marți, 22 februarie 2011

Răspunsul duhovnicesc al ÎPS Teofan în cazul "fasciştii de la Petru Vodă"

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iaşiului a dezaprobat, printr-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES, acţiunea măicuţelor Mănăstirii "Adormirii Maicii Domnului" - Paltin de a interpreta cântece legionare la serbarea zilei de naştere a părintelui Iustin Pârvu, stareţul Mănăstirii Petru Vodă.
"Mandatul primit de Biserică de la întemeietorul ei, Domnul nostru Iisus Hristos (Matei 28, 19-20; Marcu 16, 15), este acela de a cunoaşte, a trăi şi a mărturisi adevărul Evangheliei. Astfel, misiunea clerului şi a celor care fac parte din cinul monahal este aceea de a pune în lucrare această întreită responsabilitate. Nu se cuvine, aşadar, să se recurgă la mesaje sau simboluri menite a promova ideologii politice - indiferent de natura acestora - în cadrul unităţilor bisericeşti (parohii sau mănăstiri)", se arată în comunicatul de presă al Arhiepiscopiei Iaşiului. [Sublinierile mele - C.T.]
Arhiepiscopia a adresat şi un îndemn stăruitor către preoţii de parohie şi vieţuitorii sfintelor mănăstiri din Eparhia Iaşilor să vegheze la împlinirea misiunii încredinţate lor de Dumnezeu şi să se abţină de la orice atitudine care poate provoca dezbinare sau dezbateri străine de duhul Evangheliei.
Reacţia Arhiepiscopiei Iaşiului vine în urma postării pe internet, pe site-ul youtube, a două filme scurte în care măicuţele Mănăstirii "Adormirii Maicii Domnului" - Paltin intonau cântece legionare. 
Evenimentele erau de la ziua de naştere a părintelui Iustin Pârvu din 9 februarie 2009 şi 2011. (AGERPRES)

3 Comentários:

Anonim spunea...

of, mi-e rusine cu asemenea luari de pozitie venite din partea unui parinte de la care ma asteptam la mai mult
sunt total dezamagit , dar pe de alta parte, avem ierarhii pe care-i meritam !

imi doresc ca macar IPS Pimen sa nu impartaseasca pozitia dezertorului

n-are importanta

Iulian Capsali spunea...

Un anonim penibil. Astia isi fac din atacarea ierarhiei un tel suprem. Chiar si Hristos daca ar veni acum, tot nu le-ar fi pe plac, intocmai ca zelotilor din acea vreme. Sper ca aceste "constiinte ortodoxe" sa nu isi gaseasca locul pe aici. Astfel de comentarii nu au ce cauta intre oameni pentru care un Mitropolit mai inseamna ceva. Mai ales unul ca IPS Teofan. Astia nu sunt crestini, sunt propagandisti.

Georgiana T spunea...

@Iulian Capsali:100% de acord!