vineri, 6 iulie 2012

Sfîrşitul unei săptămîni politice nebune

Efectele noii "revoluţii" socialiste: 1. Băsescu îşi încheie cariera politică, 2. Antonescu îşi împlineşte visul, va fi preşedinte al ţării, dar numai pentru cîteva luni, căci va pierde alegerile 3. Ponta va fi silit să demisioneze, sub presiune internaţională, şi va fi tîrît în justiţie, 4. Năstase va fi graţiat după referendumul din 29 iulie a.c., 5. PDL este salvat de la dezastru, avînd nesperata şansă să-i fie uitate erorile şi ororile guvernării, ba chiar şi la un scor bun în alegerile generale, 6. PNL nu mai există, 7. Vechii politicieni ai partidelor parlamentare au dovedit încă o dată că sînt expiraţi (discursul lui Blaga a fost relevant pentru toată generaţia sa), 8. Politicienii tineri ne-au vindecat de iluzia că o schimbare de generaţie înseamnă şi o ameliorare a clasei politice (vedeţi cazul lui Şova, de-o pildă), 9. Euro va ajunge la 5 lei pînă la sfîrşitul anului, ţinta pentru deficitul bugetar va fi depăşită cu mult, situaţia economică va fi deja foarte rea pînă la alegeri. Puteţi adăuga dvs. altele.

10 Comentários:

pasescurte.blogspot.ro spunea...

daca pana pe 29 basescu potoloste setea de ura a populatiei si-si mobilizeaza electoratul nu pierde. campania ar trebui dusa cu mesajul : apara instituitia prezidentiala, nu omul traian basescu.

CataM spunea...

10. Dan Diaconescu castiga alegerile => stop joc, Romania pierde toate vietile.

Lynx spunea...

10. Bloguri ortodoxe cu limbaj USL-ist

Demonstratie :
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/07/05/traian-basescu-suspendare-referendum/#comment-113878

"LEGIUNI de duhuri portocalii – cu aspect de gandaci urati si lipiciosi – umbla disperate prin locuri fara apa, cautand odihna si spatiu unde sa poata sa-si intinda scarbavnica propaganda pentru intaiul demon al natiei. Se insinueaza intai serpeste, dar se manifesta turbat la vederea adevarului despre Satana al lor. Doamne, trimite-i si pe ei in turma de porci si libereaza zidirea ta!"

Dupa ce ni se serveste DW pe paine, urmeaaza nelipsitul Costi Rogozanu, coordonator la Critic Atac .

Ce poate fi mai caragialesc ?

Răzvan Codrescu spunea...

@ Lynx

Păi nu sîntem în Anul Caragiale?

Lynx spunea...

@Razvan Codrescu

Am citit multe comentarii pe tema asta arzatoare.

Dati-mi ocazaia sa va spun ca nici un presar din cei cu mare notorietate nu a tintit mai adanc decat urmatoarele propozitii....COLOSALE....:

"Pe scurt (ca să nu mai lungim vorba degeaba), eu pot striga "Jos Băsescu!" sau "Jos PDL!", dar numai cu condiţia ca aceasta să nu însemne "Sus PSD!" (sau, mă rog, USL - că atîta a reuşit şi ciuma liberală: să reproptească rămăşiţile comunismului şi să-şi masturbeze puţinătatea pe lîngă cei ce de 22 de ani violează sistematic această ţară, peste tot şi în toate poziţiile)."

http://razvan-codrescu.blogspot.ro/2012/07/repesedizarea-romaniei.html

Va pretuiesc pozitia fara umbra de viclenie.

Despre tonomate...fara numar....poporul baga fise...like sau alte balarii...ii pretuim...sunt ai nostrii...ca si atunci cand strigau : Soarele rasare, Iliescu apare....


Seniorul, Ambasadorul GOLANILOR, Petre Tutea descoperit de tinerii iestiti din comunism....

DEMNITATE LA INFINIT....MAi bine mort decat COMUNISM....

Unora li se pare mai important sa dezbata despre cipuri - si asta de 4 ani fara sa ajunga la o solutie - in timp ce prigoana lipsei de bani din cauza incompetentei si a furtului sistematic CE VA URMA , le va arunca copilasii in ghiarele disperarii.

La fel ca si in problema cipurilor, nu au gasit o solutie nici in problema politica...zboara de la o idee la alta, spaland creierele "enoriasilor" de servici la primit pseudo-sfaturi cu portia si drept la replica in limita "duhului adminilor".

Asta e Romania...am scapat de marele dictator nea Nicu...ca sa ne trezim cu milioane de mici dictatori si vcenzori ai dreptului la opinie.

