miercuri, 16 octombrie 2013

Viitorul familiei în România, prin perspectiva experienţei norvegiene

Departe de mine gîndul de a idealiza Rusia. Ba chiar sînt mai degrabă înclinat să văd exagerat răul manifest în societatea rusă de azi, de ieri şi de cînd am început să avem de-a face cu ruşii.
Deci, nu din vreo pornire afectuoasă şi nici din vreo naivitate funciară vă propun textul de mai jos. Vă îndemn să primiţi informaţia cu rezervele care se impun (măcar pînă la o verificare mai amănunţită) şi să observaţi şi tendinţele propagandistice din articol. 
Cu toate acestea, cred că merită să ne oprim un pic asupra acestei mărturii, căci, dacă ea exprimă adevărul fie şi în parte, înseamnă că descrie un coşmar de care, mai devreme sau mai tîrziu, putem avea parte şi noi. Mai cu seamă că deja există o politică în România privind şcolarizarea şi "protecţia" copiilor la noi care pare a deschide drumul spre catastrofă. 
În acest context, mi-a reţinut atenţia şi editorialul dlui Adrian Pătruşcă din Evenimentul Zilei, din care citez:

"Într-un an, "maxim" doi, grădiniţa va deveni obligatorie de la CINCI ani, promite agramatul ministru al Educaţiei. Iar "în 6-8-10 ani", grădiniţa va deveni obligatorie de la TREI ani, ambiţionează Pricopie. De ce? "Ca să îi ajuţi să supravieţuiască trebuie să-i antrenezi din vreme!", explică ministrul. Să supravieţuiască? Să-i antrenezi? Asta nu mai e Şcoală, e Cazarmă în toată regula. Nu mai e Instruire, ci Instrucţie.
"La grădiniţă copilul învaţă altceva decât acasă", justifică Pricopie. Corect. Orice influenţă nedorită de acasă - bunicii, mai ales bunicii - ameninţă să-l înmoaie pe micuţ: să-l înveţe altruismul, bunul simţ, mila, respectul. Ori, mai rău, să spună vreo rugăciune. Să-l transforme într-o epavă, un inadaptat în jungla contemporană. Bref, o victimă.
Spre ce fel de Societate ne îndreptăm? Ne văităm că scade natalitatea (o face chiar Pricopie), dar dăm cu târnăcopul la rădăcina Familiei. De ce să faci copii dacă nu poţi să te bucuri de ei? Părinţii "eliberaţi" de grija odraslei, recrutată din faşă de către stat, se pot lăsa liniştiţi în voia pasiunii devastatoare pentru Carieră. "E bine, dragă... La o grădiniţă particulară din Primăverii, cu trei limbi străine, karate şi pian... Vai, ştii ce bună e mâncarea? Da, tu, catering ca acasă!"
Maternitatea / Paternitatea riscă să ajungă un fel de adopţie la distanţă. Dai un ban şi ţi-l cresc alţii. Tu îl pupi în somn şi eventual în weekend. Dacă el nu are dansuri latino, şi tu, închidere de lună.
Iar şcoala, alimentată ritmic cu carne proaspătă, se transformă într-o bandă de producţie de pe care trebuie să iasă produse STAS. După 1989, ni s-a repetat până la saturaţie că învăţământul trebuie să se transforme: să formeze cadre adaptate la cererea Pieţei. Cartea nu foloseşte decât dacă te ajută să-ţi găseşti un loc de muncă! Nu e nevoie de prea multă Biologie, Istorie, Chimie, Literatură, Filosofie. Ba e chiar periculos: rişti să vezi mai departe de vârful cardului. Să vezi că Sistemul e gol. Şi nociv."

___________________________

Interviul realizat de jurnalistu Andrei Fefelov cu o mamă rusă, Irina Bergset, la 9 iunie 2013

"Zavtra": Irina, povesteşte despre cum ai ajuns în Norvegia şi impresia pe care ţi-ai făcut-o despre această ţară.

Irina: În anul 2005 m-am măritat cu un cetăţean Norvegian. Fiul meu (dintr-o relaţie anterioară) avea şapte ani. Am plecat să locuim în Norvegia, în Aurskog-Hekland, satul Aurskog.
În acel moment, eu încă nu ştiam că acum o jumătate de secol în urmă, Norvegia era o ţară al cărei nivel de civilizaţie putea fi comparat cu cel din statele Africii Centrale. În anul 1905, Norvegia a încetat să mai fie dependentă de Danemarca şi Suedia. Această ţară a fost şi rămâne o ţară de iobagi, iar locuitorii ei nu i-au văzut niciodată pe domnitorii lor. Plăteau doar taxele. Nu a fost nici o dezvoltare a culturii, oamenii vorbeau limba daneză sau suedeză, prin urmare, limbile exploatatorilor lor. Mai târziu, aceste limbi s-au amestecat într-un limbaj artificial, numit Bukmolu. Chiar şi acum, fiecare familie din Norvegia vorbeşte în dialectul propriu. Până în prezent, nu există limba de stat, standard. S-ar putea spune că ţara doar acum se formează, în acelaşi timp având loc şi un alt proces. Societatea norvegiană este în decădere morală, copiind legislaţia şi ordinea americană.
Acum 50 de ani, ei au descoperit petrol în mare, cu ajutorul rezultatelor ştiinţifice şi tehnice străine.
Toate acestea le-am aflat mai târziu. Când am plecat din Rusia, ştiam doar atât că, în Norvegia este nivelul de trai cel mai ridicat din lume.
În afară de aceasta, am absolvit Facultatea de Jurnalism şi am fost candidată la ştiinţele filologice, dar în Norvegia nu mi-au recunoscut diploma universitară. Mi-au oferit un loc de muncă de învăţătoare, într-un satuc vecin, la o şcoală de tip nou, după modelul danez, denumit Riddersand, care se traduce "Şcoala cavalerilor". În comparaţie cu sistemul şcolar rus, toate manualele de şcolarizare norvegiene, arată de parcă ar fi tipărite pentru retardaţi mintali. Şcoala primară este până la clasa a 7-a şi rolul programului de stat de predare, este de a învăţa alfabetul şi a socoti, până la vârsta de 13 ani a elevului, pentru a fi în măsură să  socotească preţurile în magazine.
Nu este voie în clasă să se citească cu voce tare, fiind o ruşine. Profesorul special ia elevul pe hol, să nu-l facă de ruşinea copiilor şi acolo îl ascultă cum citeşte. Profesorul de matematică are dreptul de a explica copiilor două exerciţii pe zi, iar atunci când copiii nu învaţă tema în timp de trei zile, o poate repeta. Tema pentru acasă este 5 sau 8 cuvinte din limba engleză, pe săptămână.
Norwegian School este completa degradare a educaţiei. Nu au deloc literatură, fizica, chimie sau ştiinţele naturii. În general, copiii cunosc lumea înconjurătoare întâmplător. Ei ştiu  de exemplu că a fost al Doilea Război Mondial. Dacă vrei să-i înveţi mai mult faptul este  interpretat ca o violenţă împotriva copiilor şi a psihicului lor.
Fiul meu mai mare, a început în Rusia şcoala generală, prin urmare, în Norvegia a devenit wunderkind "copil minune". Până în clasa a 7-a, nu a învăţat nimic. Acolo nu e nevoie să înveţi. În şcoală sunt anunţuri precum: "Când părinţii tăi te roagă să-ţi faci tema, sună-ne! Noi te vom elibera de la astfel de părinţi."
"Zavtra": Toată această atmosferă duce la anumite probleme, dar din ce  moment a devenit viata ta in Norvegia, nesuportabilă şi de ce?

