joi, 21 octombrie 2010

Lansarea unei cărţi de excepţie, mîine, la Cărtureşti

Editura Humanitas vă invită la lansarea cărţii "Pătimiri şi iluminări din captivitatea sovietică" de Radu Mărculescu, Bucureşti, vineri 22 octombrie, ora 18.00 la Librăria Cărtureşti, în ceainărie (Bucureşti, str. Arthur Verona 13-15). Din cîte ştiu, este vorba despre a doua ediţie, prima apărînd la Editura Universal Dalsi, în anul 2007. Mă bucur că o carte atît de importantă are parte de o nouă apariţie, la o editură mai cunoscută şi cu o mult mai bună difuzare.

Vor vorbi: Neagu Djuvara, Dan C. Mihăilescu şi Lidia Bodea.
Lectură: Victor Rebengiuc.

Va fi prezent, desigur, şi autorul cărţii, deşi are sănătatea cam şubredă.


Vă recomand un reportaj de Rafael Udrişte, difuzat pe TVR, despre scriitorul Radu Mărculescu, veteran de război şi fost deţinut politic.

3 Comentários:

Anonim spunea...

Excelenta cartea, am prima editie de la Universal Dalsi. Inseamnca ca cei de la Humanitas au inteles ca vanzari mai bune au cu memorialistica si literatura de sertar din perioada comunista, nu gen Raftul Denisei.

ANTICOMUNISTUL spunea...

81944multumim frumos pentru recomandare ca o completare ede fapt a 3-a editie a mai fost unain 2000 la albatros dar mai subtire a 2- a de la dalsi e completa a 3 -a are niste note de subsol cartea are o continuare numita MARTURII PENTRU JUDECATA DE APOI ADUNATE DIN GULAGUL ROMANESC sparuta in 2005 la editura ALDINE va doresc o zi buna si o lansare frumoasa DOAMNE AJUTA

Anonim spunea...

ceea ce e in carte este extraordinar, dar OMUL care a scris depaseste cu mult ceea ce e scris.
Este si trebuie sa fie un model pentru romani si Romania in general.
Sunt un apropiat al familiei si pot spune doar atat MA INCLIN IN FATA OMULUI RADU MARCULESCU
Sa nu o uitam de cea care i-a fost alaturi, Ligia Marculescu, o doamna de o aleasa noblete sufleteasca si care i-a fost alaturi in lungul drum al suferintelor.

o bucovineanca