Nu esti de acord cu ei esti nefrecventabil. :)

Anonim spunea...

Lynx, razboinicii au si ei partizanatul lor politic, dincolo de imaginea pe care si-o prezinta. Te invit sa cauti numerele revistei Civitas99 unde il vei gasi sub semnatura pe unul din razboinici, sub numele real. Sa vezi acolo corectitudine politica, atunci cand nu ne ascundem sub pseudonim. Ma intreb care sint credintele lor sincere, acelea pe care le semneaza sub nume propriu, sau acelea care le posteaza anonim pe razbointru.

Clifford spunea...

Domnilor Razvan Codrescu si Lynx, probabil v-au scapat astfel de postari, tot de pe RIC:
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/05/06/negocieri-fmi-cresterea-salariilor-privatizari/
sau
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/05/01/guvernul-ponta-iulian-iancu/
A sustine ca RIC e un site uselist e un afront la adresa sutelor de cititori apolitici care se folosesc (mai mult decat va puteti inchipui) de articolele postate de fratii admini. Ma iertati, dar postarile Dumneavoastra de mai sus sunt nedrepte.

Lynx spunea...

@Anonim

Poate ma ajuti cu un link direct. Chiar sunt curios ce orientare politica pot avea.

Chiar daca nu faceai precizarea asta sa, obiectivitatea lor este una care sufera mult.

Nu-ti trebuie studii in stiinte politice ca sa intelegi ca cele mai tari articole din presa categorisita de dreapta NU SE REGASESC in paginile lor de stiri.

Si apoi limbajul arata clar ce fel de limite au.

Pot pacali pustani cu acest limbaj. Un om serios observa de la distanta...."echidistanta".

Lynx spunea...

@ Clifford

Cei mai nedrepti sunt in general oamenii care tin sa se comporte ca pe vremea lui Ceausescu : posteaza doar comentariile aplaudacilor iar ce nu le convine cenzureaza.

Internetul este un spatiu al democratiei prin excelenta. Pentru tipul de cenzura de felul celui de mai sus, le recomand tuturor celor care cenzureaza comentarii DE BUN SIMT SI CARE NU JIGNESC sa-si publice articolele pe suport de tipul hartie. Sa ne intoarcem la ziarul clasic si sa primeasca scrisori cu timbrul aferent la redactie pt. dreptul la replica.

Sau daca tot tin sa-si impuna punctul de vedere cu forta sa renunte la caseta - COMMENT.

Nici nu vreau sa ma gandesc cate postari absolut normale sunt cenzurate de tot felul de admini "apolitici' si "impartiali"..mai mult "crestini".

Limbajul insusit este unul USL-ist. Si daca vrei sa fii un om obiectiv faceti o statistica cate articole pe teme politice sunt de stanga si cate de dreapta.

Nu discutam din perspectiva absolut reala a dl.Codrescu despre ce inseamna dreapta si stanga. Aceea e o chestiune pe care dl.Codrescu ar trebui sa o explice mai i detaliu si intr-un limbaj perceptbil si celor cu notiuni reduse de politologie.

Dupa ce faceti respectivul studiu ( in 30 de min e suficient sa va dati seama ; pareti un om cu bun simt si inzestrat intelectual )puteti sa-mi spuneti : "uite Lynx baiete nu e asa...pt. ca....".

Cat despre folos duhovnicesc ma indoiesc ca oameni care folosesc internetul si au la dispozitie duhovnici seriosi au nevoie de exegeza cuiva.

Intre RIC si Patriarh ce pozitie ati adoptat in ultimii ani?

Nu sesizati o substituire periculoasa uneori ?

Altfel putem vb.la nesfarsit prin sistemul copy/paste, periindu-ne si falsificandu-ne bunul simt printr-un manierism gaunos.

Aveti Doxologia si Lumina, plus revistele ortodoxe de mare valoare ale episcopiilor. Dv.preferati citate subliniate in locul analizelor serioase?

Daca dv. sunteti odihnit de cei de la RIC ce pot sa va spun eu?

Nu intru niciodata in terenul numit : LIBER ARBITRU.

Imi place dialogul liber, civilizat. Si dv.asta faceti:discutati civilizat. Tot respectul meu.

Anonim spunea...

Iata cum Basescu se dovedeste inca o data sclavul UE.
In aceasta seara a atacat furibund nationalismul, spunand ca in UE nu mai merge cu asa ceva.
Si ce beneficii a avut Romania de la UE? Mai mult dam decat primim.
UE nu e altceva decat un imens dispozitiv birocratic bazat pe interese si cardasii.
Inca un motiv pentru care acest om, Basescu, trebuie demis.
Mergeti cu totii la vot si votati DA pentru demitere.