Irina: S-a întâmplat după 6 ani de şedere în Norvegia. Nu ştiam nimic despre sistemul lor „Barnevarn“.
Am trăit cu grijile mele: casă, muncă, familie... Puţin am pătruns în organizarea de stat a ţării în care m-am mutat. Am auzit că luau copiii de la părinţi, dar eu am fost doar  o "mamă normală".
De soţul meu am divorţat după trei ani de viaţă împreună, după naşterea fiului nostru, datorită conflictului de culturi diferite. Îmi spuneau că în fiecare casă sătească există o toaletă şi duş. Da, i-am răspuns, dar cu toate acestea, norvegienii au obiceiul să se urineze şi aşa în spatele casei. Trei ani am locuit singură cu copiii. Am luat un împrumut de la bancă, am cumparat apartamentul meu, mi-am asigurat o viaţă normală. Am lucrat şi m-am dedicat copiilor. Copiii au fost doar cu mine. Pentru că tatăl îi făcea rău fiului meu din prima căsătorie, am decis să nu mai aibă loc  nici o întâlnire cu acesta.
Cu fiul cel mic, el a fost obligat prin lege să se întâlnească. Am încercat din toate puterile ca fiul nostru să nu rămână peste noapte la tatăl său (exista pericolul de bătaie), dar şcoala şi alte instituţii de stat, m-au forţat să las copilul la tatăl lui.
Mai întâi a fost înţelegerea pentru două ore, dar mai târziu rămânea aproape o săptămână. Copilul avea febră când tatăl său l-a luat iarna, la -30°, la rudele lui.
În anul 2011, m-am dus la poliţia locală, după discuţia mea cu băiatul, care mi-a povestit că mătuşile şi unchii, rudele tatălui, i-au provocat dureri la gură şi la fund. Îmi vorbea despre astfel de lucruri, pe care nu am putut să le cred la început.
Am scris o declaraţie la poliţie. Pe 8 martie, ne-au chemat la secţia pentru protecţia oficială a copiilor Barnevarn. Interogatoriul a durat 6 ore. Am fost acolo eu şi cu cei doi copii ai mei.
La ei este numai de formă sistemul creat pentru protejarea copiilor, de apărare a drepturilor acestora. De abia atunci am înţeles că centrele "Barnevarn", care sunt în fiecare sat, sunt numai pentru a descoperi denunţătorii, copii şi părinţi nemulţumiţi şi pentru a-i pedepsi cu izolarea.
Din ziare am aflat de cazul în care o fetiţă de 7-8 ani, a fost condamnată de o instanţă la plata cheltuielilor de judecată şi compensaţie financiară pentru perioada şederii bătăuşului în închisoare. În Norvegia este totul pe dos. Pedofilia, de fapt, nu constituie o infracţiune.
Prima dată mi-au luat copiii pe 8 martie 2011. Capturarea se face astfel: copilul nu se mai întoarce de la grădiniţă sau de la şcoală, astfel, practic vi-l fură, dispare, pentru că este ascuns într-un loc secret. În acea zi mi-au spus: „Înţelegeţi, această situaţie s-a ivit, mărturisiţi violenţa împotriva copiilor. Avem nevoie ca să vă controlaţi la medic dacă sunteţi sănătoasă.“ Nu am protestat. Clinica a fost la 10 min cu maşina. Asistenta socială m-a aşezat în maşină şi a spus: „Te ajutăm, în acest timp ne jucăm cu copiii tăi“. Copiii au rămas nu oriunde, ci în centrul de protecţie a tinerilor. Când am ajuns la clinică, m-a sunat Saşa, fiul meu mai mare, atunci avea 13 ani, ... "Mami, ne duc la o familie adoptivă ..." Am fost la 10km de copii, pe care îi duceau la o adresa secretă.
În conformitate cu legislaţia locală, copiii sunt luaţi fără nici un fel de acte. Singurul lucru ce puteam face, era să mă stăpânesc. Plânsul este "interzis" în Norvegia, este considerat o "boală" şi "Autorităţile pentru apărarea copiilor" pot să vă trimită forţat la psihiatrie.
Se pare că în Norvegia este plan de stat, cota pentru luarea copiilor de la părinţii lor. Autorităţile de protecţie, chiar se întrec în realizarea acestei cote.
Grafice şi diagrame sunt publicate la fiecare 3 luni: câţi copii şi în care cartier au fost colectaţi.
Am primit recent un raport suedez cu privire la colectarea copiilor de la familii din Suedia şi din ţările scandinave vecine. 
Este vorba de un fenomen aparte. În acest raport se afirmă că, în Suedia au fost retraşi din familii, 300.000 de copii. Acest lucru înseamnă că este vorba de o generaţie întreagă a copiilor furaţi de la părinţii lor biologici.
Oamenii de ştiinţă, criminologii, juriştii, avocaţii - oameni cu valori tradiţionale, care încă îşi amintesc că în Suedia era familia -, nu înţeleg. Ei spun că are loc ceva ciudat. Are loc dezvoltarea statului pe familii.
Experţii indică 10.000 coroane (suedeze sau norvegiene) pe zi, sumă ce o primeşte familia adoptivă pentru un copil primit. Agentul organizaţiei "Barnevarn", primeşte de la bugetul de stat, sume imense pentru răsturnarea cuibului de familie, pentru copilul furat. Acest lucru se întâmplă în toate ţările scandinave.
În acest sens, părinţii adoptivi pot alege copilul, ca la piaţă. Dacă ţi-a plăcut o fetiţă blondă cu ochii albaştri şi o vrei, ajunge să telefonezi la Barnevarn şi să spui: "Sunt pregătit/ă, am cameră pentru copil" şi să spui numele copilului.
Ombudsman, în Norvegia, încearcă să lupte împotriva sistemului Barnevarn. Consideră că acest sistem de tranzacţii cu copii, este corupt. În luna mai, familiile afectate de acest sistem, au organizat un protest împotriva separării copiilor de părinţi.
Titlul în ziarul norvegian: "1/5 din copiii norvegieni sunt deja salvaţi de la părinţi", înseamnă că dintr-un milion de copii, în acest stat, cam 200.000 sunt "salvaţi" şi nu mai locuiesc cu mama şi tata acasă, ci într-o instituţie pentru copii.
Conform statisticilor publicate în mass-media norvegiană, doi din zece copii sunt născuţi de femei norvegiene, restul fiind copii de emigranţi. Emigranţii dau Norvegiei o populaţie sănătoasă, deoarece la ei nu sunt aproape deloc practicate căsătoriile. Cei mai mulţi copii au primit Barnevarn de la părinţii ruşi.

"Zavtra": Atunci când un copil este luat de la părinţi, ei ce pot face?

Irina: Aproape în fiecare lună, în Norvegia se sinucide o mamă rusă. Pentru că atunci când vin să-ţi ia copiii, eşti lipsită de putere. Eşti singură împotriva sistemului. Ei îţi vor spune de exemplu: "Faci omleta altfel decât în Norvegia, forţezi copilul să-şi spele mâinile, mergi strâmb, prin urmare, nu poţi sta aici cu copilul pe nisip. Asta înseamnă că eşti o mama rea şi de aceea îţi luăm copilul."
Sistemul de protecţie a copilului în Norvegia, se bazează pe principiul prezumţiei vinovăţiei părinţilor.
Părintele este conştient vinovat. Pe părinţi se aruncă o grămadă de minciuni. Totul începe cu o afirmaţie simplă: "Vreţi să vă întoarceţi în Rusia" şi nu puteţi nega, doar aveţi rude acolo. Sau: "Vreţi să asasinaţi copiii voştri", asta pentru că ruşii obişnuiesc să spună "te omor!"
Sistematic te pun în situaţii când trebuie să te aperi. Un singur om nu poate să oprească maşinăria de stat, bazată pe recompense fabuloase oferite avocaţilor de la birourile de protecţie a copiilor, judecătorilor, psihologilor, psihiatrilor, părinţilor adoptivi şi altor asemenea. Recompensele se dau pentru fiecare copil  cu ochii albaştri, luat. Tu nu ai nici o şansă de a-ţi salva copilul de la adăposturile norvegiene pentru copii. Am trecut prin toate instanţele judecătoreşti norvegiene. Totul este susţinut, corupţia este peste tot. Copiii sunt bunuri, pe care ei nu le restituie.
Toate articolele ziarelor ruseşti despre copiii mei au fost traduse în norvegiană de avocatul de la Barnevarn şi utilizate pentru a mă învinovăţi. "Ea nu este normală, ea îşi apără copilul prin intermediul ziarelor". În vest funcţionează legea privind confidenţialitatea, care este promovată activ şi în Rusia.

"Zavtra": Aţi indicat că în nordul Europei, funcţionează sistemul de lichidare a familiei, legat de abuzuri sexuale asupra copiilor. Cum funcţionează acest lucru?

