marți, 28 mai 2013

Guvernul Ponta îl condamnă din nou pe Sfîntul Închisorilor

Joi, 30 mai a.c., ora 15.00, Consiliul Local al oraşului Tg. Ocna se va întruni pentru a-i retrage titlul de cetăţean de onoare lui Valeriu Gafencu, cel supranumit Sfîntul Închisorilor. Acest gest este motivat de presiunile asupra Primăriei Tg. Ocna pe care guvernul Ponta, prin intermediul prefectului de Bacău, le-a făcut, constant şi tot mai insistent, în ultimele luni. 
Iniţial, o astfel de hotărîre trebuia să fie luată încă de astă iarnă, dar mobilizarea laicatului ortodox a întîrziat-o. Am sperat că nu va mai fi adoptată. Iată însă că lobby-ul evreiesc pe lîngă Cabinetul Ponta s-a dovedit şi de această dată mai puternic. 
Sfîntul Închisorilor n-are nevoie de recunoaşterea noastră. Însă, noi avem nevoie şi de ajutorul lui şi de el ca reper de viaţă creştină şi naţională. Dacă azi duşmanii neîmpăcaţi ai ortodoxiei şi ai românismului ne atacă sfinţii, mîine ce ne vor putea face? Trebuie să ne opunem acestei samavolnicii. Dintr-o datorie morală şi din instinct de supravieţuire naţională.

3 Comentários:

Anonim spunea...

"Trebuie să ne opunem acestei samavolnicii"

Cum? Spune-mi,te rog! Nu vezi ca oricine s-ar opune, indiferent de modalitate, nu are sort de izbanda?

Unknown spunea...

Propun ca joi, ora 15.00, sa protestam in fata guvernului. Iar cei care sint in judetul Bacau ar putea sa protesteze la Primaria Tg. Ocna.
Conteaza gestul, nu neaparat victoria. Caci vom da seama si pentru ce am putut sa facem si n-am facut. Si-apoi unde se straduieste omul pune si Dumnezeu umarul.

radu spunea...

Exista macar un om din Targu Ocna caruia sa ii pese de acest caz? Pentru ca la asta se reduce totul. Daca pentru alesii locali sau pentru cetatenii orasului Valeriu Gafencu inseamna ceva, atunci ei trebuie sa ia atitudine, chiar si asumindu-si riscul de a "se pune rau" cu guvernul. Daca Gafencu nu inseamna nimic pentru ei si titlul acela i-a fost acordat doar asa, ca sa fie, atunci retragerea titlului nu e doar oportuna, ci chiar necesara.