vineri, 4 septembrie 2015

Emisiuni de colecţie cu Răzvan Codrescu şi Sorin Lavric, la Naşul TV

Doi intelectuali publici de mare calibru se exprimă, în termeni neechivoci, împotriva Legii 217/ 2015, cunoscută deja ca "antilegionară", dar fiind una antiromânească, anticonstituţională şi antidemocratică.
Răzvan Codrescu (luni 10 august) și Sorin Lavric (marți 18 august), invitaţii Nicoletei Savin în emisiunea „Ora de veghe”, de la Nașul TV, fac, pe rînd, o pledoarie convingătoare pentru libertate. Pentru libertatea de a cerceta un capitol important din istoria românilor fără o grilă ideologică impusă. Pentru libertatea de a gîndi şi a exprima o opinie în legătură cu personaje istorice, curente ideologice, mişcări şi partide politice şi evenimente din trecutul nostru recent sau mai îndepărtat. Pentru libertatea de a citi operele unor mari creatori români, indiferent de opţiunile lor politice de la un moment dat. Pentru libertatea de a face o reverenţă în faţa marilor noştri cărturari, chiar dacă aceştia fac parte din tabăra învinşilor în confruntarea comunism vs. naţionalism. Pentru libertatea de a-i cinsti pe sfinţii închisorilor comuniste şi de a-i comemora şi omagia pe eroii rezistenţei armate anticomuniste. Pentru libertatea de a ne alege modele dintre eroii, martirii şi sfinţii acestui neam. 
Pentru a vedea emisiunile, intraţi pe site-ul postului de televiziune (vezi AICI) şi clicaţi, în meniul din partea dreaptă a ecranului central, pe datele respective: 10.08.2015 (R. Codrescu) și 18.08.2015 (S. Lavric). 

Seja o primeiro a comentar