Irina: Ministerul care se ocupă cu probleme legate de copii, se numeşte literalmente Ministerul Afacerilor Copiilor şi Egalităţii la toate formele de diversitate sexuală.
Minorităţile sexuale în Norvegia, cu siguranţă nu mai sunt minorităţi.    Minorităţile, sunt acum orientaţii heterosexuali.
În materialele sociologilor, disponibile în mod liber, se afirmă că, în anul 2050, Norvegia va fi ţara cu 90% homo. Ce se înţelege prin termenul de "homo" este greu de imaginat. Se spune că ideile noastre despre lesbiene şi gay sunt deja trecutul.
S-ar părea că voi nu sunteţi implicaţi; să facă ce vor, ce am eu şi copiii mei cu asta? Cândva şi eu mă întrebam aşa, pentru că am trăit în ignoranţă completă despre asta, că întoată Europa se introduc în viaţă standardele sexuale, care reglementează creşterea copiilor în conformitate cu cadrul definit. 
Sunt obligatorii pentru toţi cei care au semnat convenţia de admitere, făcându-se acum lobby şi in Rusia. Acolo literalmente se spune despre modul în care părinţii, în colaborare cu personalul grădiniţei, sunt obligaţi să educe copiii în "diferite forme de iubire".
O parte specială a acestui total-european, sex-standardul, indică de ce ar trebui să ne învăţăm copiii despre masturbare, părinţii şi profesorii în grădiniţe sunt obligaţi să pună aceasta în aplicare, până la vârsta de 4 ani şi nu mai târziu. Pentru noi ruşii din "peşteră" este o informaţie foarte utilă.
La pagina 46 din acest document se afirmă că un copil nou-născut trebuie să fie conştient de identitatea lui de gen. Cu sex-învăţatul obligatoriu din naştere, copilul vostru trebuie să realizeze ceea ce este: gay, lesbiană, travestit sau transsexual.
În privinţa egalităţii de gen, sunt omişi termenii de "bărbat" şi "femeie", astfel încât rezultatul vi-l puteţi imagina şi singuri!
În Norvegia, a fost înfiinţat Institutul de cercetare ştiinţifică la Universitatea din Oslo, care examinează sinuciderile copiilor de la 0 la 7 ani. Este foarte ciudat, cum poate un copil nou-născut să se sinucidă?! Dar conform Barnevarn, este natural...
După urgiile sadice, când copiii într-adevăr mor, asemenea cazuri sunt luate ca fiind sinucidere.

„Zavtra“: Irina, să ne întoarcem la experienţa dumneavoastră personală ...

Irina: A doua oara mi-au luat copiii pe 30 mai 2011. M-au sunat doi poliţişti şi doi lucrători de la Barnevarn (Oficiul pentru Protecţia Copilului). Am deschis, poliţiştii erau înarmaţi, a venit chiar comandantul de la secţia de poliţie Bjorklagena şi mi-au spus: "Am venit să-ţi luăm copiii!". Am sunat-o pe avocată şi ea mi-a spus: "Da, în conformitate cu legile din Norvegia, sunteţi obligată să îi daţi. Dacă vă opuneţi, vi-i ia şi aşa oricum şi nu îi mai vedeţi mai mult. Sunteţi obligată să daţi copiii şi mâine, vă vor explica despre ce este vorba". Au luat imediat copiii, care nu au reuşit nici să se schimbe, fără să-mi arate nici un document.
Am rămas în stare de şoc. Acum trebuia să dovedesc că eu sunt o mamă bună.
În ziar a fost descris un caz în care un băieţel a fost luat de la mama sa şi a fost violat în toate instituţiile de apărare a copilului. Când a împlinit 18 ani, şi-a cumparat o armă, a venit "acasa" şi i-a împuşcat pe părinţii adoptivi.
Alt caz, un băieţel care a fost luat de la mama sa şi plângea că vroia la mama. Medicii au spus că este paranoia şi l-au îndopat cu medicamente. După ce jurnaliştii au început să manifeste interes pentru acest caz, l-au înapoiat la mamă într-un scaun cu rotile. Băiatul a pierdut în greutate 13 - 15 kg. Avea distrofie, cu modificări ireversibile.
La o vizită la copiii mei, fiul mai mare mi-a zis că a scris o scrisoare la consulatul rus, în care a spus că, şi dacă ar muri, tot va fugi din Norvegia, că nu v-a trăi într-un lagăr de concentrare.
Şi a reuşit să organizeze propria evadare. A luat contact prin internet cu polonezul Krzysztof Rutkovský, care a reuşit să salveze o fetiţă poloneză, de la o familie norvegiană adoptivă. Polonezul m-a sunat în ultimul moment, când totul a fost pregătit. Mi-a spus: "Când scot singur băiatul din ţară, fără dumneata, va fi răpirea unui copil străin, dar dacă vei merge şi dumneata, va fi ca un ajutor dat familiei." A fost o decizie dificilă: a muri toţi trei în Norvegia, sau a salva cel puţin pe fiul mai mare şi pe mine. Nu doresc nimănui să aibă asemenea trăiri ceva de genul acesta.
În Polonia, am stat trei luni. Mama biologică are dreptul la copilul său doar în Rusia, nicăieri în altă parte în Europa. Copilul meu a primit mai întâi mamă adoptivă norvegiană, apoi ne-a acuzat de răpirea copilului de către o străină (adică eu). Atunci Polonia a stabilit o altă mamă adoptivă.
Pentru a ajunge copilul în Rusia, mama mea (adică bunica lui), a devenit mama adoptivă din Rusia. Astfel s-a făcut schimbul între mamele adoptive poloneză şi rusă. Aşa că, fiul meu avea părinte norvegian numărul unu, părinte polonez numărul doi şi al treilea părinte, rus. Mama biologică este în Europa un nimic.

"Zavtra": După ce v-aţi întors în Rusia, au început să circule informaţii cu privire la cazuri similare. Povestiţi-ne despre asta.

Irina:  Să vă dau un exemplu: Irina S. a locuit în Marea Britanie 18 ani. A avut acolo un prieten şi a născut o fetiţă. Într-o zi, Irina S. a aflat că partenerul ei este membru al clubului sadomasochist. Se uitau la televizor împreună cu fiica lor, aratau acolo un concurent şi fiica spune: "Mami acest unchi s-a jucat cu mine de-a doctorul... O!!!  Şi mătuşa aceasta s-a jucat cu mine în cada de baie..." Puteţi să vă imaginaţi că copilul dumneavoastră povesteşte lucruri de genul asta?
Irina S. s-a dus să se consulte cu un psiholog pentru copii, care i-a spus: "Dragă, tu eşti pastă de dinţi, eşti ziua de ieri. Aceasta nu este perversiune, aceasta este un sex creativ pentru elită."
Irina S. a tăcut şi în linişte a început împachetatul lucrurilor şi pregătirea de evadare în Rusia. Femeie înţeleaptă ...
În Norvegia, au fost legalizate mai întîi căsătoriile între persoane de acelaşi sex, apoi a fost aprobată Legea privind adopţia copiilor de către partenerii homosexuali.
Preoţii (femei şi bărbaţi) vorbesc deschis despre orientarea lor sexuală netradiţională. Mai recent, au apărut îndrăzneţii din cercul homosexualilor, care ridică întrebări de drept privind căsătoriile cu copii.
Dacă noi, părinţii valorilor tradiţionale, stăm ca nişte găini şi aşteptăm, atunci această luptă cu ei este pierdută. Astăzi, sunt locuri de experiment în Europa de Nord, Germania, SUA şi fostele colonii britanice, precum Canada, Australia şi Noua Zeelandă – acestea fiind focarele, de unde primesc cele mai multe chemări de ajutor SOS, de la mamele ruse.
Ideea necesară rezistenţei deschise mi-a dat putere în Norvegia de a nu mă lăsa învinsă, de a nu înnebuni.
În Rusia, fiecare părinte trebuie să înţeleagă că, în ultimii 30 de ani, structurile care sunt implicate în traficul de copii sunt părtinitoare redistribuirii maselor demografice, au adoptat poziţia că părintele şi copilul nu sunt o singură entitate.
Acum copiii aparţin unei companii abstracte sau statului.
Pentru a face lucrurile si mai rele, în conformitate cu Aranjamentul de la Haga din 1980, în care Rusia a semnat în 2011, copiii aparţin teritoriului în care se află ultimele 3 luni.
Filosofia acestor "inumani", dezvăluie proiectul Partidului Muncitoresc Norvegian de guvernamant, despre care tocmai am citit recent în SMI norvegian. Lisbakken, ministrul responsabil pentru familie şi copii, declară fără ruşine: "Eu sunt un homosexual. Vreau ca toţi copiii din ţară să fie ca mine." A iniţiat Programul de Stat experimental, în care au fost eliminate de la grădiniţe poveşti ca Cenuşăreasa şi poveştile fraţilor Grimm. În locul lor a fost scrisă altă literatură de tip "Rege şi Rege", sau "Copii gay". În ele, de exemplu, prinţul se îndrăgosteşte de rege, sau de alt prinţ, prinţesa visează la căsătoria cu regina.
În conformitate cu legea, copiilor de grădiniţă educatoarele sunt obligate să le citească aceste povestiri şi să le arate imagini.
S-a întâmplat un caz. Turişti ruşi s-au dus în Noua Zeelandă cu o viză de şedere de scurtă durată, de exemplu pe 7 zile, părinte cu copil.
Părinţii, ori au ţipat la copil, ori copilul plângea mai tare şi de la hotel au sunat la serviciul pentru protecţia oficială a copiilor. A apărut grupul "salvator" şi le-a luat copilul, l-au „salvat“ de la părinţii "sadici". Diplomaţii ruşi au luptat mai bine de un an pentru o întâlnire între părinţii biologici şi copil.
Eu personal de doi ani mă lupt pentru dreptul de întâlnire cu fiul mai mic.
Brejvik, care a ucis 80 de persoane, are dreptul de a apela la rude în fiecare zi. Condamnaţii la moarte, peste tot în lume, au dreptul la scrisori şi apeluri telefonice, dar mama nu are posibilitatea nici chiar să vorbească cu copilul ei.
Oricum, Brejvik "a salvat" Norvegia înaintea partidului muncitoresc de guvernământ, şi ei au anunţat că urăsc musulmanii. Brejvik a fost violat la 4 ani de o mamă. Barnevarn l-a luat şi l-a trimis la „încercări pe etape“. Fiecare familie l-a "gustat" (probabil a fost dat la mai multe familii adoptive). Apoi tânărul a pregătit acţiunea sa 9 ani. Cred că i-au promis marea cu sarea, ca să nu pomenească despre acest subiect. Jurnalistii suedezi au descoperit deja această poveste.
La fiecare cinci ani, Barnevarn emite rapoarte despre emigranţi. Cati copii au fost luaţi de la părinţii biologici si care este originea parintilor. Pe primul loc se află Afganistan, apoi Eritrea şi Irak. Dintre copiii albi, Rusia este pe primul loc, iar în topul general, se află pe locul 4.
Părinţii biologici capătă de la stat permisiunea de a se întâlni cu copiii lor furaţi,numai două ore, o dată la jumătate de an. Este maximum. Fiul meu, care a fugit în Rusia, este înregistrat virtual în casa lor adoptivă, ca aparţinând de populaţia Norvegiei, până la vârsta de 23 ani.
Un alt lucru important. Numai în Norvegia funcţionează 19.000 de organizaţii non-guvernamentale pentru reprofilarea copiilor din bărbat şi femeie sau invers, sau în alte sexe neconvenţionale.
Copilul este nevoit să evolueze în categorie sexuală non-tradiţională stabilită. Ceea ce a povestit fiul meu cel mic deja nu mai este o pedofilie primitivă, ci un fel de training organizat.

