ale ziarelor şi pe agenţiile de ştiri, articole în ediţiile pe print de duminică. Toate puse în antiteză cu protestul Asociaţiei "Noua Dreaptă" la adresa Gayfest, desfăşurat cu cîteva ore mai devreme. De ce? Pentru că e cool să susţii minorităţile, e şi "corect politic", homosexualii sînt "exotici" - mai ales nefericiţii aia travestiţi -, iar opoziţia ND creează potenţialul de scandal (chit că oamenii au fost paşnici).

Într-o vreme în care milioane de români se gîndesc cu ce-şi vor cumpăra pîinea de mîine, iar familia este ameninţată din toate părţile, presa noastră se înflăcărează pentru "drepturile" pederaştilor. Şi cînd spun că se înflăcărează mă refer şi la partizanatul pe care îl dovedeşte.
Sincer, am fost convins că în actualul context social, instituţiile de presă din România, asupra cărora altminteri nu-mi fac iluzii, vor avea o rezervă în a amplifica propaganda dezgustătoare a homosexualilor, că vor pune surdină cel puţin. M-am înşelat. Lipsa de ruşine e totală. Nu numai că mare parte din presă are agenda ei, de la care nu se abate o iotă, indiferentă la interesul naţional şi în răspăr cu credinţa creştină, dar iată că nici măcar nu mimează preocuparea pentru problemele reale ale românilor.

Dacă televiziunile de ştiri au făcut "festival" din protestele sindicale privind "curba de sacrificiu", a fost pentru că asta le aduce rating şi mai ales pentru că astfel loveau în putere, nu pentru că le-ar păsa într-adevăr de românii cărora li se taie veniturile sau vor fi concediaţi.
Dacă vedem că la televizor sau în ziare sînt criticaţi şi ironizaţi politicienii, nu este pentru că presa şi-ar dori o clasă politică profesionalizată, ci pentru că acei politicieni nu satisfac interesele instituţiilor de presă, ori pentru că sînt în "barca" nepotrivită. Şi aşa mai departe.

Apoi, tot presa este surprinsă că îi scade audienţa, că nu mai are credibilitate şi că este înjurată. În ritmul ăsta, nu mai e mult pînă numele de jurnalist va deveni o ocară. Dar, dacă jurnaliştii oneşti nu fac nimic să împiedice asta, atunci va fi prea tîrziu să se ruşineze. Este un motiv suficient pentru ca AZEC să fie scoasă din amorţire.

PS:

Mai notez aici că, pentru al treilea an consecutiv (de cînd partiarh este PF Daniel), Patriarhia şi Sfîntul Sinod n-au luat nici o atitudine faţă de "săptămîna homosexualilor". De asemenea, nu au pomenit nimic despre noile probleme ale familiei, generate de Putere.
Pentru comparaţie, Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti şi Asociaţia Familiilor Catolice "Vladimir Ghika" au dat împreună un comunicat în care critică politica guvernului faţă de familii. Apropo de Asociaţia "Vladimir Ghika", se cade să menţionez că reprezentanţii săi au venit la Marşul pentru Familie, fapt lăudabil.

În schimb, Sanctitatea Sa Daniel adresează o felicitare publică prinţului pîrît Paul Lambrino şi soţiei sale, cu prilejul botezului fiului lor, Carol Ferdinand, şi de asemenea naşului acestuia, Traian Băsescu.
Un cuvînt pentru creştinii care au organizat Marşul pentru Familie n-a avut, o poziţie faţă de propaganda homosexuală n-a exprimat, dar a considerat că e musai să-l felicite pe Paul Lambrino, folosind apelativul Alteţă şi aducînd un afront Regelui Mihai, cel care a fost uns de Biserică şi care, pe bună dreptate, nu-l recunoaşte pe falsul principe.

Desigur, trustul de presă al Bisericii Ortodoxe Române, Basilica, a ignorat şi el Marşul pentru Familie.

LATER EDIT:

Mihnea Măruţă sesizează foarte bine că şi Traian Băsescu face un joc dubios năşind odrasla lui Paul Lambrino. Aşa-zisul prinţ a fost folosit şi de Ion Iliescu pentru a-l ţine oarecum în şah pe Regele Mihai.

6 Comentários:

Anonim spunea...

Claudiu,
data viitoare, sarutati-va si voi pe strada. Aduceti niste gagici misto, anuntati in prealabil presa ca va veti saruta, pipai, sexui pe strada si sa vezi cata audienta o sa ai. Parerea mea.

Anonim spunea...

Atitudinea patriarhului Daniel este penibila. In primul rand, diversiunea paul lambrino, inventata de iliuescu in anii 90, o credeam rasuflata, dar vad ca nu este. Acest individ, al carui tata era copil din flori al lui Carol II, nu are calitatea de print al familie regale romane, este un impostor. In al doile arand, si cel mai grav, daca patriarhul are o astfel de atitudine pasiva in problema homosexuali - apararea familiei, inseamna ca nu-si face datoria de pastor, care "viata trebuie sa si-o puna pentru oile sale". El trebuia sa fie primul care sa ia atitudine in aceasta problema. Este JALNIC ! Si-a rupt piciorul pe treptele patriarhiei, i s-a rupt candelabrul din catedrala, ce semne mai asteapta ca sa intleaga ? Un astfel de om - este de ajuns sa te uiti la figura lui, la privirea si expresia lui, ca sa intelegi - nu crede in Dumnezeu.
Daniel F

Iulian Capsali spunea...

Nu mai am nimic de adaugat. Este exact asa cum ai radiografiat. Penibila presa (inclusiv trustul Basilica, cu cel mai stupid lider de opinie din lume, care isi pastoreste prin ignorare sau isi caroteaza proprii "pastoriti" intru Hristos). O tara in care, pentru PF Daniel, Lambrino, limbricul "regal" casatorit (si manipulat) de/cu o femeie care a fost acuzata de furt al unor bijuterii, este mai important decat doua sute de oameni tineri, cu copii, care au iesit in strada, pe ploaie, ca sa apere ideea de familie crestina cu zambetul pe buze.

Mi-e rusine, pur si simplu rusine...

In ceea ce priveste primul comentariu postat, mi se pare de prost gust sa se faca - pe subiectul marsului - glume bune pentru amatorii de manele. Parerea mea.

Raluca spunea...

Am crezut ca e o gluma cand mi s-a zis ca PF Daniel a dat un comunicat in care felicita familia lui Paul Lambrino pt botezul copilului sau. Chiar mi se pare ca nu avea nicio calitate sa faca acest lucru, nu se cuvenea, nu il privea. Au a facut-o pentru ca Basescu era nas? Sa ne asteptam de-acum inclolo la tot felul de astfel de comunicate cu ocazia cumetriilor si altor ospete pe care le fac demnitarii? Nu spun ca am ramas cu un gust amar cand, iarasi, am vazut ca nu a luat nicio atitudine in privinta marsului gay, ceea ce este de-a dreptul lamentabil. Daca nici biserica nu are nicio pozitie oficiala in aceasta privinta, ce poti sa ii mai ceri unei prese si-asa in picaj?

@irina_sweet_home spunea...

dureros ca intr-o tara ortodoxa doar catolicii iau atitudine in mod „oficial„

oricum, fata de anul trecut cand patriarhia s-a dezis de acest mars pe fata, macar anul asta a tacut din gura. Acum nu-mi dau seama, asta o fi un regres sau un progres?

Anonim spunea...

felicitari, catavencii v-au bagat in seama http://www.catavencu.ro/adversarii_homosexualilor_au_iesit_in_strada-14040.html