luni, 4 martie 2013

Numele răufăcătorului

Site-ul Asociaţiei Rost este din nou online, datorită priceperii şi dăruirii lui Sorin Gheaţă, căruia ţin să-i mulţumesc public. [A nu se confunda site-ul organizaţiei cu www.rostonline.ro, care este platforma noastră de reacţie rapidă şi care a funcţionat în tot timpul asta, prin osîrdia aceluiaşi Sorin Gheaţă.]
Aşa după cum unii dintre dvs. ştiţi, site-ul Asociaţiei a fost victima unei acţiuni abuzive din partea celor care ni-l găzduiau, drept pentru care nu aţi putut să-l accesaţi timp de două săptămîni. Am depăşit momentul, însă mai sînt rubrici care nu au putut fi recuperate. În cel mai scurt timp, vom repune conţinutul lor pe site.
Aşadar, vă rugăm să aveţi îngăduinţă dacă se întîmplă să nu găsiţi ce căutaţi în mod expres. Reveniţi!
Şi dacă tot am pomenit numele celui care ne-a ajutat, să spun şi numele răufăcătorului: Mihnea Nicolescu. Omul ăsta, deşi a fost plătit de un sponsor al nostru ca să ne construiască şi să ne găzduiască site-ul, mi-a pretins o sumă neruşinată, 1.000 de euro, ca să ne permită mutarea site-ului pe alt server. Evident, nu am avut cu el nici un contract care să prevadă vreo plată drept despăgubire dacă ne mutăm site-ul pe un alt server. Explicaţia gestului său, nerostită dar evidentă: primea nişte bani anual de la sponsorul nostru pentru site, iar dacă nu mai găzduia site-ul nu mai lua bani.
Pentru că nu am cedat tentativei de escrocare, a închis site-ul şi a refuzat să ne dea informaţiile (texte şi fotografii) care sînt proprietatea Asociaţiei Rost. A crezut că în felul ăsta ne strînge cu uşa şi ne ia banii. Trecînd peste suma nejustificat de mare, nu-i puteam da banii din principiu. Aşa că, deocamdată, am pus online site-ul în forma pe care am putut să o recuperăm, iar în curînd vom face un site nou, modern şi funcţional, pentru că ăsta a fost cam prăfuit de la naştere (dar, stiti, calul de dar nu se caută la dinţi). 
Mihnea Nicolescu este manager la Xpress Advertising srl şi este băgat şi în www.egazduire.ro şi www.etipardigital.ro.
Vă spun numele şi afacerile lui ca să-l ocoliţi, dacă nu vreţi să vă treziţi cu bătăi de cap. Şi ca să-i mulţumiţi pentru că nu veţi avea acces la arhiva revistei Rost încă o vreme, sper nu prea lungă.

1 Comentário:

Marian spunea...

Frate Claudiu,sa fie cu multa reusita aceasta schimbare si pentru un timp cat mai indelungat!
Bine de stiut numele raufacatorului si de ocolit in totalitate.
Sa-mi fie iertat dar cred numai un om fara morala crestina ,un om fara Dumnezeu poate face asa ceva , ma refer la gestul numitului M.N.
Inca odata sa fie intrun ceas bun aceasta schimbare si sa va feriti de acesti -lupi imbracati in haine oaie-

Doamne ajuta !