"Zavtra": Este greu de crezut că există asemenea orori teribile ...

Irina: Până când rezolvaţi dacă este de crezut sau nu, în această lume este o întreagă generaţie de părinţi, care trebuie să trăiască cu această oroare.
Totul serveşte ideii de “toleranţă pentru diversitate”. Spun despre copii că au dreptul la alegerea sexuală de la naştere, au dreptul la diversitatea sexuală.
Împotriva noastră şi a voastră, împotriva părinţilor şi copiilor, sunt reţele bine organizate în lumea interlopă.
Se pare că a venit timpul să recunoaştem în mod deschis şi sincer şi la fiecare departament al poliţiei ruse, la toate nivelurile, să se constituie o unitate specială de combatere a acestor grupuri internaţionale de banditism demografic.
La marşul pentru „Apărarea copiilor“, am încurajat părinţii să scoată masca frumoasă a justiţiei juvenile din vest, care nouă ni se prezintă ca fiind „salvatoare a copiilor de părinţii alcoolici” şi care este folosită în încercare,a la nivel mondial, de a schimba sexul copiilor noştri.
Experiment monstruos, care de aproape 30 de ani, progresează în toată Europa.
În Europa, dar şi în Canada, SUA, Australia şi Noua Zeelandă, peste tot în afara Rusiei, familia este zdrobită şi despărţită. Familia, ca legătura între părinţi şi copii, este distrusă planificat.
Cifre de copii luaţi: 200.000 în Norvegia, 300.000 în Suedia, 250.000 în Finlanda, în Germania, Israel la fel un număr foarte mare. Acestea sunt generaţii furate.

"Zavtra": Pe baza acestor informaţii, se pare că ţara noastră este o insulă cu un stil de viaţă creştină ...

Irina: Despre mine se vorbeşte des: "Aha, mai întâi a fugit în vest, iar acum a devenit o patriotă fanatică". Da, eu sunt o patriotă involuntară. Pentru ca omul să aprecieze Rusia noastră, probabil că este nevoie să piardă totul. Am plătit prea scump pentru greşeala mea - propriul copil - şi am avut parte de o experienţă oribilă.
Mai mult de 100 de familii ruse îngenunchează azi în jurul Rusiei şi strigă: „Noi suntem musafirii din viitorul vostru! În vest ne-au furat copiii. Luaţi seamă la nenorocirile noastre şi învăţaţi-vă minte! Treziţi-vă, opriţi ciuma celui de-al treilea mileniu! Ridicaţi o cortină de fier faţă de aceste toleranţe şi perversiuni! Împingeţi această mizerie dincolo de graniţele Rusiei!”
________________________

Interviu realizat de Andrei Fefelov, mişcarea internaţională publică "Mame din Rusia", apărut în ziarul "Zavtra".
 http://www.chelemendik.sk/Rozhovor_s_ruskou_mamou_plakat_je_v_Norsku_zakazane_je_to_povazo_119288153.html
http://www.magnificat.sk/2013/08/europska-unia-alebo-kam-sme-sa-to-dostali/


48 Comentários:

Anonim spunea...

Chiar astazi am citit ceva asemanator despre Anglia (si Olanda):

http://www.telegraph.co.uk/health/children_shealth/10149479/What-our-judges-forget-when-they-send-children-into-care.html

http://www.telegraph.co.uk/health/children_shealth/10234002/Families-are-torn-apart-but-others-are-free-to-kill.html

http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/christopherbooker/10092748/Dutch-social-workers-catch-the-English-disease.html

Anonim spunea...

Extrem de prost documentat ! Nu îmi dau seama daca e doar o prostie articolul acela de ziar,sau o minciuna sfruntata.

Cri-Cri spunea...

Buna ziua. Va multumesc pentru articol. Eu locuiesc in Norvegia de 4 ani si, din fericire, am o cu totul alta parere despre acest caz. Cred ca articolul pe care l-ati publicat intareste mai degraba sistemul de valori grav bolnav din RUSIA, decat din Norvegia. Da, multe lucruri sunt adevarate in articol, insa doamna se afla intr-un put de greseli si intr-un propriu sir de povesti imaginate intr-un mod fantastic. Nu afirm asta pentru ca imi imaginez adevarul in cazul ei, ci pentru ca chiar identific faptele pe care le explica intr-un context complet inventat. E ca si cand ea spune "toata lumea e nebuna, doar eu am dreptate". Eu cred ca dansa are o problema. Pedofilia e legala? Asa ceva nu e posibil nicaieri si ma mira ca femeia nici macar nu stie asta. Mai mult, ma mira faptul ca jurnalistul publica asa ceva, fara nici un fel de nota bene. Homosexualitatea e legala, dar asta e cu totul alta mancare de peste, iar cele doua nu se pot compara. Doamna insista, in intregul ei interviu, cum "vestul" e ciuma, iar mama Rusia are alte valori, mai pretioase: oamenii mor de foame in Rusia, se drogheaza intr-o proportie extrem de mare, infractionalitatea e mult peste medie, coruptia la fel, justitia nu functioneaza, iar oamenii de rand sunt privati de libertate si omorati daca indraznesc sa spuna ceva impotriva sistemului. Asta e Rusia. Mai departe, cum spuneam, sunt si multe lucruri adevarate in articol. Ca de exemplu "daca ii spui copilului "te omor", ca asa se obisnuieste in Rusia, sistemul ti-l ia" - hm... oare oi fi doar eu sau asta chiar nu e normal?? -, "daca iti bati copilul, sistemul ti-l ia" - DA! foarte bine -, "daca copilul plange, vin sa investigheze". Da, este corect. Plansul nu este considerat o boala, insa este considerat o problema: de ce ar plange copilul, daca tu esti o mama intelegatoare si inveti sa comunici cu el? Ca si comparatie, copiii norvegienilor nu plang. Sunt foarte linistiti si zambesc tot timpul. Ii vezi in avion, pe strada, la doctor. Nu, nu plang. Numarul doi: bataia. Nu, bataia nu este rupta din rai, nici macar daca e doar "o palma la fundulet, acolo", cum aud de multe ori inclusiv din partea romanilor. Ca idee, auzisem de o doamna romanca in Norvegia, careia i se intamplase acelasi lucru, i se luase copilul. Initial mi s-a parut revoltator, pt ca doamna spusese ca i-au rapit copilul pur si simplu, fara ca ea sa faca nimic. Dar apoi am aflat ca il batuse intr-un parc timp de cateva minute in sir, iar cineva alertase politia. I-au luat copilul, iar cand ceilalti din grupul de romani au inceput sa ii spuna ca nu e bine sa iti bati copilul, a inceput sa isi dea arma pe fata. Pe langa ca nici macar atunci nu intelegea care a fost problema, insista ca bataia e cea mai buna metoda pentru a educa un copil si trebuie sa fii prost daca crezi altceva. Trebuie sa specific ca tot limbajul ei, in general, era de mahala, iar mai tarziu aflasem ca femeia nu avea nici un fel de studii. Cred ca nu e exagerat daca o identific cu aceasta rusoaica, avand in vedere ca interviul a fost atat prelucrat, cat si tradus.

