joi, 19 august 2010

Apocalipsa, acum

E sfîrşitul lumii. Ba nu, e spectacolul sfîrşitului lumii. Ne înconjoară din toate părţile, ca un film 3D într-un cinematograf cît lumea. Ne intră pe cabluri de Internet şi de televiziune în vieţile noastre care, nu-i aşa?, fără acest show, ar fi de tot banale şi plictisitoare, aproape de netrăit.

De vreo patru luni, am renunţat la televizor. Nu din habotnicie, ci pentru că n-am timp de el şi mai ales ca să opresc cumva apocalipsa la uşă. Am reuşit parţial.
Dacă am scăpat de accidentele mortale, violurile de septuagenare, copiii arşi în maternitate şi dictatorii de mucava din aceleaşi "ştiri", în care numai personajele se schimbă, derulate la nesfîrşit pe ecranul televizorului, n-am nici o şansă să mă sustrag iadului de pe Internet.

Îmi iau ştirile care mă interesează în special din mediul virtual. Ei, dar aici e mai greu să mă feresc de apocalipsă. Vine peste mine taman prin unele site şi bloguri la care mă aştep mai puţin, ortodoxe. Sînt avertizat, somat, ameninţat, bombardat şi la urmă condamnat pe paginile ultraşilor ortodocşi. Aflu că dictatura biometrică mă va înrobi curînd nu doar în viaţa asta, ci şi în cea veşnică. Mi se repetă pînă la saturaţie că ecumenismul mă va împinge şi el în focul Gheenei, unde deja tronează papa de la Roma, ca un mare maestru de ceremonii. Sînt vestit, cu surlele şi trîmbiţele îngerilor de pe urmă, că toţi ierarhii ortodocşi, inclusiv cei care treceau pînă acum drept tradiţionalişti, sînt vînduţi papei, Occidentului, masoneriei... Şi sînt urmaţi de o turmă de preoţi nărăviţi la rele. Nu mai avem păstori, deci înapoi în catacombe. Cu preţul schismei, dacă altfel nu se poate.

Între timp, războiul nuclear bate nerăbdător la uşă, din pricina Israelului care va să atace Iranul. Dar acest război nu este decît decorul prăbuşirii spectaculoase şi definitive a lumii. Adevăratul război este dus de talibanii ortodocşi cu toţi cei care nu sînt de acord cu ei. Nu există scăpare decît pentru paznicii “adevăratei credinţe” - pe care ei înşişi o stabilesc pe baza unor noi canoane şi prin apelul la nişte oameni transformaţi în idoli.
Nu există speranţă. De dragoste, ce să mai vorbim? O fi creştinismul religia iubirii, dar acum e timpul urii. Adevăraţii creştini urăsc cu putere prieteni autentici şi duşmani – veritabili sau închipuiţi – care au căzut în “apostazie”.

Vremea se apropie şi noi nu vrem să înţelegem – ni se reproşează. Ba nu, fraţi ortodocşi, vremea a şi sosit! Trăim apocalipsa acum.

Isteria abil instrumentată toceşte subiecte serioase, ridiculizează teme uriaşe, minimalizează primejii adevărate. Sub tăvălugul isteriei, persoane convinse de necesitatea respingerii actelor de identitate biometrice, antiecumenişti bine informaţi, tradiţionalişti ortodocşi în cel mai pur sens al cuvîntului, anti-masoni din principiu şi din necesitate, ajung să se clatine în convingerile lor. Jena unei vecinătăţi troglodite şi imunde, logica elementară, ştiinţa de carte şi bunul simţ le aprind becurile de alarmă şi le nasc întrebări şi dileme. Dacă depăşesc acest impas, ei nu vor putea fi oricum niciodată pe aceeaşi baricadă cu “liderii de opinie” născuţi din mîlul Internetului, şi validaţi prin prea marea îngăduinţă a unor duhovnici, chiar dacă teoretic împărtăşesc aceleaşi valori.

Se întîmplă ca şi în cazul “pericolului maghiar”. Isteria peremistă l-a transformat într-un banc. Între timp, revizioniştii maghiari parcurg pas cu pas un program de enclavizare a unei părţi din Ardeal.

Isteria anticipistă şi antiecumenistă nu lasă loc acţiunilor serioase de stopare a unor pericole majore reale. Inhibă reacţiile unor persoane credibile, care nu vor să fie confundate cu "talibanii". Iar dacă mîine, poîimîine vom avea toţi cip sub piele şi o singură biserică New Age, "istericii" de serviciu îşi vor fi făcut datoria. Intenţionat sau manipulaţi, oamenii aceştia nu întîrzie Apocalipsa, ci o grăbesc.

23 Comentários:

Anonim spunea...

