marți, 20 aprilie 2010

Marius Ianuş, de la fracturism la ortodoxie

Poetul Marius Ianuş îşi anunţă pe blog convertirea la creştinism în mod radical:

"Nu mai vreau să fac jocurile satanei.

De astăzi, 20 aprilie 2010, îmi reneg toate scrierile pe care le-am publicat pînă azi, cu excepția celor pe care le-am postat sau le voi posta pe acest blog.

Îmi cer iertare tuturor celor cărora versurile mele de pînă acum le-au fost prilej de sminteală și iau păcatele la care i-au împins vorbele mele scrise și spuse pe alți oameni asupra mea."

O suferinţă mare - măturisită pe acelaşi blog - nu l-a împins spre marginea disperării, ca pe atîţia alţii, ci în braţele Mîntuitorului.
Cei care îi cunosc măcar unele din scrierile de pînă acum sînt cel puţin circumspecţi faţă de această declaraţie surprinzătoare a sa. Se vor întreba, oarecum îndreptăţiţi, dacă nu cumva e vorba despre un alt experiment al neastîmpăratului poet fracturist.
Eu vă îndemn însă să credeţi că Dumnezeu face minuni cu noi în fiecare zi. De ce nu şi cu Marius?

5 Comentários:

Anonim spunea...

Hristos a inviat! Aveti dreptate,D-le Claudiu!

Anonim spunea...

Se simte si contributia Parintelui Savatie aici:)

Iulian Capsali spunea...

Dupa un potop de blesteme teribile asupra lui Patapievici, Safran si a altor figuri mai putin cunoscute, Marius Ianus se mai linisteste si produce un scurt poem in care afirma:

"Eu dezleg blestemele mele,
dacă răul nu se va mai face,
și iert tot."

Problema este ca, inca necatehizat, Marius nu stie ca nu poate sa-si dezlege singur blestemele, ci numai un preot are aceasta putere. Problema este insa acel "daca". Aceasta conjunctie face ca toata iertarea sa se surpe iar blestemul sa nu-si piarda din putere. "Daca raul nu se va mai face", dar daca se va face nu pare ca ar regreta, ci dimpotriva. Dar poate ca, incetul cu incetul, daca aceasta convertire nu sta exclusiv sub semnul orgoliului barbatului inselat ci are cauze mult mai profunde, lucrurile i se vor limpezi. Sa dea Dumnezeu.

Unknown spunea...

Draga Iulian Capsali, ai mare dreptate. Am fost la un preot să-mi dezlege blestemele - Părintele David, de la mănăstirea Rîşca. Orgoliul meu e nemăsurat şi îmi e greu să-l înving. Şi nu prea am smerenie. Dumnezeu să îmi ajute să merg cu adevărat pe calea Lui.

Câmpeanu Adela spunea...

Eu care am greşit ca şi acest copil Marius , zice Iulian Capsali că ar fi bărbat _are încâ orgoliu de bărbat _ am zis că există Dumnezeu doar de 22 de ani _ din 14 septembrie 1993 ! SÂ FIE OARE o dezlegare de legiune pentru amândoi ? Noi care am dus pe partenerii noştri de activitate în întuneric trebuie să râmânem clipă de clipă în dialog cu această SCRIPTURĂ a acestei duminici şi să transmitem bucuria dialogului demonizatului (demonizaţilor d e z l e g a ţ i ) celorlalţi , mai ales celor care nu pot să renunţe la manierele în care tratează credinţa ca pe o religie A L U N G Â N D -UL pe Hristos ca şi cei din Gadara : DOAMNE AZI E O EVANGHELIE DEOSEBITĂ DE DEZLEGARE DE LEGIUNEA DE DEMONI petrecută în ţinutul Gherghesenilor-