Deci problema nu e nici la norvegieni, nici la a-ti duce copilul la gradinita de la 3 ani. Problema e in mintea imaginata a acestei femei si a multor parinti care habar nu au sa fie parinti. Slava Domnului, exista tari ca Norvegia, unde copilul iti este luat si educat in mod adecvat, daca tu nu esti in stare de asta. Daca s-ar face asta si in Romania, ar fi ideal.

manuela spunea...

Mi-e rau...fizic. Ce putem face?

Cri-Cri spunea...

Si inca ceva: Audun Lysbakken nu e din partea Partidului Laburist si nu e nici gay. Are sotie si copil, e bine mersi si e 100% heterosexual. http://www.kjendis.no/2012/06/30/kjendis/lysbakken/bryllup/22366942/

Silvia.. spunea...

Foarte adevarat si eu stiu cum este viata in Norvegia am fost si anu trecut si anu aceste 6 luni de zile..acolo este o viata plina de civilizatie plina de bucuri..acolo ai tot ce iti doresti..acolo poti sa cresti normal nu ca in norvegia..>:D<

un ateu spunea...

Wau!
de necrezut atitudinea partinitioare si de dezinformare a acestui articol. Statisticile sunt grav masluite, cadrul legal prezentat de o maniera incorecta, premise false si o tendinta propagandistica care transpira prin fiecare rand...
in plus, articolul face referire la un caz preluat dintr-o publicatie... ruseasca, tara renumita pentru "libertatea de exprimare" si "lipsa cenzurii"...

Feli Popescu spunea...

Putem sa va rugam sa investigati si sa scrieti adevarul si despre cazul preotului Valentin Istrati, potential pedofil si abuzator? Multumim pentru ajutor. O mamica disperata, cu trei copii traumatizati, v-ar fi f. recunoscatoare!

mielu spunea...

Din pacate nu sunt inventii. Iata aici si alte marturii:
http://www.ndtv.com/article/world/the-norway-custody-case-five-big-facts-on-the-nri-nightmare-170092


Dar pe de alta parte nu e nimic nou in asta. Astfel de lucruri s-au intamplat si in vremea comunismului. Am citit undeva ca copii erau indemnati sa-si toarne parinti ca tradatori de tara (tot in Rusia). La fel si in vremea ocupatie turce sau a invaziilor tatare cand copii erau rapiti din sanul famiilor lor. Diferenta e ca acum se incearca a se da o aura de legalitate/normalitate unor astfel de fapte.

Parerea mea insa e ca problema noastra cea mai mare e de perceptie. Pe noi societatea moderna ne-a vrajit; ne-a facut sa credem ca am ajuns sa traim niste vremuri in care siguranta, pacea, normalitate sunt realizabile. Dar strabunii nostri stiau ca pericolul ii paste in fiecare ceas al vietii lor si de-aceea de altfel au avut si credinta asa de tare. Pt. ca doar datorita ei au putut rezista tuturor nenorocirilor istoriei.

Si azi, ca si acum 100, 500 sau 1000 de ani, singura noastra scapare este Domnul Isus Hristos!

Anonim spunea...

Este o perspectiva apocaliptica si tind sa cred ca povestea este in proportie de 90% falsa. Cel mai probabil imi pare ca femeia a fost marcata de niste probleme reale avute in Norvegia si si-a construit aceasta imagine dementa a societatii norvegiene ca sa justifice exclusiv prin factorii exteriori propriile esecuri. Fara sa incerc sa fac analize psihologice, tabloul este prea sumbru ca sa fie real. Ca propaganda homosexuala exista chiar de la nivel de scoala nu ma indoiesc, dar citind articolul parca ma aflam in "Minunata lume noua"

Stefan

Caelislilia spunea...

Buna ziua! sunt bucuroasa ca ati infiintat acest BLOG. Subiectul " Viitorul Familiei" este ales foarte bine, ... caci acea clica care conduce lumea ( mai bine zis-vrea sa o conduca- aceea este cea care manipuleaza stilul vietilor noastre. Rusine- si PACAT- ca guvernele tarii noastre le fac jocul.
Cu multa stima,C.(o dascalita din lumea de astazi.)

Unknown spunea...

Tind sa cred foarte putin din acest articol: incepand cu afirmatiile legate de sistemul de educatie norvegian si pana la indepartarea lor din familia care le-a dat nastere. Imi imaginez ca e vorba mai mult de o experienta personala decat de un sistem care merita sa fie criticat.

Anonim spunea...

Au inceput rusii sa si dea seama ca populatia tarii vrea sa scape de regim plecand in vest, si au inventat povestea bau-bau :)))

Khrisu spunea...

Daca nu vi s-a intamplat voua nu inseamna ca nu exista. In acest document sunt prezentate cazuri concrete care seamana izbitor cu ce relateaza Irina
http://nkmr.org/docs/Report_to_the_Council_of_Europe_-_Child_Removal_Cases_in_Sweden_and_the_Nordic_countries.pdf

Khrisu spunea...

Daca nu vi s-a intamplat voua nu inseamna ca nu exista. In acest document sunt prezentate cazuri concrete care seamana izbitor cu ce relateaza Irina
http://nkmr.org/docs/Report_to_the_Council_of_Europe_-_Child_Removal_Cases_in_Sweden_and_the_Nordic_countries.pdf

Anonim spunea...

Eu cred tot ce -a scris doamna. Pt copilul tau suferi foarte mult si nu te poate influenta cineva sa spui ca a fost abuzat sexual, daca nu s-a intamplat concret.

Anonim spunea...

http://stirileprotv.ro/stiri/social/o-familie-de-romani-reclama-statul-suedez-ne-au-luat-copiii-din-casa-nu-stim-nimic-de-ei.html

Sakoliane spunea...

Locuiesc in Norvegia si in primul rand vreau sa va rog sa publicati articole cu teme adevarate. Ar fi bine sa va documentati inainte de-a publica asa ceva...deoarece s-ar putea sa va treziti cu un proces usturator pe cap, din partea autoritatilor acestei tari.
Cititi mai jos despre Barnevern!
https://www.bergen.kommune.no/tjenestetilbud/barn-og-familie/barnevern-og-familievern/barnevern/barneverntjenestens-omsorgsovertakelse-av-et-barn-og-plassering-av-barn-utenfor-hjemmet
Cat despre rusoaica care a dat acest interviu...vine din Rusia casatorindu-se cu un norvegian ( metoda cea mai simpla de-a primi acte norvegiene - intregire de familie)..si, divorteaza dupa trei ani.
Citit legile norvegiene!

Anonim spunea...

am fost un caz asemanator anul trecut cand niste romani si-au pierdut copii, pardon au fost luati de un stat ( nu-mi aduc aminte , dar a fost mediatizat la tv) si nu i-au recuperat nici azi. si ma intrebam de ce statul roman nu a facut nimic sa-si recupereze cetatenii ? inteleg un copil , doi, zece dar 200000 sa fie luati din familii si crescuti de straini? din cauza asta se formeaza psihopatii care intra peste ei cu arma. si cica ei nu au probleme. vai de ei.

Anonim spunea...

