vineri, 21 mai 2010

Reacţii în presă la Marşul pentru Familie




AGERPRES:

Aproximativ 150 de persoane au participat la marşul pentru familie

Marşul anual pentru familie a reunit, vineri, în Capitală aproximativ 150 de persoane, care au dorit să ia atitudine faţă de "politica anti-familie a Guvernului Boc", dar şi împotriva manifestaţiei pentru diversitate care va avea loc sâmbătă, la Bucureşti.
"Este inexplicabil şi deplorabil ca Guvernul să impună măsuri de austeritate radicale asupra familiei române, în special prin reducerea drastică a alocaţiilor pentru copii, reducerea drastică a beneficiilor mamelor în concediu de maternitate şi eliminarea primei pentru naşterea fiecărui copil", au declarat reprezentanţii Forumului Ortodox Creştin [Forul Ortodox Român - n. mea, C.T.].

Participanţii la marş au purtat pancarde cu mesaje prin care le cer guvernanţilor să apere familia, dar şi împotriva minorităţilor sexuale din România, pe acestea putându-se citi "Copiii nu se negociază", "Apăraţi familia, salvaţi România", Vrem copii normali, nu homosexuali", "Eva era femeie, nu bărbat", "Salvaţi România, păcatul aduce sclavia" sau "Decât să ne taxaţi, mai bine nu furaţi".

La marş au participat reprezentanţi ai Alianţei Familiilor din România, Forumului Creştin Ortodox, Asociaţiei Familiilor Catolice "Vladimir Ghika", Asociaţiei ProVita şi Asociaţiei pentru Apărarea Familiei şi Copilului.

Organizatorii marşului şi-au propus ca prin această manifestaţie să atragă atenţia asupra subminării familiei şi căsătoriei prin măsurile de austeritate impuse de Guvern.

"Motivele marşului nostru sunt duble. Considerăm că familia este atacată atât pe plan material, ceea ce toată lumea ştie, cât şi pe plan moral. De ani de zile vedem desfăşurate nişte forme de propagandă ale unor comportamente care slăbesc familia. Pe lângă atacurile de natură morală la adresa familiei, anul acesta, în contextul crizei, avem şi nişte atacuri de natură materială. Prin măsurile pe care Guvernul intenţionează să le ia este afectată direct familia", a declarat Bogdan Mateciuc, directorul executiv al Alianţei Familiilor din România.

Desfăşurat pe traseul Biserica Kretzulescu - Dealului Patriarhiei, marşul, organizat de Alianţa Familiilor din România şi Forumul Creştin Ortodox s-a încheiat în jurul orei 19,00, din cauza ploii.
-------------
Vedeţi şi rubrica de ştiri a emisiunii "Universul credinţei" de duminica asta, de la TVR.

UPDATE

Imagini de album, surprinse de Ionuţ Trandafirescu la Marşul pentru Familie :)


Scriitorul şi fostul deţinut politic Marcel Petrişor, de vorbă cu editorul Alexandru Ciolan şi scriitorul Ovidiu Hurduzeu (haină albă), înainte de începerea marşului


Preşedintele Senatului "Rost" şi preşedintele Asociaţiei "Rost", umăr la umăr


De la stînga: Bogdan Mateciuc, director executiv al Alianţei Familiilor din România, Paul Ghiţiu, secretar general al Asociaţiei "Rost" şi Iulian Capsali, vicepreşedinte al "Rost" (care a venit cu soţia şi toţi cei şapte copii ai lor)


Prietenul Laurian Ţoţa, împreună cu soţia şi cei patru din cei cinci copii ai lor. Cel mai mic este purtător de drapel, după cum se vede



4 Comentários:

Mirona-Ioana Tatu spunea...

Felicitari pentru mars! Ati facut un lucru bun. :-) Dar cum "cu o floare nu se face primavara"..., poate ar fi bine sa-l repetati si de 1 iunie, Ziua Copilului. Si poate vor veni mai multi participanti, poate va fi si vremea buna... Important e sa perseverati! Sa nu va descurajati.

Doamne ajuta!

Iulian Capsali spunea...

O rectificare: prietenul Laurian Tota are 5 copii. Au fost cu totii acolo.

In timpul marsului, o frumoasa familie mi-a imprumutat umbrela. Semnalmente: meagra cu interior argintiu, scurta (telescopica). Au uitat sa o mai ia inapoi. Umbrela este (inca) in bune conditiuni si isi asteapta stapanii.

Unknown spunea...

@ Iulian:

Multumesc, corectez. Stiu ca are cinci, dar in fotografie se vad numai patru :)

Anonim spunea...

@ Raluca:

Claudiu, ce sa fac, trebuie sa te corectez, Romeo Mosoiu are 3 copii, dintre care doar unul este fata! Sper sa nu te superi pe mine :)