Foarte pertinentă postarea. Aspectul cel mai important, cred eu, este că prin activismul acesta anti-new-age-new-world-order se uită esenţialul, cum ai observat: dragostea (aviz fundamentaliştilor: a nu se interpreta ca voal al ignoranţei struţului). Adică, se pare că dacă evităm primirea actelor biometrice sau suntem suficient de îndrăzneţi să plecăm din Biserica "apostată", ne-am îndeplinit toate datoriile faţă de Dumnezeu, Care TREBUIE să ne lase în ceruri. În imaginea judecăţii din Matei 25, accentul cade pe ceea ce FACEM (şi câte sunt!), nu pe ce NU facem. Nu M-ai îmbrăcat, nu M-ai hrănit, nu M-ai primit, nu M-ai vizitat? Nu-i nimic, contează că nu ai buletin cu microcip...

sceptik spunea...

Unii gandesc cu picioarele, n-ai ce sa le faci.

Asa sunt vremurile, incat si cei "alesi" vor cadea. Prin raportare la altii nu faci nimic... Orb pe orb calauzeste. Problemele de fond sunt reale, insa. Raportarea la ele, cum zici si cu enclavizarea, ne face sa ne indepartam de insusi scopul pentru care ne-am angajat in lupta. Sofismul acestor afirmatii isterice este urias! Diavolul vrea ca prin isteria declansata si nu mai vorbesc de dezbinare, sa ne indeparteze de scopul nostru - induhovnicirea. Pana la 1 ianuarie - data obligatorie a cipurilor - putem muri de 15 ori, in 15 feluri. Sa luam lucrurile treptat si sa ne punem nadejdea in Dumnezeu. Daca ne facem planu' ca tiganu'... Dar, ma rog, fiecare cum si cat il duce capul...

Doamne-ajuta!

Anonim spunea...

Felicitari pentru opinia echilibrata! Ce sens are sa incerci sa amani sau sa intarzii venirea Apocalispei? Stim ca va veni, si nu doar ea va veni, ci si Isus. Nu la sfarsitul vremurilor va avea loc a doua venire a Fiului? Nici amanarea si nici grabirea Apocalipsei nu trebuie sa ne preocupe, ci rabdarea si dragostea, cum spune si anonimul de la primul comentariu.

Anonim spunea...

Alta dovada a delirului e faptul ca marturisitorii ortodoxiei au inceput sa se imparta in falsi si adevarati luptatori-anti-sistem.

http://bataiosu.wordpress.com/2009/10/26/lui-saccsiv-i-s-a-urcat-succesul-la-cap-barbatii-de-la-razbointrucuvant-ro-ii-calca-pe-urme/

Sa nu fie prea tarzie insa, aceasta delimitare a dvs de talibani. Ca va place ori nu, ati dus o buna parte din ,,lupta,, alaturi de marturisitori ,,www,,

Părintele Mihail spunea...

Mulțumim, Claudiu.
Trebuie să avem echilibru și înțelepciune în a traversa Apocalipsa fără vătămări sufletești, cum bine spunea ÎPS Bartolomeu. Dumnezeu să ne dea pace și inimă bună!

Unknown spunea...

Lumea acum a uitat principiul iubirii de aproape și l-a transformat, convenabil, în cel al urii de aproape. De aceea, cred eu, se întâmplă ce se întâmplă, de aceea lumea aleargă magnetizată spre niște poli inversați...Sănătate și numai bine!

Alin spunea...

"Isteria anticipistă şi antiecumenistă nu lasă loc acţiunilor serioase de stopare a unor pericole majore reale"

Dovada in acest sens si reactia societatii civile prin APADOR-CH:

http://www.apador.org/show_report_nf.php?id=180

Care nu se fac decat purtatorii de cuvant a unor informatii izvorate din ignoranta dublata de isterie si lasa probleme reale si grave deoparte.

S-a luat atitudine? S-a luat.
S-a discutat? S-a discutat.

Inca un punct pe ordinea de zi s-a bifat, trecem mai departe.

Si actele electronice la fel.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Big Ben spunea...

Prostia omeneasca bate la usa nu Apocalipsa.

Anonim spunea...

Istericii sunt voci minoritare; daca intr-o zi o sa iasa un Zizioulas sa zica ca trebuie sa dam foc Romei, nici atunci nu as crede....


istericiic au nevoie de un vin bun si..o femeie!


sa lasam valetii!

Anonim spunea...

Parintele Iustin le-a spus istericilor de la Petru Voda sa lase internetul dar nu au ascultat. Acum iata ce au facut. Au transformat miscarea anticip in bascalie. Nu ne ramane decat sa ii felicitam.
Si pe Danion, ca si el e in gasca lor.

nicolae p. spunea...

Articolul e pertinent.
Diagnosticul e bun.
Hai si cu tratamentul!
Doamne ajuta!

Lup din Apuseni spunea...