Ca si comparatie, copiii norvegienilor nu plang. Sunt foarte linistiti si zambesc tot timpul. Ii vezi in avion, pe strada, la doctor.

se pare ca acolo este tara perfecta. or fi setati copiii astia. n-am mai auzit copil sa nu planga, copil sa nu faca mofturi, sa nu se enerveze ca nu primeste ceva, probabil ca ei nu se bat fac ai nostrii, nu se dau cu rolele ca ar cadea si ar plange si atunci vine statul norvegian si iti ia copilul ca n-ai fost o mama buna sa prevezi accidentul ; sau il certi ca aluat o nota proasta , sau a stat prea mult pe calculator si nu si-a facut temele ( care teme apropo ? ca ei cica n-au. d-asta suntem mai destepti ca ei ca avem cultura generala) , in fine o aberatie . sper ca la noi sa nu fie chiar asa. nu zic ca unele familii nu merita sa aiba copii, dar nici asa din orice sa iti ia copilul.

Anonim spunea...

in privinta parerilor de educatie a copiilor a unora care aproba tarile din vest,un singur lucru este clar:LIPSESTE DUMNEZEU.si unde DUMNEZEU nu este ,este nebunia celuilalt(dracul).cine are urechi si ochi sa inteleaga.

Daniela Todescu spunea...

All Tavistock and American foundation techniques have a single goal---to break down the psychological strength of the individual and render him helpless to oppose the dictators of the World Order. Any technique which helps to break down the family unit, and family inculcated principles of religion, honor, patriotism and sexual behavior, is used by the Tavistock scientists as weapons of crowd control.http://educate-yourself.org/nwo/nwotavistockbestkeptsecret.shtml

Brandusa Antónimo spunea...

Imi dau seama de ce ești anonim ...

Brandusa Antónimo spunea...

Problema este în lumea asta decăzută, care numeste binele rău, și răul, bine, așa cum o faci d—ta! Eu mi—am fost nici în Rusia, nici în Norvegia, dar ȘTIU CĂ FEMEIA ACEASTA ARE DREPTATE! De ce? Pentrucă deocamdată, din nefericire, locuiesc în Anglia și nu încetez să mă minunez de gradul de ipocrizie, pe care ei îl numesc bune maniere, dar și de gradul de incultură și decădere morală al nativilor ... Același lucru se chinuiesc să—l facă și în Romania, cei din UE , dar eu sper că, cultura și tradițiile vor fi mai puternice decât malefica învățătură „New Age“. Să ne ajute Dumnezeu!!!!

Anonim spunea...

Stimata doamna CRI-CRI si eu am crezut, ca si dumneavoastra, ca in Norvegia umbla "cainii cu covrigi in coada!" pana in seara aceasta cand am aflat ce i s-a intamplat unui prieten de al meu in Norvegia. El (roman) are 5 copii si o sotie minunata (norvegianca). Sunt o familie traditionala in care exista un tata si o mama care isi cresc copii foarte frumos. EU O CRED PE IRINA pt. ca prin ce trece aceasta familie este groaznic.
Pe data de 16 noiembrie 2015 li s-au FURAT doua dintre fetite de la scoala si doi baieti de langa mama lor care alapta p cel de 3 luni. Cand a inceput sa planga mama, au trimis-o la psiholog. Dupa aceeia s-au intors si dupa bebelusi si au arestat-o si p mama, iar pe sot l-au luat de la serviciu.
BOMBA: MOTIVUL ESTE CA FATA DE 12 ANI LE VORBEA DESPRE DOMNUL ISUS LA SCOALA. Ceeeee.... taaaareee! "Greseala" fetitei a fost ca nu le-a vorbit despre sex, droguri, pedofilie, homosexualitate, lezbianism, alcool.
Si apropo cand am fost in OLANDA in vizita, femeia la care am stat i-a fost groaza ca o sa venim la ea cu doi copii mici si stiti de ce? Pentru ca acolo nu exista educatie pentru copii, ci doar lasa-i sa fie "creativi". Cand au vazut cat de FERICITI erau copii nostri, chiar daca le faceam educatie, ne-au multumit ca au vazut ca exista astfel de copii. Si am mai vazut ceva in Amsterdam. Cand am fost sa luam masa in oras, acolo era un copil care lua Keceapul si mustarul si punea p mancarea altor meseni, iar parintii si ceilalti nu le spuneau nimic. Ei numeau asta CREATIVITATE. Eu numesc asta LIPSA DE EDUCATIE, OBRAZNICIE, PROSTIE, ABUZ. N-am nimic cu saraca CREATIVITATE dar putea sa faca asta in farfuria lui, si a parintilor lui, nu a celorlalti. Nu era vorba de bani, ci de principiu, copilul era incapabil sa respecte pe cei din jurul lui. Vaaaai de parintii lui, ce vor patimi cu el mai tarziu!!! S-au faptul ca in Anglia copii darama sticlele prin magazine, fara sa li se spuna nimic, vi se pare ceva normal? Parerea mea aste ca majoritatea sunt niste viitori drogati, pt. ca nu li se pun anumite limite.

Si altceva, nu stiu daca aveti copii. Dar noi avem cativa. Cu toti copilasii am trecut prin "CRIZA DE ISTERIE" (Psihologic vorbind) DE LA 3 ANI. Nu stiu daca stiti ce este asta. Este faza cand copilul doreste ceva, deobicei, ceva ce nu este pentru varsta lui, sau nu este momentul potrivit, si tu il REFUZI. Ii explici ca o sa se accidenteze, ca e tarziu etc., dar el continua si vrea sa fie "CREATIV". Atunci incepe sa tipe, sa se tavaleasca, ba chiar sa lesine (la noi nu au ajuns la asta, dar exista cazuri cand s-a intamplat).
In Norvegia la voi, cum se procedeaza in situatiile astea? Se lasa copilul sa fie "CREATIV", nu? S-au daca ii explici si copilul continua sa tipe vin cei de la Barnevarn si iti iau copilul, nu?
Dumneavoastra cum ati reactiona sa va ia copii de langa d-stra, fara vre-un motiv serios?
In viata mea nu o sa calc in Norvegia sau in vre-o alta tara nordica, pentru ca acolo s-a schimbat foarte mult SISTEMUL DE VALORI.
Sa aveti o crestere de copii usoaraaaaaa!!!! DACA ESTE POSIBIL ASTA ACOLO!

Anonim spunea...

Buna ziua! domnule Claudiu Tarziu. Am scris si eu aseara un comentariu sau raspuns doamnei CRIS-CRIS si nu mi l-ati afisat. Care este motivul?

Anonim spunea...

https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2015/11/20/psihologia-guvernului-pseudo-democtratic/
Ruth si Marius Botnariu , le au fost luati cei cinci copilasi, unul de 3 luni,
pe careil luasera cand au vazut ca mama plange, deci are probleme, ca palngea dupa ceilati
patru;
apoi au gasit si motivul indoctrinare religioasa, sunt crestini care ingrijeau ff frumos copilasii.
Ei sunt chiar acum in acesta problema, nubredati articolul pana nu i elibereaza, sa nu le faceti rau.
Tatal e inginer la primarie am inteles.

Anonim spunea...

A fost cineva de curand in mut hulita Rusie, a ramas stupefiat ce grija se manifesta acolo fata de saraci, si cum era totul pus la punct.

aurarednic spunea...

Anonim,cel mai bun comentariu!! Se vrea creea o lume satanica.Sodoma si Gomora !! O lume in care lipsete Dumnezeu,devine o cloaca infecta spiritual,satanica, unde cel rau conduce doar spre haos ruina si moarte a tuturor oamenilor! Dumnezeu a creeat totul perfect si a dat legi perfecte oamenilor.Inclusiv in lumea animala o pus in legi in comportamentul si in instinctul lor.Dar omul s-a stricat atit de mult incit a devenit mai rau ca animalele. Asa ca dragi parinti cresteti-va copii dupa standadele crestine, Biblice. Nu dupa stricaciunile si permisibialitatea legilor stricate ale lumii acesteia,din vest,din est,din sud sau nord,orideunde ar fi.Uitati-va in sus, acolo sa privim spre Dumnezeu si Lui sa-I cerem ajutorul,sa ne putem creste copii dupa voia si incredintam in bratul Lui deinca din pinteccele mamei!!Sa stiti ca Dumnezeu ne vede de ori unde si stie ce ne dorim mai mult sa facem .Sa ne incredem in EL cautindu-L sincer si respectand legile Lui,sau sa ne ducem pina la capatul pamantului pt bani si castiguri si adoptin-d felu lumii acesteia de viata,care este desert si nimicitor.O lume care o luat-o razna cu totul. Tarisoara noastra, o supravetuit timpurilor pt ca totusi batrinii nostrii s-o increzut in Dumnezeu si si-o incredintat in bratul Sau copii si viitorul lor.Chemati-L pe Bunul Dumnezeu sa carmuiasca viata si familia voastra pt totdeauna.Bunul Dumnezeu sa ne ajute la toate familiile!!

