luni, 6 iunie 2016

Ne pasă?

Mă amuză strigătele de disperare: ”Dreapta a fost învinsă, Dreapta va muri! Bucureștiul este roșu. Țara e în primejdie de pesedizare”.
Oameni buni, Dreapta în România nu există, deci n-are ce să moară, ci eventual să se nască.
PNL nu e Dreapta, fiți serioși. Și n-a fost. Acum, o aripă a FSN se duce pe apa Sîmbetei. Cale sprîncenată! Mai ales că oamenii și-au făcut-o cu mîna lor.

Diferențe majore în chestiuni naționale grele nu există în PSD și PNL. Nici măcar în privința luptei anti-corupție, chiar dacă liberalii au admis să ”înghită broasca” fără vociferări, spre deosebire de pesediști, care se încruntă la Justiție. Din cîte se vede, au furat cot la cot.
Bucureștiul nu e roșu. Nu poți spune că un oraș e pesedist pentru că primarul general a fost votat de 13% dintre electori.
Primărița Firea n-are nici o legitimitate și o știe prea bine. 
În plus, să nu uităm că opt ani Bucureștiul a fost condus tot de un pesedist, Oprescu. Atunci, unde e drama?
Sectoarele sînt ale PSD. Așa, și? Unele sectoare au fost administrate de liberali pînă azi și am văzut cu ce rezultate: unii sînt în pușcărie, alții urmează să intre. În unele s-a mai făcut cîte ceva, de ochii lumii, în altele liberalii nici nu s-au obosit să se arate alegătorilor, cum e, de exemplu, sectorul 6, care a ajuns o mizerie.
M-aș fi scandalizat dacă aveam de ales între niște oameni de calitate și pesediști (unii cu dosare penale, cum e învingătorul de la 6, ca să rămîn la același exemplu) și îi alegeam pe ultimii. N-a fost cazul. De aia nici n-am fost la vot. Totuși, e timpul să înțeleagă și politicienii că se cam termină cu butaforia asta: ei se prefac democrați, noi credem că e democratic să votăm și le legitimăm lor ascensiunea la putere.
Nu cred deloc că țara se pesedizează. PSD a reușit numai să-și conserve un număr de aleși, în condițiile unui absenteism semnificativ. Din acest punct de vedere, și pînă acum țara a fost pesedistă. Și nu s-a prăbușit, nu a explodat... Deci de unde impulsul de a ne sfîșia hainele de necaz?
Pînă la toamnă, peisajul politic ar putea suferi schimbări semnificative, dacă nu chiar spectaculoase. Dar depinde de noi. Ne pasă?

PS
Vă invit să citiți aici o opinie exprimată la cald, astă noapte, după aflarea rezultatelor acestor alegeri locale.

Seja o primeiro a comentar