În cartea „Dacia secretă” a lui Adrian Bucurescu, găsim un capitol cu titlul „Teribilul număr 666”. Citez:„Pe o placă de marmură de la Tomis este încrustată o rugăciune a unei gete zamolxiene:
AYRELIA
BENERIA
SYM FORO
SYN BIO
SYN ZE SASE TRI
KAI TETHY GATRI
AYRIS NONAM
NIASCHARIAN
Traducerea: Strălucitoare, Curată, Măreață Doamnă! Sunt credincioasă: sunt cu trei de șase. Doar atât te rog: cândva, să mă ajuți să renasc!”

Deci,în Credința Strămoșilor mei, numărul 666, era un număr sacru! Reprezenta numărul de ani de la Zalmoxe, sau Zal - Mokșa, până la Marele Boerebista care, împreună cu Sfântul Deceneu, sau Decaineos, au încercat să reustaureze Vechiul și Adevăratul Cult al Luminii și Adevărului! Desigur, au fost mulți cărora le era frică de acest Cult, fiindu-le, practic, frică de Lumină și Adevăr. Prin dezinformare, au încercat să manipuleze „turma”, prezentând în scrierile lor, așa-zis „sfinte”, numărul 666, ca număr malefic! Le-au fost teamă de semnificația acestui număr, tot așa cum le-au fost teamă de propovăduirea Hristică a Adevărului și Luminii,și l-au preferat pe Barabas, respingând Întruchiparea lui Dumnezeu în Om! Trist, este faptul că această manipulare a „prins” chiar și în rândul celor care ar trebui să păzească „vulgul” de rătăciri!

Cred în Dumnezeul Unu, Cel fără de Nume, neavând nevoie de acesta, fiind Unic și Inconfundabil, fiind în același timp, Echidistant și Imparțial! Cred în Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu, trimis nouă spre Luminare și Călăuzire în trăirea în această lume, pentru pregătirea Vredniciei de a trăi Fericiți în Veșnicie! Îl primesc Hristos, Mântuitor, Eliberator! Cred în Duhul Sfânt, ca dătător de Putere în trăirea vieții dată nouă aici pe Pământ, în lupta cu gândurile,poftele și toate cele stricătoare și netrebuincioase Mântuirii! Cred în Veșnicia Seminției mele, în Reînvierea Spiritualității Daciei mele Sfinte! Cred în Permanența Prezenței Martirilor Neamului meu Sfânt, în clipele de sângerări și răstigniri ale Seminției mele!

Dincolo de acestea, nu este nimic!

elena spunea...

Felicitari! Slava Domnului ca mai sunt si oameni normali in Biserica.

Anonim spunea...

Fratia//ortodoxa:

Patriarhul Chiril: Moldova este parte integrantă a Sfintei Rusii:

http://unimedia.md/?mod=news&id=22710

alexander spunea...

@claudiu: sper sa se mute corutienii si pe la tine pe blog ca io m-am saturat sa-i curat saptamanal de pe blogul meu :)

Mircea Puscasu spunea...

Parintele Iustin e bun daca zice bine de Rost, in rest e un pic cam ultras...

http://atitudini.com/interviu-cu-parintele-justin-noi-mergem-tot-cu-mucenicia-asa-mergem-pana-la-moarte-si-nu-renuntam/#more-905

Ion de la Chiuiesti spunea...

Nu incape nici o indoiala ca traim Apocalipsa, doar incepe pecetluirea cu semnul fiarei. Ce dovezi trebuie sa mai asteptam? Cele sapte cupe ale maniei lui Dumnezeu? Va fi prea tarziu.

Sigur ca d-ul Tarziu are dreptate, excesele nu-si au locul niciunde. Iar eu nu sunt un mare practicant, dar inteleg ca viata merge inainte pana cand vine Fiul Omului. Care cum si-o face! Unii mai aproape de ce vrea Dumnezeu de la noi, altii mai pe de laturi. Nu sunt vrednic sa chem pe altii la pocainta, dar marii duhovnici asta fac si putini asculta. Sa dea Dumnezeu ca oamenii sa priceapa ca mantuirea depinde numai si numai de ei!

Georgiana spunea...

dreapta socoteala, da-ne , Doamne!

Unknown spunea...

Nu indraznesc sa va contrazic deoarece vad doar comentarii pro , dupa o logica simpla e posibil sa nu tolerati alte pareri . Vreau doar sa va intreb despre sensul propozitiei : "Isteria anticipistă şi antiecumenistă nu lasă loc acţiunilor serioase de stopare a unor pericole majore reale."

Intrebarea este : care ar putea fi pericolele majore reale ?

Unknown spunea...

@ Adam:

Va asigur ca nu cenzurez decit comentariile injurioase.

Despre pericolele reale am mai vorbit aici. De pilda, despre primejdia ca statul sa incalce drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor sai.

Anonim spunea...

faina postare, felicitari

Cristian Curte spunea...

Dincolo de faptul ca ai dreptate, articolul este si foarte bine scris. Dumnezeu sa iti sporeasca ravna!