Anonim spunea...

Ce orbiti suntem de "nalorile" veacului,
sa ai tot ce ti trebuie, si sa ti vinzi sufletul.
Exista f multe dovezi ca acolo fiind atei, nu
sunt condusi de valorile crestine;
iar crestinii sunt prigoniti , luandu li se copiii,
sub motiv ca ii indoctrineaza..adica ii ivata sa traiasca dupa legile sfinte
ale lui Dumnezeu.
La protV aratau un caz cu cinci copii luati de asistenta sociala.
Iti i acopiii si daca iti ajuti amma la treburile din bucatrie, sau pe fratii
mai mici.
Iti iau copiii, cand numai mama e acasa;
si daca lunaindu i pe cei 4 mama palngea,
s a spus ca e priculoasa, ca are probleme, si i au luat si pe bebele de trei luni
care era alaptat, ducandu l la 2 ore distanta cu masina.
Sunt infioratori.

Unknown spunea...

corectare la comentariul anterior
Ce orbiti suntem de "valorile" veacului,
sa ai tot ce ti trebuie, si sa ti vinzi sufletul.
Exista f multe dovezi ca acolo fiind atei, nu
sunt condusi de valorile crestine;
iar crestinii sunt prigoniti , luandu li se copiii,
sub motiv ca ii indoctrineaza..adica ii invata sa traiasca dupa legile sfinte
ale lui Dumnezeu.
La PROTV aratau un caz cu cinci copii luati de asistenta sociala,
pt ca mama nu are autoritate.
Iti ia copiii si daca iti ajuti mama la treburile din bucatrie, sau pe fratii
mai mici.
Iti iau copiii, cand numai mama e acasa;
si daca lunaindu i pe cei 4 mama plangea,
s a spus ca e priculoasa, ca are probleme, si i au luat si pe bebele de trei luni
care era alaptat, ducandu l la 2 ore distanta cu masina.
Sunt infioratori.
Socul pe care il experimenteaza copiii luati din sanul familei,
despratirea de ceilalti farti si parinti, nu este mult mai rau decat"o indoctrinare crestine"
Dumnezeu s ai mustre pe toti adeptii diavolului;
numai el dicteaza asa ceva.
Cred tot ce a spus Irina

Anonim spunea...

Ce bine ca trăiesc în Germania și nu am nici copii și nici astfel de griji... Sănătate....

Anonim spunea...

O cred pe aceasta Mama care asi plange durerea .....sa stie toti oameni ,ce se ascunde in NORVEGIA: Copii rapiti....Cazul Fam.BOTNARIU Rut si Marius e foarte REAL si recent......Croaznic si Infiorator ......Rapirea propriolor copii ....fara motive....Strigator la Cer,,, Doamne mangaie toate mamele cu inimi frante si zdrobite....si fa tu Dreptate...

Unknown spunea...

Va rog sa citi, NORVEGIENII TREBUIE SA CHELTUIASCA SUMA IMENSA PT COPIII NASCUTI IN FAMILII NORMALE SI FURATI DE PROTECTIA COPILULUI.
Este absolut cutremurator;
vor sa si mareasca natia, neavand nasteri , decatf putine;
destrama familiile, lucru din acre se "castiga" sume enorme de bani;
deci este o adevarata mafie.
Cititi:

https://vesteabuna.wordpress.com/2015/12/25/a-fi-nu-a-fi-vazut-familia-wallenberg-rapitorii-de-fapt-ai-copiilor-bodnari

Unknown spunea...


Interviu cu parintii din Norvegia, a caror copii au fost rapiti de "protectia copilului"

ehttps://ownzones.com/channel/logos-tv

P

Dana spunea...

Si eu sint curioasa cim de ai lor nu fac crizele de rigoare de la 3 ani, probabil ca ai lor invata din scutec cum sa-si gestioneze emotiile, creierul lor e complet dezvoltat de la nastere si inteleg logica lucrurilor.sa fim serioși, am acasa un pui de om caruia i se explica mereu si degeaba, cand vrea ceva , pot eu sa i explic orice, degeaba.

Anonim spunea...

cred tot ce-a marturisit irina ,doamne ai mila !!!!!!!!




Anonim spunea...

se pare ca este adevarat tot ce se intimpla in Norvegia cu copiii.cel mai bun exemplu de luat in seama,este chiar cazul familiei Botnariu.Trebuie sa fi chiar f.prost sa nu iti dai seama ca tot ce se intimpla in tarile Scandinave,si alte tari (Germania,Olanda,Canada,SUA,Australia,Noua Zelanada,ANGLIA) amintite in inteviul luat acelei mame din Rusia nu este adevarat.Nu stiu daca ati observat ca RUT (SOTIA LUI BOTNARIU )NU A PLINS DELOC PE TOATA DURATA ITERVIULUI DE LA ANTENA 3.ASTA ARATA CA MAMICA DIN RUSIA NU MINTEA IN LEGATURA CU PLINSUL, ADICA CA ESTI CONSIDERATA NEBUNA CA MAMA DACA PLINGI( IN CAZUL CIND TI SE I-AU COPIII,SAU CIND PLINGE CPOILUL TAU,ESTI CONSIDERAT CA PARINTE CA NU AI GRIJA DE COPIL) EU SINT DE PARERE CA AR TREBUI SA CONTINUE MANIFESTARILE DE PROTEST IN ACEST CAZ ,PINA CIND SE VA AFLA ADEVARUL DESPRE ACESTE ABUZURI IMPOTRIVA FAMILIEI IN UNELE TARI DIN COM.EUROPEANA SI ALTE CONTINENTE.

Unknown spunea...

Trebuie sa fim orbi sau naivi sa nu realizam abuzurile din trista Norvegie! Sa te trezesti intr-o buna zi ca nu stiu ce autoritate iti ia copilul de langa tine, pe loc in baza unor legi aberante e TERIFIANT! Iubesc Romania pentru normalitatea ei!

Unknown spunea...

Iubesc Romania pentru normalitatea ei! Sub zambetul norvegian se ascund foarte multe drame, suflete triste. Aceasta tristete nu poate fi compensata cu bani, case, masini. Dragi oameni tristetea vine din lipsa iubirii de Dumnezeu si a aproapelui! Cum poti desparti un copil de mama lui, de parinti pentru motive stupide!? E inuman.

Unknown spunea...

Esti o idioata per general. O viata frumoasa in "minunata "Norvegie. Pentru cultura ta generala copiii care nu plang au o problema, nu e normal si un adult plange uneori fara motiv sau de fericire dar plange. Sper din suflet ca Romania sa fie ocolita de sistemul satanist din Norvegia sa fie ocolita de homosexuali si pedofili si in primul rand de cretini care cred ca un copil trebuie sa stie despre sex de la 3 ani. IDIOTILOR

Anonim spunea...

Pentru homosexualii atei, mai precis hatei (atei plini de ura) am o intrebare: daca statul vrea sa se pazeasca de asemenea actiuni oribile ale parintilor fata de copii, de ce nu expulzeaza din tara intreaga familie si gata? Ahh, nu ar mai ramane copii care sa fie rapiti pentru a fi inserati in familii de homalai si pedofili? Cre'ca da ...

Anonim spunea...

Romani contra romani?!

Familia Bodnariu formeaza un cuplu matur, doi tineri, extrem de bine educati.

Pana si norvegienii se tem si condamna abuzurile Barnevernet. Dar tu romane? Judeci gresit!

Pe scurt, Barnevernet este un "business" privat, o afacere suedeza sustinuta din taxele poporului norvegian care inregistreaza an de an o cifra de afaceri cu un profit colosal. "Afacerea" este controlata de familia Wallenberg, mai cu seama controversatul Jacop Wallenberg, un suedez extrem de influent, foarte bogat cu legaturi adanc infipte in grupul Bildenberg. Familia Wallenberg, imreuna cu un grup mic de elite din Norvegia formeaza astazi "nobilimea" Norvegiei care, in acesti termeni, incalca flagrant drepturi funamentale ale omului in detrimentul poporului norvegian si a viitorului acestuia.
Barnevernet dicteaza dupa un "cod de legi" imposibil de urmat de catre orice parinte obisnuit iar povestirile parintilor care au suferit abuzuri din partea acestei institutii, sunt de-a dreptul macabre.

