duminică, 30 mai 2010

Semnături împotriva buldozerelor

Am primit un apel care mi se pare important:

Dragi prieteni,
Fac apel la toti sa semnati petitia pentru salvarea si conservarea casei General Cantacuzino Granicerul din str. Gutenberg nr. 3, care se afla in pericolul iminent al demolarii in acest moment!
Nu lasati sa se piarda inca un vestigiu de mare importanta istorica si memoriala al Capitalei si asa vaduvite in ultimii ani de numeroase cladiri de patrimoniu.
Semnaturile dvs. vor ajunge la forurile competente - Ministerul Culturii si Cultelor - Comisia Nationala a Monumentelor Istorice, Primaria Capitalei, Primaria Sectorului 5, prefectul Capitalei.
In acest moment la Comisia Nationala a Monumentelor Istorice se discuta acest caz si este foarte posibil ca imobilul sa fie declarat monument istoric.
Dar tot in acest moment, cladirea este in situatia de a disparea de pe fata pamantului.
Pentru ca actiunea sa aiba cat mai multe sorti de izbanda, va rog sa treceti integral numele, prenumele, varsta, orasul,
Aici puteti semna, dvs., familia dvs., prietenii, vecinii, colegii: http://www.petitieonline.ro/petitie-p14636050.html

Cu Dumnezeu inainte !

Florin Dobrescu
Presedinte al Asociatiei pentru Memorie Identitara "Carpatii"



UPDATE

Reacţii în presă: Adevărul, Evenimentul Zilei, Curentul, Hotnews, Mediafax, Historia, Prima Tv, Hotnews din nou.



15 Comentários:

Anonim spunea...

Cine vrea sa salveze acest imobil de vreme ce in site-ul de prezentare a Asocitiei ,,Carpatii'' ni se recomanda la rubrica legaturi un link catre ,,Lupta national-socialista''???

Anonim spunea...

@ Anonim:

Are importanta cine vrea sa salveze sau daca merita salvat?

Petre

Mosh Guerilla spunea...

@ Anonim:

Bre anonimule, dar ce, n-are voie omu sa fie curios si sa ceteasca din cind in cind si un blog din asta mai uschit? Poate vrea sa-i tina sub supraveghere :)

Vad ca pe lista de linkuri se afla si Memorialul Sighet, si Institutul pentru Studiul Totalitarismului si un site pentru Monseniorul Ghika, si cel al Manastirii Simbata de Sus si cel al Casei regale...

Nu-ti poti face o parere doar dintr-un link.

Răzvan Codrescu spunea...

E ceva in neregula, tehnic, cu aceasta petitie. Am semnat-o, dar semnatura nu-mi apare. Am incercat din nou, dar mi se spune ca am semnat deja. Semnatura insa tot nu imi apare. Probabil ca mine au mai patit si altii. Sau poate sint eu persona non grata pentru salvatorii memoriei legionare?

Anonim spunea...

@Mos Guerilla, cand tu faci un blog/site care sa prezinte lupta pe care o duci pentru apararea imiobilului iar tu la linkuri recomandate afisezi ,,lupta national-socialista,, ce credibilitate mai poti sa ai? In aparerea unei cauze conteaza si cine spune mesajul, nu doar mesajul in sine.

Unknown spunea...

@ Razvan Codrescu:

Trebuie sa fie o problema tehnica, pentru ca, din cite stiu, nu initiatorii, ci site-ul permite semnarea automat.

Anonim spunea...

Puteti sa semnati scrisoarea cu 1.000.000.000 de pseudonime. Nu are absolut nicio relevanta/importanta petitia. Nu poate fi luata in serios.

Anonim spunea...

Anonim nu i bai daca apare.Dar HAIDETI ODATA.Nu aminati.
Tot comentati,HAIDETI.

Anonim spunea...

Porniti,ca vine noaptea.

Anonim spunea...

Vor sa ma prinda,stau la coltul blocului.

mihaeladr spunea...

Cu ce va deranjeaza cui a apartinut, important este ca e o cladire veche care trebuie pastrata.

Anonim spunea...

@mihaeladr, cine a spus ca deranjeaza pe cineva cui a apartinut?
Cat despre ceea ce spunea cineva mai sus, daca niste simpatizanti nazisti vor sa salveze cladirea, atunci cu siguranta va fi demolata.

Cristian

Baba Novac spunea...

Poate ridicam un monument in memoria Miscarii Legionare. Semneaza cineva o petitie in acest sens? Pune dl. Codrescu o mistrie cu ciment la temelia monumentului?
Casa e urata, nu-i nicio pierdere daca va fi demolata. Inca un cuib mai putin.

Anonim spunea...

Stati blanzi, ca s-a daramat deja! Vedeti in Evenimentul Zilei. Ganditi-va din vreme daca mai e ceva de salvat si nu mai bagati legionarii la inaintare daca tineti sa va ia lumea in seama!

Anonim spunea...

A fost mai mult decat o simpla demolare... A fost o demolare a unei parti din sufletul, istoria si mandria neamului romanesc.