joi, 1 iulie 2010

Mitropolitul Bartolomeu face colecta pentru sinistratii de pe urma inundatiilor

SCRISOARE PASTORALĂ

către iubitul nostru cler şi popor

din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Vadului, Feleacului şi Clujului


Iubiţii mei fii sufleteşti,


Dumnezeu a pus in aceste zile la grea incercare poporul roman prin marile inundatii din nord-estul Moldovei soldate cu pierderi de vieti omenesti si mari pagube materiale. Mii de persoane au fost nevoite sa-si paraseasca gospodariile si agoniseala de o viata.

In toate parohiile si manastirile din Arhiepiscopia noastra, pe durata urmatoarelor doua saptamani, adica intre 4-18 iulie 2010, se va organiza o colecta in bani pentru a veni in sprijinul sinistratilor de pe urma recentelor inundatii.

Sumele rezultate vor fi depuse la protopopiate, iar acestea, la randul lor, le vor trimite la Centrul nostru eparhial, pana la data de 23 iulie 2010, de unde vor fi distribuite în zonele calamitate, prin mijlocirea episcopiilor respective.

Nu vor lipsi rugaciunile pentru cei loviti de furia apelor.

Dumnezeu sa-i binecuvinteze si sa-i rasplatească din darurile Sale pe toti care vor participa la aceasta colecta.


BARTOLOMEU

Arhiepiscop şi Mitropolit

2 Comentários:

Anonim spunea...

Niciun comentariu despre Romania profunda aratata azi la tv, cu chefurile lautaresti, cu mici si bere, la nici 10 km de inundatii?

Alexandru spunea...

Romanii au ajuns o rusine pentru romani. Mai mult: suntem ca viermii pe propriile noastre cadavre. Si nu pricepem nimic cand ne bate Dumnezeu cu toate nenorocirile!