duminică, 25 august 2013

(Im)Politice II

# Un prieten: "regii" ăştia ţigani sînt precum balaurii, cade un cap, cresc două în loc. Doamne-fereşte să moară noii "regi" deodată, că or să răsară patru!

# Roxana Iordache: "România de acum încolo are ca o piatră de mormânt convingerea străinilor că este de fapt Rromânia, ţara internaţională a rromilor, regatul ţiganilor de pretutindeni.
(...) Dubla bulibăşeală de la Sibiu e imaginea lipită de fruntea României. Câtă activitate diplomatică ar trebui ca să-i convingi pe străini – şi ignoranţi, şi interesaţi de batjocorirea noastră – că România nu-i Rromânia, ci un leagăn al civilizaţiei creştine? Bulibăşeala e totodată menită să maculeze ideea de monarhie şi să blasfemieze Coroana Română, a cărei deviză este Nihil sine Deo. În sfântă tradiţie ortodoxă. Deci, e, de fapt, o triplă bulibăşeală: macularea României, a monarhiei şi a ortodoxiei.
(...) A fost o maimuţărire a ceremoniilor de încoronare, s-a strigat, grotesc, “Trăiască regele” pentru ambii fraţi. Şi ce-i extrem de grav, de-o gravitate maximă, e faptul că la Sibiu s-a etalat manifest o STATALITATE PARALELĂ. Inaugurată pe vremea lui Iliescu şi “consacrată” pe vremea lui Băsescu care, la patru ace, a depus la priveghi o coroană semnată “preşedintele Traian Băsescu”. Partener strategic al Casei Regale Cioabă. Sau supus?".

# George Damian, într-un articol dedicat contextului în care a avut loc actul de la 23 august 1944: "Indiferent dacă mareşalul Antonescu rămînea sau nu la putere, pînă la urmă sovieticii tot ar fi rupt frontul şi ar fi invadat România. Cu sau fără rege, cu sau fără lovitura de stat de la 23 august 1944, România tot sub influenţa sovietică ar fi ajuns."
Părerea mea: Regele Mihai a greşit. Rezistenţa pînă la armistiţiu era cea mai bună soluţie. Majestatea Sa s-a grăbit, iar consecinţele capitulării necondiţionate se văd pînă azi.

# Tot politică e şi asta. 
Esenţa proiectului "Roşia Montană": una vorbim, alta fumăm. Unii fumează iarbă de proastă calitate şi, odată cu halucinaţiile despre binefacerile Gold Corporation, capătă şi sindromul Tourette.

Doamna care ne facea sa varsam o lacrima in reclama TV pentru Rosia Montana este cu totul alta in realitate

# Fraţilor, a înnebunit lupul! Sau, mai degrabă, aşa s-a născut.
"Cărţile care înfăţişează imaginea "tradiţională" a familiei, cu mame ce se ocupă cu îngrijirea copiilor şi taţi care merg la muncă, ar putea fi excluse din şcoli, conform unor propuneri de la Bruxelles.
Raportul Comisiei pentru Drepturile Femeii şi Egalitatea de Gen din cadrul Parlamentului European susține că "stereotipurile de gen" din şcoli influenţează percepţia modului în care băieţii şi fetele trebuie să se comporte şi, de asemenea, dăunează oportunităţilor de carieră ale femeilor în viitor.
(...) Joseph Salerno, editor la Quaterly Journal of Austrian Economics, a declarat: “Aceşti oameni nu doar că îşi anunţă intenţiile de a ataca unitatea familiei dar şi pe acelea de a interzice prin forţă menţinerea sa. Seamănă puţin cu încercarea de a anula legea gravităţii”.
Deşi nu se aşteaptă ca recomandările raportului să fie prea curând transformate în legi, ele “ilustrează amplul întuneric din centrul experimentului Uniunii Europene, ce şterge orice urmă de decenţă umană, asemeni unei găuri negre care absoarbe căldura galaxiei.”, adauga Salerno." (Citiţi aici)

Seja o primeiro a comentar