Cu alte cuvinte, o mafie din cea mai inalta clasa a societatii, foarte bine pusa la punct, a dat peste beneficiile din partea guvernului, obligatii financiare care sunt alocate acestui sistem extrem de corupt, si cu totii se indoapa masiv din aceste "drepturi" financiare.
Astfel, turisti din SUA, Brazilia, si imigranti din Letonia, Cehia, Polonia, Turcia, Filipine, etc. Au fost decazuti din drepturi abuziv. Stimati oameni, exclusiv in acest caz, e vorba de un abuz grav!

In Norvegia, femeile norvegiene sunt de-a dreptul masculinizate. Barbatii normali isi caută femei din Asia sau tipuri empatice, cu care se casatoresc. De acolo apar discutii legate de femei instabile sau casatorite din anumite interese cu barbati norvegieni.

Astazi, Norvegia are nevoie de o lectie. O lectie despre umanism si familie.

Ignoranta ta de astazi, te va ajunge maine!

Foarte inportant! Urmatorul interviu a fost realizat de Cristi Tepes - TVR si sper sa desfinteze orice urma de subiectivism, legat de acest caz: https://soundcloud.com/suceava/20151209-cazul-bodnariu-cristi-tepes-dupa-vizita-in-norvegia

Nu va lasati antrenati gresit impotriva propriilor convingeri de asa zisii formatori de opinie din Romania!

Virgil spunea...

Cred mărturia doamnei Irina. Din nefericire nu este un caz singular, cifrele oficiale ale copiilor din țările nordice (Suedia, Norvegia, Finlanda, Olanda) luați de la părinți și înstrăinați, sunt cutremurătoare. Doar cei care nu vor să vadă adevărul, nu cred. Să separi definitiv un copil de părinți pentru că plânge sau mai primește câte o palmă, mi se pare o pedeapsă mult exagerată, care nu face decât să agraveze situația în loc să o rezolve. Aș vrea să cred că e plină lumea (sau cel puțin Norvegia) de oameni dornici să ajute copiii din aceste familii „problemă”, dar sunt convins că majoritatea o fac pentru bani sau, și mai grav, pentru așa numita „educație sexuală”. Ce fel de adulți vor fi generațiile acestea „creative”? Un copil care nu este obișnuit să asculte de părinți, ce șanse are să fie un adult responsabil, capabil să-și întemeieze o familie, și care să facă față greutăților vieții? Probabil în țările „civilizate” viața este o fericire continuă, au scăpat de griji, de lacrimi, de durere, emoții (adevărați roboți), nu există inundații, cutremure sau alte asemenea calamități. Doamne ferește-ne de genul acesta de civilizație! Mulțumesc Bunului Dumnezeu că mi-a dat părinți care m-au iubit și m-au educat să fiu om, cu dragoste și respect față de toți semenii. Ce pretenții de viitor mai are o națiune, o societate, o lume care distruge familia? Doamne îndură-Te de noi toți, mai ales de părinții care trec prin asemenea drame sufletești, și de cei care sunt responsabili de crearea acestui sistem inuman și diabolic (mascat sub pretextul protecției copiilor).

Anonim spunea...

Cu siguranta acest mesaj nu va fi aprobat pentru ca are rolul de a contrazice articolul, dar incerc totusi.

Pe mine m-a plictisit toata isteria cu aceasta fam de romani, in norvegia, si exagerarea majora in ceea ce priveste institutiile de acolo. Mereu vor comenta impotriva cei mai ignoranti si care n-au vazut norvegia niciodata si nici n-au intalnit vreun norvegian.

Da, norvegienii in general sunt atei, dar sunt umani, sunt deschisi, nu ar judeca pe cineva pt orientarea religioasa, pe ei pur si simplu nu-i intereseaza subiectul, dar credti-ma sunt mai umani, decat orice crestin ortodox/catolic pe care l-am intalnit vreodata. Din pacate religia capata conotatii negative, pt ca, in ultima vreme credinciosii se manifesta rautatios, paranoic, intolerant.

Nimeni nu-ti ia copilul in norvegia pt ca nu e omleta ca la ei, nimeni nu-ti ia copilul pt ca ai o anumita religie, asta sa fie clar la toata lumea. NU ESTE ADEVARAT. Nu stiu de unde ati tot scos-o cu pedofilia, cred ca suntt mai multe cazuri in romania-vaslui de asa ceva decat aici. Norvegia este o tara sigura si asta datorita legilor. Si eu o tara cu o anumita cultura pt fam si copii. Copiii sunt cei mai importanti, de aceea mentalitatea promovata e asta: cresterea copiilor cu dragoste, atentie, implicare, conditii de viata, nu cu urlete si batai, dar dupa cum se vede multi prefera varianta a 2a incat li se pare imposibil sa cresti un copil fara sa-l abuzezi. Ca sa nu mai spun ca in general in romania, oamenii nici nu constientizeaza abuzul cand isi bat copiii, ce au auzit ei de psihologi sau ca ar trebui sa aiba grija de dezvoltarea psihica a acestuia? nuuuu, astea s alintaturi, daca are ce manca inseamna ca esti f tare ca parinte...
Unde e abuzul cu oamenii astia si de ce unt victime pt ca au ramas fara copii, cand ei au recunoscut ca si-au batut copiii? In plus, tatal nu-si putea retine zambetul cand era in direct si mama falsa grav sa para indurerata, sincer nu i-am simtit ca pe niste parinti ce sufera.

Ideea e ca inainte de a le da lectii norvegienilor ar trebui sa vedem nivelul lor de trai si al romaniei, si apoi sa analizam ce i-au dus pe ei acolo, si pe noi, unde suntem...or fi toate tarile astea civilizate populate numai de prosti si noi suntem desteptii si nu avem bnastare ca ce? ca ne saboteaza altii nu? teorii conspirationale putem face oricand...Lucrurile sunt simple, norvegienii sunt civilizati, accepta ideea ca fiecare sa traiasca asa cum vrea, de aceea homosexualii nu sunt pusi la zid, ci acceptati de societate, dar nu accepta un viitor bolnav, format dintr-o populatie abuzata, de aceea au mare grija de copii.

Ar trebui sa-i vedeti pe tatii atei din norvegia, cu cata dragoste isi plimba copiii peste tot, fac diverse activitati cu ei, sunt capabili sa aiba grija de cei mici ca o mama, in schimb crestinii nostri romani, n ar schimba un scutec, dar o palma vrea sa-i dea daca face cel mic o nazbatie, eventual cand vine de la amanta pt ca evident trebuie sa insele, ca sotia a nascut si nu mai e fotomodel, cam asta e mentalitatea celor pe care sariti in sus sa-i aparati ca ar fi mai buni doar pt ca au fost botezati crestini.
Din partea mea ateii norvegieni sunt de 100 ori mai umani, mai buni, mai empatici decat crestinii romani. Le lipseste rautatea, dorinta de a-l sapa pe cel de alaturi, e alta lume...si am argumente sa spun asta...

Anonim spunea...

Buna, sunt Daniela.

Pentru Cri-Cri:

- foarte deacord cu exclamatiile foarte deplasate, obișnuite în unele culturi: "te omor în bătaie", etc. Barbaric! NU hotărât.
- foarte deacord cu atitudinea relaxată față de bătaia copiilor, obișnuită în unele culturi: iar un NU hotărât.

În legătură cu plânsul aș vrea sa mentionez ceva: copilul meu, de la 2 luni pana la 11 luni, nu a plans nici macar O DATA. "Vai, ce copil fericit, liniștit, si tu ce mamă buna!"

S-a dovedit ca are autism! Că nu era conectat la propriile sentimente.

Plânsul e izvorât din trăiri umane firești! Nu se plânge numai din durere: copiii plang cand le moare cațelul, broscuța, pestele...Să nu plânga un copil niciodata - ASTA mi se pare brainwashed și condiționare intenționată.

Așa că aș fi foarte atentă în a judeca parinții unui copil care plânge...

mama spunea...

Copii care rad mereu? Cred ca au mari probleme, copii sunt fiinte cu sentimente si uneori sunt tristi fara sa aiva motive intemeiate. Tristetea lor trece cu o imbratisare curata de la cei ce ii iubesc curat, parintii. Nici nu mi-as dori vreodata un copil care rade mereu. Iubesc Romania asa lipsita de perfectiune cum e ea, pentru ca aici sunt libera sa le imprim copiilor mei valori morale , si ei sunt liberi sa isi aleaga drumul atunci cand pot constientiza care e cel mai bun pentru el.

mama spunea...

Doamne fereste de copii ce nu plang niciodata.